Digitalisaatiota ja palvelumuotoilua sosiaali- ja terveysalalla – Sote-alalla tarvitaan monialaisia osaajia - Hämeen ammattikorkeakoulu
Digitalisaatiota ja palvelumuotoilua sosiaali- ja terveysalalla – Sote-alalla tarvitaan monialaisia osaajia
Hoitaja työskentelee mobiililaitteella

Digitalisaatiota ja palvelumuotoilua sosiaali- ja terveysalalla – Sote-alalla tarvitaan monialaisia osaajia

30.04.2021 10:12

Uusi erikoistumiskoulutus antaa valmiuksia vaativiin digitaalisten palveluiden kehittämistehtäviin sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville eri alojen ammattilaisille. Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä -erikoistumiskoulutus on suunnattu kaikille, jotka työskentelevät sosiaali- ja terveysalalla digitaalisten palveluiden parissa. Koulutus on osallistujalle maksuton.

Array

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen suunnittelussa ja kehittämisessä tarvitaan monialaista osaamista. On ymmärrettävä kokonaisuuksia, joihin liittyy niin digitaalisia palveluita, tiedonhallintaa, tiedolla johtamista kuin palvelumuotoiluakin. Kaiken tekemisen keskipisteessä on kuitenkin pidettävä aina potilas. Miten monialaisessa, digitaalisten palveluiden muovaamassa uudenlaisessa toimintaympäristössä toimitaan niin, että potilaan hoitopolku on mahdollisimman sujuva? Siten, että mukana on monialaisia osaajia, jotka ymmärtävät kokonaisuuden ja eri alojen erityispiirteitä.

Tähän tarpeeseen on kehitetty Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä -erikoistumiskoulutus. ”Digitalisaatio on jo täällä, ja sen tuomat muutokset ja mahdollisuudet ovat arkipäivää. Ei kuitenkaan riitä, että saman pöydän ääressä keskustelevat insinööri, kauppatieteilijä, sairaanhoitaja ja muotoilija. Monialaisessa osaamisessa on kyse siitä, että ymmärretään myös toisen alan periaatteet ja näkökulma. Kun sosiaali- ja terveysalalla kehitetään digitaalisia palveluita, on ymmärrettävä kokonaisuus laajemmin kuin vain oman alan perspektiivistä”, sanoo HAMK Upin asiakkuuspäällikkö Kati Rokala.

Ei riitä, että saman pöydän ääressä keskustelevat insinööri, kauppatieteilijä, sairaanhoitaja ja muotoilija. Monialaisessa osaamisessa on kyse siitä, että ymmärretään myös toisen alan periaatteet ja näkökulma.

Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä -erikoistumiskoulutus on suunnattu kaikille, jotka työskentelevät sosiaali- ja terveysalalla digitaalisten palveluiden parissa. Koulutukseen vaaditaan korkeakoulututkinto, mutta sen ei tarvitse olla sosiaali- ja terveysalalta vaan mukaan voivat hakea myös esimerkiksi muotoilun, tietotekniikan tai kaupan alan osaajat.

Erikoistumiskoulutus on laajuudeltaan 30 opintopistettä, ja vuoden kestävät opinnot voi suorittaa työn ohessa. Haku koulutukseen päättyy 16.5.2021. Koulutus alkaa 26.8.2021, mutta opiskelijat voivat halutessaan suorittaa vapaavalintaisia opintoja jo kesälukukaudella. 8.6.2021 pidetään orientaatiopäivä, jolloin annetaan ohjaus kesän työskentelyyn.

Lue lisää koulutuksesta 

Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä -erikoistumiskoulutus on yksi SotePeda 24/7 -hankkeen tuloksista (OKM:n rahoittama hanke 2018-2020), ja hankkeessa oli mukana myös Hämeen ammattikorkeakoulun tutkimusyksikkö HAMK Smart.