Koronalinjaukset 11.8.2021 - Hämeen ammattikorkeakoulu
Koronalinjaukset 11.8.2021

Koronalinjaukset 11.8.2021

12.08.2021 09:18

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 5.8. julkaisemaa ohjeistusta seuraten Hämeen ammattikorkeakoulun ensimmäisen ja toisen vuoden AMK-opiskelijat aloittavat lähiopetuksessa lukuvuoden alkaessa. Tavoitteena on, että viimeistään toisen periodin alkaessa kaikki loputkin opiskelijat siirtyvät lähiopetukseen.

Yleisötilaisuuksia koskevat kokoontumisrajoitukset eivät lähtökohtaisesti koske korkeakoulujen koulutus- ja tutkimustoimintaa. Helposti verkkoon siirrettävissä olevia massaluentoja ei silti tule järjestää lähiopetuksena. Lisäksi lähiopetus tallennetaan soveltuvin osin ja pidetään opiskelijoiden saatavilla moduulin ajan. Näin varmistetaan esim. karanteenissa olevien tai flunssaoireisten opiskelijoiden opintojen eteneminen.

Lähiopetuksessa pyritään noudattamaan kahden metrin turvavälejä ja pitämään välttämättömät kontaktit mahdollisimman vähäisinä ja lyhyinä. Hyvä suojautuminen (maskit, käsi- ja yskimishygienia) on ensisijaisen tärkeää. Oireisena ei saa tulla kampukselle, ja kaikkien, myös kaksi rokotusta saaneiden, tulee hakeutua koronatestiin ja välttää kontakteja ennen testituloksen saamista.

Kannustamme kaikkia rokottautumaan.

Opetus-ja kulttuuriministeriön ohjeet.