Etäopetustaitoja Kenian, Sambian ja Ugandan opettajille - HAMK
Etäopetustaitoja Kenian, Sambian ja Ugandan opettajille
Process

Etäopetustaitoja Kenian, Sambian ja Ugandan opettajille

29.09.2021 10:30

Hämeen ammattikorkeakoulu järjestää ODL-kurssin, jossa opettajat kehittävät etäopetustaitojaan. Kurssille on rekisteröitynyt yli sata osallistujaa.

Array

Etäopetuksen vahvistaminen lisää koulutuksen saatavuutta ja mahdollistaa ajasta ja paikasta riippumattoman oppimisen. Elinikäinen oppiminen edellyttää koulutukselta joustavuutta, sillä oppijoiden ei yleensä ole mahdollista matkustaa tai ottaa töistään vapaata osaamisensa päivittämiseksi.

HAMK järjestää Kenian, Sambian ja Ugandan kumppaniyliopistojen opettajille ODL-kurssin Open and Distance Learning tai Online and Distance Learning, jolla opettajat kehittyvät verkkopohjaisen etäopetuksen suunnittelussa, valmistelussa ja organisoinnissa. Kurssi on alkanut syyskuussa ja koostuu yhdeksästä osallistavasta verkkoluennosta.

“On todella hienoa päästä jakamaan omaa osaamistaan”, toteaa kurssin vastaava opettaja Tauno Tertsunen. Taunolla on 34 vuoden kokemus HAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun opettajana, josta 15 vuotta hän on kehittänyt myös verkko-opetuksen menetelmiä. Lisäksi Tauno on aikaisemmin työskennellyt lukuisissa kansainvälisissä projekteissa ja kouluttanut opettajia Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa.

Kurssi järjestetään osana PBL-BioAfrica-hanketta, jota rahoittaa ulkoministeriön HEI ICI -ohjelma.