Luomu- ja nurmipäivä Mustialassa 5.8. – koekenttiä, työnäytöksiä, asiantuntijoita ja uutta digimaataloutta - Hämeen ammattikorkeakoulu
Luomu- ja nurmipäivä Mustialassa 5.8. – koekenttiä, työnäytöksiä, asiantuntijoita ja uutta digimaataloutta

Luomu- ja nurmipäivä Mustialassa 5.8. – koekenttiä, työnäytöksiä, asiantuntijoita ja uutta digimaataloutta

03.08.2021 09:16

Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan opetus- ja tutkimusmaatilalla järjestetään torstaina 5.8.2021 Luomu- ja nurmipäivä. Päivän aikana on mahdollisuus tutustua luomuviljojen koekenttiin, osallistua työnäytöksiin sekä perehtyä säilörehun tuottamisen ja digimaatalouden uusimpiin ratkaisuihin.

Array

Työnäytöksissä esitellään säilörehun tekemistä ja juolavehnän torjuntaa. Luvassa on tietoiskuja säilörehusta ja kokemustietoa luomutuotannosta. Koekentillä on nähtävillä kevätviljojen lajike- ja lannoituskokeita sekä maatiaisviljoja. Digitaalisuus-pisteellä voi perehtyä digimaatalouden ratkaisuihin, tarkastella ilmasta käsin otettuja droonikuvia tai suunnitella oman tilan tarpeisiin soveltuvia tiedonkeruumenetelmiä. Opetus- ja tutkimusnavettaan pääsee tutustumaan katseluparvelta.

Paikalla on laaja joukko tutkimuksen, neuvonnan, koulutuksen sekä yritysten edustajia. Päivän ohjelma ja tapahtuma-alueen kartta löytyvät hankkeen kotisivulta. Kävijöitä neuvotaan myös opiskelijaruokala Huttulan edustalla olevassa info-pisteessä.

Tapahtuma järjestetään Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan kampuksella (Mustialantie 105, Tammela). Kaikille avoin tapahtuma on käynnissä kello 10–14.

Huttulassa on mahdollisuus ruokailla kello 11-13. Tarjolla on luomuhernekeittoa, luomupannukakkua ja kahvia. Lounaan hinta on 10 euroa. Lounaalle toivotaan etukäteisilmoittautumista viimeistään 4.8. Huttulan kahvio palvelee infopisteessä tapahtuman ajan.

Tapahtumassa noudatetaan THL:n ohjeita koronan osalta.

Tapahtuman tuottamisesta vastaavat Luomussa vara parempi ja Elina II -hanke.

Lisätietoja

Annika Michelson
projektipäällikkö, Luomussa vara parempi -hanke
Hämeen ammattikorkeakoulu
annika.michelson@hamk.fi
050-5745385

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) toteuttaa yhteistyössä LUKEn, ProAgria Etelä-Suomen ja Koulutuskeskus Salpauksen kanssa Luomussa vara parempi – hankkeen (2019-2021). Rahoituslähteenä on EU-osarahoitteinen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma (2014-2020). Hankkeen tavoitteena on edistää hämäläisen luomun tuotantoa, jalostusta ja käyttöä.

ProAgria Etelä-Suomi ry toteuttaa ELINA II Elinvoimainen maatila -hankkeen (2018-2021). Rahoittajina ovat on Hämeen, Kaakkois-Suomen, Pirkanmaan ja Uudenmaan ELY-keskukset. Hankkeessa järjestetään tapahtumia, koulutuksia ja pienryhmätoimintaa johtamisesta ja maatilakokonaisuuksien ympäristöasioiden hallinnasta.