Webinaari teräsrakenteiden rakenteellisesta paloturvallisuudesta toukokuussa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Webinaari teräsrakenteiden rakenteellisesta paloturvallisuudesta toukokuussa

Webinaari teräsrakenteiden rakenteellisesta paloturvallisuudesta toukokuussa

03.04.2020 15:30

Teräsrakenteiden rakenteellisen paloturvallisuuden suunnittelusäännöt (STABFI)-hankkeessa on tutkittu teräksisten kuorirakenteiden osuutta erilaisissa palo-olosuhteissa. Lisäksi on kehitetty suunnittelusääntöjä ja määräyksiä teräsrakenteiden rakenteelliseen paloturvallisuuteen. Hankkeen tuloksia esitellään webinaarissa keskiviikkona 27.5.2020.

Hämeen ammattikorkeakoulun tutkimusyksikkö HAMK Tech simuloi STABFI-hankkeessa kokonaisen teollisuusrakennuksen palotilanteessa ja tutki rakenteellisia reaktioita. Hankkeessa käytetyt simulaatiot ovat fyysisiä palotestejä huomattavasti taloudellisempia.

Hankkeen tulokset mahdollistavat rakennejärjestelmän käyttäytymisen ymmärtämisen ja Eurocode-suunnittelusääntöjen kehittämisen. Tuloksia esitellään keskiviikkona 27.5.2020 klo 9.00 alkaen kaikille avoimessa webinaarissa. Lisätiedot webinaarista ja ilmoittautumisesta löytyvät täältä (englanniksi). Webinaari järjestetään pääosin englanniksi.

STABFI-hanketta koordinoi Tampereen teknillinen yliopisto ja sen on rahoittanut Euroopan hiili- ja teräsrahasto (RFCS). HAMK on johtanut hankkeessa koko palossa olevan rakennuksen työpakettia. Lue lisää HAMK Techin soveltavasta tutkimuksesta teräsrakentamisessa täältä.

 

Lisätietoja (englanniksi)

Zhongcheng Ma
Tutkijayliopettaja, HAMK Tech
+358 50436 1383
zhongcheng.ma@hamk.fi

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU