Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa 17.3. - Hämeen ammattikorkeakoulu
Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa 17.3.
nuoria opiskelijoita portaissa

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa 17.3.

12.03.2021 08:38

Kevään toisessa yhteishaussa voi hakea syksyllä alkaviin HAMKin suomenkielisiin koulutuksiin. Yhteishaku alkaa keskiviikkona 17.3. ja päättyy 31.3.2021 klo 15.00.

 

Array

Yhteishaussa on Hämeen ammattikorkeakoulussa tarjolla 22 AMK-koulutusta ja yhdeksän YAMK-koulutusta. Yhteensä aloituspaikkoja on 1435. Koulutuksia tarjotaan sekä päivätoteutuksena että monimuotototeutuksena HAMKin eri kampuksilla. Uusia koulutuksia ovat Hyvinvoinnin digitaaliset palvelut ja prosessit –koulutus (YAMK) sekä yhteishaun kanssa samaan aikaan järjestettävässä erillishaussa oleva Sustainable Technologies –koulutus (YAMK).

Yhdellä hakulomakkeella voi hakea korkeintaan kuuteen eri koulutukseen, jotka hakija laittaa mieluisuusjärjestykseen. Hakijalle tarjotaan sitä opiskelupaikkaa, jonka hän on sijoittanut hakulomakkeella korkeimmalle ja johon hänen valintamenestyksensä riittää. Hakulomake löytyy Opintopolku.fi -palvelusta.

Täyttäessään hakulomakkeen, hakija valitsee myös ajan ja paikan, jossa suorittaa mahdollisen AMK-valintakokeen.

Todistusvalinta ja valintakoe

Päivätoteutuksena toteutettavissa koulutuksissa (opiskelu on päätoimista ja kokopäiväistä) painotetaan todistusvalintaa. Monimuoto-koulutuksissa (opiskelu mahdollista työn ohessa) painotetaan AMK-valintakoetta. Valintakokeet järjestetään kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 31.5.2021. Jos hakija ei tule todistusvalinnalla valituksi, hänellä on edelleen mahdollisuus osallistua valintakokeeseen. Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua, vaan hakijoille lähetetään viimeistään 26.5.2021 tekstiviestillä ja sähköpostitse QR-koodi, jossa on koepaikan tiedot ja jota näyttämällä ilmoittaudutaan kokeeseen. Koodi lähetetään kaikille hakijoille, joilla on hakukohteita, joissa käytetään AMK-valintakoetta.

Lisätietoa todistusvalinnoista ja AMK-valintakokeesta löytyy osoitteesta www.ammattikorkeakouluun.fi.

Poikkeavat hakutavat

Ylempään korkeakoulututkintoon (YAMK) johtavissa koulutuksissa on korkeakoulukohtainen ennakkotehtävä, joka julkaistaan hakuajan alkaessa. Lisäksi HAMKissa Älykäs ja kestävä muotoilu –koulutuksessa on oma valintakokeensa, tietojenkäsittelyn muuntokoulutukseen on laadittava portfolio ja Sustainable Technologies –koulutukseen on ennakkotehtävä sekä haastattelu. Viimeksi mainittu koulutus on omassa erillishaussaan samaan aikaan yhteishaun kanssa. Lisätietoa nettisivuiltamme mainittujen koulutusten kohdalta.

Koronavirustilanteen aiheuttamista mahdollisista muutoksista opiskelijavalintoihin tiedotetaan hakijoille verkkosivuillamme.

Lisätietoja

hakijapalvelut@hamk.fi

 

 

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU