Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkki Hykkilän Huviloille
Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkki Hykkilän Huviloille
Kuva Hykkilän huviloiden rannasta

Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkki Hykkilän Huviloille

30.11.2020 12:54

Matkailuyritysten toiminnan on oltava ekologisesti, taloudellisesti, sosiokulttuurisesti ja eettisesti kestävää, jotta matkailuelinkeino pystyy vastaamaan muuttuvaan kysyntään ja kasvamaan jatkossakin. Tätä varten Visit Finland on luonut matkailuyrityksille ja -alueille tarkoitetun kestävän matkailun ’Sustainable Travel Finland’ kehityspolun ja merkin. Sustainable Travel Finland -merkin tavoitteena on edistää kestävää matkailua Suomessa sekä helpommin ja yhtenäisemmin viestiä Suomesta kestävän matkailun maana ja edelleen helpottaa matkailijoiden valintoja matkustuspäätöksiä tehtäessä.

Array

Koronakriisi on monella tapaa nostanut vastuullisuuden merkitystä ja kuluttajien kiinnostusta vastuullisuuteen. Kansainvälisillä markkinoilla on vuoden 2020 aikana vastuullisuus noussut merkittäväksi asiaksi erityisesti matkailussa.

HAMK Smart -tutkimusyksikön Western Lakeland Kanta-Häme -hankkeessa edistetään kansainvälistymisen lisäksi vastuullisuutta koko maakunnassa. Matkailuyrityksille on järjestetty valmennuksia ja webinaareja vastuullisuudesta ja Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkistä. Useat yritykset ovat lähteneet vuoden 2020 aikana vastuullisuuden polulle. Merkin saaminen edellyttää vastuullisuuden ottamista huomioon toiminnassa laaja-alaisesti ja perustuukin pitkälti yrityksen kehittymiseen. Tämä todennetaan yrityksen omilla toimenpiteillä, viestinnällä ja vastuullisuuden osoittavalla sertifikaatilla.

Hykkilän Huvilat on saanut ensimmäisenä Kanta-Hämeessä käyttöoikeuden Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkkiin.

”Hykkilän Huviloiden arvomaailmaan on kuulunut aina vastuullisuus ja ajatus kestävästä kehityksestä kaikessa toiminnassamme. Toimiamme on aina ohjannut ekologisuus, taloudellisuus, kulttuuri ja paikallisuus sekä vastuullinen viestintä. Tämän lisäksi Hykkilän Huviloilla on Suomen luomumatkailuyhdistys ECEAT Suomi ry:n myöntämä sertifikaatti. Sertifikaatin mukaisesti olemme sitoutuneet täyttämään kansainväliset laatukriteerit ekologisesta ja kulttuurisesta kestävyydestä”, iloitsevat Hykkilän Huviloiden yrittäjät Marjo Kuisma-Sipilä ja Pekka Sipilä.

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Hykkilän Huvilat
Marjo Kuisma-Sipilä ja Pekka Sipilä p. 050 3696340 tai hykkilan.huvilat@surffi.net

HAMK Smart -tutkimusyksikkö, Western Lakeland Kanta-Häme -hanke
Outi Mertamo
p. 050 351 5799 tai outi.mertamo@hamk.fi

Visit Finland, Sustainable Travel Finland -ohjelma
Liisa Kokkarinen
liisa.kokkarinen@businessfinland.fi