Yhteishaku päättyi – vieraskielisten koulutusten hakijamäärä lähes kaksinkertaistui - Hämeen ammattikorkeakoulu
Yhteishaku päättyi – vieraskielisten koulutusten hakijamäärä lähes kaksinkertaistui

Yhteishaku päättyi – vieraskielisten koulutusten hakijamäärä lähes kaksinkertaistui

24.01.2020 14:58

Kevään yhteishaun ensimmäinen hakuaika päättyi 22.1. Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) vieraskielisiin koulutuksiin haki määräaikaan mennessä 1150 hakijaa. Viime vuonna vastaavassa haussa hakijoita oli 600, eli määrä lähes tuplaantui. HAMKin osalta yhteishaku oli suunnattu Suomessa asuville hakijoille.

Array

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa ja omassa erillishaussa olivat mukana HAMKin kaikki seitsemän englanninkielistä koulutusta päivätoteutuksena ja yksi työn oheen opiskeltavaksi soveltuva monimuotototeutus International Business -koulutuksesta.

Lähes kaikki HAMKin koulutukset kasvattivat suosiotaan. Eniten hakijoita sai Hämeenlinnassa sijaitseva Computer Applications -koulutus, joka vastaanotti yhteensä yli 360 hakemusta 111 ensisijaiselta hakijalta. Koulutus oli toista kertaa mukana yhteishaussa, ja sen hakemusmäärä kasvoi yli 60%:lla viime vuoteen verrattuna.

Myös muut HAMKin uudet englanninkieliset koulutukset olivat vetovoimaisia. Toistamiseen yhteishaussa ollut Forssassa sijaitseva Bioeconomy Engineering -koulutus nosti hakemusmääräänsä lähes 80%: syksyn 2019 yhteishaussa hakemuksia oli 98, nyt hakemuksia oli 176. Myös ensimmäistä kertaa yhteishaussa oleva, Hämeenlinnassa sijaitseva Smart and Sustainable Design -koulutus keräsi kiitettävästi hakijoita yhteishaussa. Se sai 113 hakemusta ja 32 ensisijaista hakijaa.

Ulkomailla asuvien haku jatkuu

Ulkomailla asuvat hakijat voivat vielä hakea HAMKin vieraskielisiin koulutuksiin HAMKin omassa, pitkässä erillishaussa, jonka haku jatkuu 17.5.2020 saakka. Erillishaun kautta HAMKin vieraskielisiin koulutuksiin on tähän mennessä hakenut yli 270 hakijaa ympäri maailmaa.

Suurin osa hakijoista tulee Euroopan ulkopuolisista maista ja hakijoiden joukossa on kaikkiaan yli 60 kansalaisuutta. Eniten hakemuksia on tähän mennessä tullut Marokosta, Bangladeshista, Virosta, Nepalista, Nigeriasta, Pakistanista, Intiasta, Vietnamista ja Suomesta.

Yhteensä sekä yhteishaun että erillishaun kautta HAMKin ensi syksynä alkaviin vieraskielisiin koulutuksiin on siis tähän mennessä hakenut yli 1400 hakijaa. Hakuaika jatkuu toukokuulle, joten lopullinen hakijamäärä tullee haun päättyessä olemaan vielä merkittävästi suurempi.

“Olemme iloisia siitä, että HAMKin monipuolinen englanninkielinen koulutustarjonta kiinnostaa laajasti Suomessa ja muualla maailmassa. Monikansallinen hakijakunta tukee tavoitettamme muodostaa kansainvälisesti monimuotoisia opiskeluryhmiä eri kampuksillemme”, kansainvälisten palveluiden päällikkö Kati Heikkinen sanoo.

HAMK on määrätietoisesti lisännyt englanninkielistä koulutustarjontaa viime vuosina. Strategiansa mukaisesti HAMK rakentaa vahvaa kansainvälistä korkeakouluyhteisöä ja tavoittelee 2000 opiskelijamäärän kasvua vuoteen 2030 mennessä.

Lisätietoja:

Kati Heikkinen
Kansainvälisten palveluiden päällikkö
Hämeen ammattikorkeakoulu
0505171581
kati.heikkinen@hamk.fi