Myllyn Paras ja Reponen Works "palkkasivat" yhteistyörobotit HAMKin kokeilun jälkeen - Hämeen ammattikorkeakoulu
Myllyn Paras ja Reponen Works “palkkasivat” yhteistyörobotit HAMKin kokeilun jälkeen

Myllyn Paras ja Reponen Works “palkkasivat” yhteistyörobotit HAMKin kokeilun jälkeen

06.04.2021 14:34

Lyhyet yhteistyörobottikokeilut tuottivat käytännön ratkaisuja yrityksiin. Reponen Works Oy ja Myllyn Paras Oy käyttävät nyt yhteistyössä HAMK Techin kanssa ideoituja yhteistyörobotteja.

Tutkimusyksikkö HAMK Tech tuotti vaativien sarjatuotanto -komponenttien valmistajalle Reponen Works Oy:lle pilottiratkaisun työstökoneen panostamiseen. Tätä ratkaisua Reponen Works Oy kehitti edelleen ja nyt heillä on käytössään yhteistyörobotti, joka hyödyntää panostustyössä 3D-näköä. Ratkaisusta tarkemmin Reposen videossa.

Myös Myllyn Paras Oy:lla on käytössä jatkojalostettu versio HAMK Techin pilotoimasta ratkaisusta, jossa yhteistyörobotti pakkaa tuotteita kuormalavoille. HAMK Techin henkilöstö myös koulutti Myllyn Parhaan työntekijöitä yhteistyörobotin käytössä.

Kokeilut tehtiin Y-robo -hankkeessa vuonna 2019. Keskeisenä tavoitteena oli löytää uusia sovelluskohteita robottien käytölle ja lisätä merkittävästi tietoutta robotiikan uusista sovellusmahdollisuuksista Hämeen alueen yrityksissä ja oppilaitoksissa. Hankkeessa keskityttiin erityisesti valmistavan teollisuuden yrityksiin kone-, tuotanto- sekä rakennusalalla. Kehitetyistä ratkaisuista voi lukea lisää blogikirjoituksesta (englanniksi). 

Lisätietoja

Tapio Väisänen 
Yliopettaja, konetekniikka, Y-robo -hankkeen projektipäällikkö
Hämeen ammattikorkeakoulu
tapio.vaisanen@hamk.fi
Puh. +358 50 5745 211 

Milan Gautam
Kehitysinsinööri
Hämeen ammattikorkeakoulu, HAMK Tech
milan.gautam@hamk.fi
Puh. +358 50 4723 492