HAMK osaksi laajenevaa 5G Mökki -verkostoa — lanseeraustilaisuus 14.10.  - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK osaksi laajenevaa 5G Mökki -verkostoa — lanseeraustilaisuus 14.10. 
5G Mökki HAMKIlla

HAMK osaksi laajenevaa 5G Mökki -verkostoa — lanseeraustilaisuus 14.10. 

06.10.2021 14:02

Hämeen ammattikorkeakoulu ja Aalto-yliopiston muut strategiset kumppanit tiivistävät yhteistyötä Nokian kanssa uudella ”viidennen sukupolven” oppimisympäristöllä. HAMK saa oman 5G Mökin. 5G Mökki-verkoston lanseeraustilaisuus pidetään torstaina 14.10.

Array

5G Mökki on uudenlainen oppimisympäristö, jossa voi oppia nopeasti 5G:stä ja muusta uudesta teknologiasta ja soveltaa sitä heti käytäntöön. Mökki auttaa vuorovaikutuksen synnyttämisessä ja luomisessa erilaisten toimijoiden välillä uuden oppimiseksi ja kehittämiseksi, kestävää kehitystä edistäen. 

Kyseessä on uudenlainen väline tuoda korkeakouluihin ja yrityksiin nopearytmistä tietoa ja yhteistyötä. Se kehittää tietämystä ja osaamista uudesta teknologiasta, kuten 5G, AI, VR/AR ja Blockchain ja auttaa yrityksiä ja muita organisaatioita ottamaan sitä nopeasti ja joustavasti käyttöön. 

Mökki-konseptin taustalla on joukko teknologian johtavia ammattilaisia, huippuyrityksiä ja korkeakouluja. Maailman ensimmäiset 5G Mökki-kampukset ovat Nokia Oyj, Garage, Espoo; Aalto-yliopisto, Design Factory, Espoo; Hämeen ammattikorkeakoulu, Hämeenlinna; Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Kouvola ja Mikkeli sekä Metropolia Ammattikorkeakoulu, Vantaa. Mökki-verkosto laajenee parhaillaan kansallisesti ja kansainvälisesti. 

HAMKin 5G-Mökin lanseeraustilaisuus 

Aika: torstai 14.10.2021, klo 13-15 
Paikka: Hämeenlinnan korkeakoulukeskus, Vankanlähde 9, D-rakennus 

Tilaisuudessa puhuvat mm. 5G Mökki-verkoston edustajat ja yrittäjä Peter Vesterbacka. Tilaisuuden tarkempi ohjelma 
 
Tilaisuuteen voi tulla paikan päälle tai sitä voi seurata verkosta. Ilmoittautuminen tästä linkistä. Ilmoittautuneille lähetetään zoom-linkki tilaisuuteen osallistumiseksi etänä. Tilaisuuden kieli on englanti. 

Tapahtuma on osa Aalto-yliopiston, Hämeen ammattikorkeakoulun, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Metropolia Ammattikoulun strategista yhteistyötä, johon kuuluu myös läheinen yhteistyö Nokia Oyj:n kanssa. Mökin kehittämisessä ovat olleet mukana alusta alkaen myös Helsingin yliopisto, Oulun yliopisto ja Tampereen yliopisto sekä useita muita ylipistoja ja yrityksiä. Mökkiä on markkinatestattu ja kehitetty jo alkuvaiheessa myös mm. Stanfordin yliopiston kampuksella Yhdysvalloissa.  

5G Mökki ja Mökki-verkosto ovat esillä myös Expo 2020 Dubai -maailmannäyttelyssä Suomen Paviljongissa 1.10.2021–31.3.2022. 5G Mökki on koettavissa myös fyysisesti 30.1.–5.2.2022 Education Finland klusterin VIP-viikolla Dubain keskustassa City Walkilla. 

Lisätietoja: 

HAMK Smart -logoHeikki Ruohomaa 
tutkijayliopettaja 
HAMK Smart -tutkimusyksikkö 
Hämeen ammattikorkeakoulu 
puh. 0405800286 
Heikki.ruohomaa@hamk.fi 

Lauri Hollo 
lauri.hollo@startnorth.com 

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU