Drone-verkkokurssi nykyisille ja tuleville dronepiloteille
Drone-verkkokurssi nykyisille ja tuleville dronepiloteille
drone kurssi

Drone-verkkokurssi nykyisille ja tuleville dronepiloteille

26.02.2021 10:43
Array

Drone-verkkokurssilla opit muun muassa uudet vuoden 2021 alussa voimaan tulleet dronen lennättämiseen liittyvät säännöt. Kurssi on suunnattu nykyisille ja tuleville dronepiloteille. 

Uudet EU-tasoiset säännöt edellyttävät, että jokainen, joka lennättää omistamaansa dronea:

  • rekisteröityy lennättäjäksi
  • perehtyy lennättämiseen
  • suorittaa lennättämiseen liittyvän kokeen.

Säännöt ovat kaikille samat, riippumatta siitä lennätätkö dronea vapaa-ajalla vai kuuluuko lennättäminen työtehtäviisi. Jos lennätät dronea työssäsi ja käytät työnantajan laitteistoa, sinulla tulee kuitenkin olla pätevyys lennättää ja tarvittavat kokeet suoritettuina. Dronen omistajan on rekisteröidyttävä droneoperaattoriksi, ja vastattava siitä, että lennättäjillä eli dronepiloteilla on vaadittava osaaminen.

Uudet säännöt toivat mukanaan myös erilaisia toimintakategorioita ja niiden alakategorioita. Nyt lentotoiminnan luonne, käytettävä kalusto ja lentoympäristö määräävät, missä toimintakategoriassa lennetään ja mitä kaikkea tulee ottaa huomioon.

Drone-verkkokurssilla opit dronen peruskäytön ja saat hyvät valmiudet lähteä harjoittelemaan lentotoimintaa itsenäisesti. Koulutuksessa perehdyt Suomessa 1.2.2021 voimaan tulleisiin EU:n dronesääntöihin, lisäksi tutustut uusiin toimintakategorioihin ja niiden vaatimuksiin. Opit myös, mitä on turvallinen ja sääntöjen mukainen dronetoiminta.

Koulutuksessa opiskellaan Open-kategorian mukaisten tenttien sisällöt ja opitaan ymmärtämään mitä ne käytännössä tarkoittavat. Koulutuksen jälkeen olet valmis suorittamaan A1- ja A3-luokissa vaadittavan verkkotestin sekä A2-luokassa vaadittavan lisäteoriakokeen. Lisäteoriakoe vaaditaan A2- luokan toiminnassa 1.4.2021 alkaen.

Lue lisää drone-verkkokurssista.

Lisätiedot: koulutuskoordinaattori Sari Mantila, sari.mantila(at)hamk.fi, puh.  050 359 4313

Drone-verkkokurssi on suunnattu nykyisille ja tuleville dronepiloteille.
Koulutuksessa käydään läpi: 

  • dronen peruskäyttö. Saat koulutuksesta hyvät valmiudet lähteä harjoittelemaan lentotoimintaa itsenäisesti.
  • 1.2.2021 voimaan tulleet uudet EU:n dronesäännöt
  • uudet toimintakategoriat ja niiden vaatimukset.
  • Lisäksi opit, mitä on turvallinen ja sääntöjen mukainen dronetoiminta.