Kanta-Hämeen yrityksille osaamista korkeakoulutetuista maahanmuuttajista - Hämeen ammattikorkeakoulu
Kanta-Hämeen yrityksille osaamista korkeakoulutetuista maahanmuuttajista
Piia Kolho HAMK Edusta

Kanta-Hämeen yrityksille osaamista korkeakoulutetuista maahanmuuttajista

28.10.2021 15:24

Osaavia, Hämeen ammattikorkeakoulussa koulutettuja maahanmuuttajia katoaa Suomesta ulkomaille. Työllistymisessä paikallisiin yrityksiin pyritään nyt auttamaan.

Array

Hämeen ammattikorkeakoulusta valmistuu vuosittain satoja korkeakoulutettuja ulkomaalaistaustaisia osaajia eri koulutusaloilta, mutta heidän on vaikea löytää koulutustaan vastaavaa työtä Kanta-Hämeestä. Pätevän työntekijän ja sopivan yrityksen kohtaamista pyritään helpottamaan Kokka kohti Kanta-Hämettä -ESR-hankkeessa.

”On kiinnostavaa, että samaan aikaan kun osa yrityksistä kamppailee osaavan työvoiman löytämiseksi, korkeasti koulutetut kansainväliset osaajat eivät saa koulutustaan vastaavaa työtä Kanta-Hämeestä. Tähän haasteeseen etsimme ratkaisuja. Tavoitteena on löytää ne tekijät, jotka vahvistavat tai estävät alueen työmarkkinoille jäämistä ja sopivan työn löytymistä. Pyrimme löytämään palvelupolun aukkokohdat niin yrityksen kuin opiskelijan kannalta”, kertoo lehtori ja projektivastaava Piia Kolho HAMK Edu -tutkimusyksiköstä.

Tällä hetkellä kerätään haastattelujen kautta tietoa, jonka pohjalta muodostetaan tilannekuva nykyisistä palveluista ja niihin mahdollisesti liittyvistä haasteista.

”Tarvitsemme yhteistyöhön yrityksiä ja opiskelijoita, jotta tuloksesta saadaan mahdollisimman hyvä ja toimiva. Tulemme lähestymään kantahämäläisiä yrityksiä ja HAMKin kansainvälisiä opiskelijoita,” informoi Piia Kolho.

Kolho työryhmineen kannustaa kaikkia asiasta kiinnostuneita yrityksiä sekä kansainvälisiä opiskelijoita HAMKissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa ottamaan rohkeasti yhteyttä.

Lisätietoja:

Piia Kolho 
lehtori, projektipäällikko Kokka kohti Kanta-Hämettä -hanke
0504010125
piia.kolho@hamk.fi
www.hamk.fi/kokka

Kokka kohti Kanta-Hämettä -hanke on osa hallitusohjelmaan sisältyvää Talent Boost – Kasvua kansainvälisistä osaajista -toimenpideohjelmaa. Ohjelman tarkoitus on tukea Suomessa toimivia yrityksiä. Hanke on käynnissä 1.6.2021 – 31.5.2023. Hankkeessa ovat mukana Koulutuskuntayhtymä Tavastia (hallinnoija), Hämeen ammattikorkeakoulu / HAMK Edu -tutkimusyksikkö, Hämeen Yrittäjät ja Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Kansallisena rahoittajana ja koordinoijana toimii Keski-Suomen ELY-keskus.

 

Euroopan sosiaalirahastoVipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo