HAMK Edu mukana Itlan Samalta viivalta - lapsiperheköyhyysohjelmassa - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK Edu mukana Itlan Samalta viivalta – lapsiperheköyhyysohjelmassa

HAMK Edu mukana Itlan Samalta viivalta – lapsiperheköyhyysohjelmassa

12.10.2021 11:02

Hämeen ammattikorkeakoulu ja ITLA – Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö ovat solmineet yhteistyösopimuksen tutkimus- ja kehittämisyhteistyöstä kolmivuotisessa Samalta viivalta -lapsiperheköyhyysohjelmassa. HAMK Edu tuo ohjelmaan kasvatuksen, koulutuksen, ohjauksen, elämänkulun, siirtymävaiheiden ja monialaisen työotteen asiantuntemusta.

Menetelmällisesti HAMK Edu -tutkimusyksikkö vahvistaa ohjelman nuoriso- ja asiantuntijatutkimuksen näkökulmia.

Ohjelmakokonaisuus alkaa ilmiön, erityisesti perhetaustavaikutusten yhteyden koulumenestykseen, tutkimuksella. Koska aiheesta on yhtäältä runsaasti tutkimustietoa ja toisaalta on tunnistettu jo tiettyjä katvealueita, toteutetaan laaja ilmiökartta-prosessi, johon HAMK Edu tuo erityisen asiantuntemuksensa. Kyseessä on systemaattinen, eri asiantuntijaryhmät dialogiin kokoava menetelmä, joka etenee vaiheittain. Toisessa vaiheessa mukaan otetaan nuorten näkökulma, johon HAMK Edu tuo narratiivisen eli kerronnallisen työotteen asiantuntemusta. Läpi tutkimuksen kulkee monialaisen osaamisen juonne, joka on ollut viime vuosina yksi tutkimusyksikön painopistealue.

Asiantuntijana ohjelmassa mukana tutkijayliopettaja, dosentti Jaakko Helander. Tehtävä on alkanut lokakuun alussa ja jatkuu ensivaiheessa 31.7.2022 asti.

Lisätietoja:

Jaakko Helander
tutkijayliopettaja
HAMK Edu -tutkimusyksikkö
Hämeen ammattikorkeakoulu
0407372588
jaakko.helander@hamk.fi

Lisätietoja Samalta viivalta -ohjelmasta täältä.