Valtakunnalliset suositukset Ohjaamojen monialaisen uraohjauksen laadunvarmistukseen – julkistamistilaisuus 27.8.2020  - Hämeen ammattikorkeakoulu
Valtakunnalliset suositukset Ohjaamojen monialaisen uraohjauksen laadunvarmistukseen – julkistamistilaisuus 27.8.2020 
URAA! - Uraohjausosaamisen kehittäminen Ohjaamoissa

Valtakunnalliset suositukset Ohjaamojen monialaisen uraohjauksen laadunvarmistukseen – julkistamistilaisuus 27.8.2020 

13.08.2020 11:15

URAA! – Uraohjausosaamisen kehittäminen Ohjaamoissa -projekti (ESR) julkistaa 27.8.2020 suositukset valtakunnallisten, alle 30-vuotiaille nuorille suunnattujen tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluja tarjoavien Ohjaamojen kehittämiseksi.  

Array

URAA! – Uraohjausosaamisen kehittäminen Ohjaamoissa -projekti (ESR) julkistaa 27.8.2020 suositukset valtakunnallisten, alle 30-vuotiaille nuorille suunnattujen tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluja tarjoavien Ohjaamojen kehittämiseksi.

Ohjaamoja on noin 70 eri puolilla Suomea, ja niiden tarkoituksena on tukea nuoria elämänhallinnan taidoissa ja edistää nuoren kiinnittymistä työelämään tai koulutukseen.

Hämeen ammattikorkeakoulun HAMK Edu -tutkimusyksikön koordinoimassa URAA! -projektissa toteutetun mallinnustyön mukaan uraohjaus ymmärretään Ohjaamoissa monella eri tavalla. Ohjaamoissa tehdään eri alojen asiantuntijoiden kesken monialaista yhteistyötä, minkä havaittiin uutena työtapana ja palveluna haastavan suomalaista uraohjausta. Uusi työtapa tuo mukanaan tarpeen määritellä uraohjauksen sisältö ja tavoite yhteisesti, ja uudet suositukset tulevat ohjaamaan tässä työssä. Niiden avulla voidaan systematisoida ja yhdenmukaistaa nuoren uraohjausta. Tällä varmistetaan, että palvelutarpeiltaan samanlaiset asiakkaat saavat laadukasta ja yhdenvertaista palvelua.

Myös työ- ja elinkeinoministeriössä osaavan työvoiman saatavuuteen ja jatkuvaan oppimiseen liittyvien kysymysten parissa työskentelevä erikoisasiantuntija Anna Toni pitää julkistamistilaisuudessa puheenvuoron.

”Tänä keväänä isoin savotta on ollut elinikäisen ohjauksen strategian valmistelu uuden ELO-foorumin työjaoston vetäjänä. Uraohjaus ja Ohjaamot ovat lempiaiheitani, joten on ollut ilo työskennellä myös URAA!-projektin ohjausryhmässä”, Toni sanoo.

Tervetuloa julkistamistilaisuuteen

Aika: 27.8.2020 klo 9.30 – 11.00
Paikka: Tilaisuus järjestetään verkossa. Ennakkoilmoittautumista pyydetään tiistaihin 25.8.2020 mennessä. Ilmoittaudu tästä.

Ohjelma:

9.30 Tervetuloa!
Projektipäällikkö, lehtori Sanna Heino, URAA!-projekti, Hämeen ammattikorkeakoulu

9.40 Elinikäisen ohjauksen suuntaviivat tulevaisuuteen
Erityisasiantuntija Anna Toni, TEM

10.00 Valtakunnalliset suositukset Ohjaamojen monialaisen uraohjauksen
laadunvarmistukseen -julkistaminen
Mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun

URAA!-projektin tutkijaryhmä:

KT Jaakko Helander, tutkijayliopettaja, HAMK Edu -tutkimusyksikkö ja HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu & dosentti Jyväskylän ja Tampereen yliopistot
FT Seija Koskela, lehtori, JAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu
FM Anne Leppänen, lehtori, JAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu
FM Taru Lilja, projektitutkija, HAMK Edu -tutkimusyksikkö
KM Päivi Pukkila, lehtori, HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu ja
HAMK Edu -tutkimusyksikkö

11.00 Tilaisuuden päätössanat

Suositukset ovat luettavissa 27.8.2020 Hämeen ammattikorkeakoulun verkkosivuilta: www.hamk.fi/uraa

Lisätiedot:

Sanna Heino
Projektipäällikkö
URAA! – Uraohjausosaamisen kehittäminen Ohjaamoissa -projekti
Hämeen ammattikorkeakoulu
050 477 9911
sanna.heino@hamk.fi

Uraa! – Uraohjausosaamisen kehittäminen Ohjaamoissa – projektin nettisivut

URAA! – Uraohjausosaamisen kehittäminen Ohjaamoissa -projektin tavoitteena on vahvistaa Ohjaamoissa työskentelevien asiantuntijoiden monialaista uraohjausosaamista. Projektin toteuttavat HAMK Hämeen ammattikorkeakoulu (koordinaattori) ja JAMK Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Projektin rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Projekti on osa OKM:n Osuvaa osaamista –teeman Osuva ohjaus –toimenpidekokonaisuutta. Projektin toteutusaika on 1.4.2018 – 30.11.2020.

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU