Voimavalmennusta koronan kourissa taisteleville yrityksille   - Hämeen ammattikorkeakoulu
Voimavalmennusta koronan kourissa taisteleville yrityksille  
kaksi ihmistä keskustelemassa

Voimavalmennusta koronan kourissa taisteleville yrityksille  

14.09.2020 09:21

Kanta-Hämeen yrityksiä sparrataan tulevan talven aikana voimavalmennuksissa, joiden tavoitteena on auttaa yrityksiä selviämään koronan tuomista haasteista. Voimavalmennus on maksuton kehittämispolku yksinyrittäjille, pk-yritysten johdolle ja henkilöstölle.

Array

Valmennus sisältää henkilökohtaista sparrausta, tiimivalmennusta ja vertaistukea yrityksen tarpeiden mukaan. Haku voimavalmennuksiin on auki 30.9.2020 saakka. 
 
Voimavalmennuksessa yritykselle laaditaan asiantuntijan kanssa oma kehittämissuunnitelma, joka sisältää yritykselle tarpeellisia toimenpiteitä, jotta koronan aiheuttamasta ahdingosta päästään eteenpäin. Yrityskehittämisen teema vaihtelee yrityksen oman tarpeen mukaan ja se voi liittyä esimerkiksi digitaalisuuteen, vastuullisuuteen, myyntiin, markkinointiin, tuotteistamiseen tai henkilöstön kehittämiseen. Kehittämispolku on jokaisessa yrityksessä erilainen ja se voi sisältää kolme koko päivän toteutusta tai sitten kuusi puolipäiväistä sparrauskertaa. 
 
Voimavalmennuksiin voi hakeutua täyttämällä netissä olevan hakulomakkeen syyskuun aikana. Lokakuussa tehdään yrityshaastattelut ja kartoitukset ja sen jälkeen kääritään hihat ja aloitetaan voimavalmennus. Maksimissaan yrityksen voimavalmennus kestää noin puoli vuotta. Yrityksiä sparraavat Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin asiantuntijat. 
 
Yrityksen oman sparrauksen lisäksi Muutoksen kesyttäjä -hankkeessa järjestetään tietoiskuja ja webinaareja sellaisista teemoista, jotka kiinnostavat useampia yrityksiä. Talven aikana järjestetään yhteisöllisiä verkostoitumistilaisuuksia, jossa yrittäjät tapaavat toisiaan. Myöhemmin keväällä aloitetaan vahvuustarinankerrontaan liittyvät tapaamiset ja videoinnit. 
 
Toteuttajana voimavalmennuksissa, webinaareissa, vahvuustarinankerronnassa ja verkostoitumistilaisuuksissa on Muutoksen kesyttäjä -hanke, jonka rahoitus tulee Euroopan Sosiaalirahastolta ja Hämeen ELY-keskukselta sekä HAMKilta ja HAMIlta. Yritykset pääsevät mukaan hankkeeseen maksutta, mutta heidän täytyy sitoutua kehittämään omaa toimintaansa. Haku on auki kaikille Kanta-Hämeen yksinyrittäjille ja pk-yrityksille. 
 
Lisätietoja 
Outi Mertamo 
projektipäällikkö, Muutoksen kesyttäjä -hanke 
HAMK Smart -tutkimusyksikkö 
Hämeen ammattikorkeakoulu 
050 351 5799 
outi.mertamo@hamk.fi 
www.hamk.fi/muke