Open Bioeconomy Week ratkoo kestävyysvajeen haasteita 25.-27.5. - Hämeen ammattikorkeakoulu
Open Bioeconomy Week ratkoo kestävyysvajeen haasteita 25.-27.5.

Open Bioeconomy Week ratkoo kestävyysvajeen haasteita 25.-27.5.

20.05.2021 14:37

Open Bioeconomy Week on Hämeenlinnassa järjestettävä kansainvälinen tapahtumakokonaisuus, joka tuo yhteen biotalouden ja digitalisaation uusimmat tutkimus ja kehitysinnovaatiot sekä yritystoiminnan. Järjestyksessään toinen Open Bioeconomy Week järjestetään 25.-27.5.2021.

Array

Tapahtuma keskittyy biotalouden digitalisaatioon ja tänä vuonna erityisteemana on kiertotalous. Puhujina ovat mm. poliitikko ja yritysjohtaja Esko Aho, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ja Luonnonvarakeskus Luken ohjelmajohtaja Anne Tolvanen. Open Bioeconomy Week pyrkii tuomaan eri tieteenalojen edustajien lisäksi liike- ja yritystoiminnan, rahoittajien ja julkishallinnon edustajat saman pöydän ääreen. Lisäksi tapahtuman tarkoituksena on vakiinnuttaa paikkansa Hämeenlinnassa vuosittain keväisin järjestettävänä kansainvälisenä tieteellisenä konferenssina sekä yritystapahtumana, joka kasvaa vuosi vuodelta viikon mittaiseksi tapahtumakokonaisuudeksi.

Tapahtuman kolmipäiväinen rakenne on suunniteltu niin, että ensimmäinen päivä keskittyy uusimman tutkimuksen ja kehityksen sekä innovaatioiden esittelyyn. Toinen päivä pureutuu biotalouden digitalisaation sekä kiertotalouden liiketoimintamahdollisuuksien kehittämiseen. Lisäksi toisena tapahtumapäivänä esitellään esimerkiksi Kanta-Hämeen kiertotalousliiketoiminnan kärkiä Tiekartta kiertotalouteen -tapahtumaosuudessa. Tiekartta kiertotalouteen -osuuden ohjelma on rakennettu kokonaan kantahämäläisten yritysten voimin. Yritysporukkaa vetää Timo Sollo Trifami 3D Oy:stä. Tapahtuman kolmas päivä edustaa läpileikkaavaa teemaa eli verkostoitumista. Osallistujille tarjotaan myös mahdollisuus tutustua virtuaalisesti mm. HAMKin Mustialan kampuksen opetus-ja tutkimusmaatilaan.

Tapahtuma järjestetään osin englanniksi ja osin suomeksi. Tieteellinen osuus järjestetään kokonaan verkossa englanniksi ja se on suunnattu pääasiassa biotalouden ja digitaalisten ratkaisujen rajapinnassa työskenteleville asiantuntijoille ja yrityksille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Tiekartta kiertotalouteen -tapahtumaosuuden ohjelma on suomeksi ja se striimataan Hämeenlinnan Raatihuoneelta. Osallistujia Raatihuoneelle otetaan mahdollisuuksien ja koronarajoitusten sallimissa rajoissa.  Tiekartta kiertotalouteen -tapahtumaosuus on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille ja ohjelman seuraaminen ei vaadi ennakkotietoa aiheista. Tutustu tapahtuman ohjelmaan ja lunasta lippusi tapahtuman nettisivuilla (englanniksi). Tapahtuma on opiskelijoille maksuton.

Open Bioeconomy Week on osa HAMKin koordinoimaa LUO Net GOES International -hanketta. Hankkeen päätavoitteena on nostaa suomalaisen biotalous- ja digitaalisen osaamisen profiilia kansainvälisesti, tuoda Kanta-Hämeen entistä selvemmin bio- ja kiertotalouden soveltavan tutkimuksen kärkimaakunnaksi, lisätä suomalaisen biotalousosaamisen vientimahdollisuuksia, verkottaa asiantuntijat keskenään ja kansainvälisesti, sekä lisätä opiskelijoiden kiinnostusta alaa kohtaan. 

Lisätietoja
Iida Holck
Projektiasiantuntija
Hämeen ammattikorkeakoulu, HAMK Bio
Puh. +358503306731
iida.holck@hamk.fi

Timo Sollo
Tiekartta kiertotalouteen -tapahtumaosuus
Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Trifami 3D Oy
Puh. +358400483942
timo.sollo@trifami3d.fi