HAMK vahvistaa Etelä-Afrikan ja Suomen yhteistyötä metsäsektorilla
HAMK vahvistaa Etelä-Afrikan ja Suomen yhteistyötä metsäsektorilla
Tarja Filatov, Makhotso Magdeline Sotyu ja Heidi Ahokallio-Leppälä

HAMK vahvistaa Etelä-Afrikan ja Suomen yhteistyötä metsäsektorilla

29.04.2021 14:26

Hämeen ammattikorkeakoulu on mukana uudistamassa metsätalousyrittäjyyden opetusta työelämälähtöisemmäksi, opiskelijakeskeisemmäksi ja ilmastoviisaammaksi yhteistyössä korkeakoulujen ja elinkeinoelämän kanssa Etelä-Afrikassa.

Array

Hämeen ammattikorkeakoulun koordinoimassa FOREST21-hankkeessa vahvistetaan yhteistyötä ministeriöiden, metsäteollisuuden ja korkeakoulujen välillä Etelä-Afrikassa, Norjassa ja Suomessa. Hanke käynnistettiin 14.4. virtuaalisessa seminaarissa, johon osallistui yhteensä noin 85 osanottajaa.

”Suomen uudessa Afrikka-strategiassa pyritään vahvistamaan yhteistyötä ja molempia osapuolia hyödyttäviä suhteita Afrikan maiden kanssa”, sanoi eduskunnan ensimmäinen varapuhemies, kansanedustaja Tarja Filatov, joka toimii myös HAMKin hallituksen puheenjohtajana.

”Keskeisiä alueita yhteistyössä ovat koulutus, tiede ja innovaatiot. Kestävä metsätalous, joka lisää työpaikkoja, on yhteinen tavoite, johon FOREST21 hyvin linkittyy.”

Etelä-Afrikan metsä-, kalastus- ja ympäristöministeri Makhotso Magdeline Sotyu oli samoilla linjoilla.

”Yrittäjyys, innovaatiot ja koulutus ovat keskiössä köyhyyden ja eriarvoisuuden ratkaisemisessa, erityisesti maaseudulla. FOREST21 tarjoaa mahdollisuuden yritysten ja korkeakoulujen yhteistyölle. On tärkeää, että hankkeessa ovat mukana kaikki metsätaloutta opettavat korkeakoulut Etelä-Afrikasta.”

HAMKin tervehdyksessä vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä nosti esiin globaalin oppimiskriisin.

”Keskeistä koulutuksen uudistamisessa on teorian ja käytännön yhdistäminen. Opiskelijalähtöisessä opetuksessa opiskelijat oppivat käytännön taitoja ratkomalla yrityksiltä tulevia todellisia liiketoiminnan ongelmia.”

FOREST21-hankkeessa yhteensä 200 eteläafrikkalaisella, norjalaisella ja suomalaisella opiskelijalla on mahdollisuus osallistua yritysprojekteihin vuosina 2021–2023. HAMKin opiskelijat voivat tulla mukaan Development Studies -moduulin kautta, josta löytyy lisätietoja löytyy HAMK in Africa -sivuilta. Mukaan haetaan myös yhteistyöstä kiinnostuneita suomalaisyrityksiä.

Lisätiedot:

Eija Laitinen
Tutkijayliopettaja, projektipäällikkö
HAMK Bio, Hämeen ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@hamk.fi
050 5853 933

Teija Lehtonen 
KTM, erityisasiantuntija 
HAMK Bio, Hämeen ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@hamk.fi 
040 0618 328 

Lue juttu myös Kuulumisia HAMKista -blogista.