Osa HAMKin avoimen AMKin opinnoista maksuttomiksi erityisryhmille elokuusta lähtien - Hämeen ammattikorkeakoulu
Osa HAMKin avoimen AMKin opinnoista maksuttomiksi erityisryhmille elokuusta lähtien

Osa HAMKin avoimen AMKin opinnoista maksuttomiksi erityisryhmille elokuusta lähtien

22.06.2021 12:01

Osa Hämeen ammattikorkeakoulun avoimen ammattikorkeakoulun opinnoista tarjotaan maksuttomina työttömille, lomautetuille ja eläkeläisille 1.8.2021 alkaen. Maksuttomiin opintoihin ovat oikeutettuja myös lukiolaiset ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat. Ilmoittautuminen avoimen AMKin opintoihin alkaa elokuussa. Maksuttomuus on voimassa toistaiseksi.

Hämeen ammattikorkeakoulun avoin AMK tarjoaa kaikille avoimia opintoja pohjakoulutuksesta riippumatta. 1.8.2021 alkaen avoimen AMKin opinnoista osa tarjotaan maksutta työttömille, lomautetuille, eläkeläisille ja toisen asteen opiskelijoille. Polkuopinnot ja opintokokonaisuudet ovat edelleen kaikille maksullisia.

Maksuttomilla avoimen AMKin opinnoilla on tarkoitus vahvistaa eri ikäisten ja eri elämäntilanteessa olevien mahdollisuuksia opiskella.

”Koronan vuoksi moni on menettänyt työnsä kokonaan tai joutunut lomautetuksi. Jos oma budjetti on jo valmiiksi tiukka, ei opiskeluun ole välttämättä varaa. Uuden oppimisesta ja itsensä kehittämisestä on kuitenkin aina hyötyä, ja siksi toivommekin, että maksuton opintotarjonta herättää kiinnostusta”, sanoo HAMK Upin jatkuvan oppimisen päällikkö Esa Inget.

Toisen asteen opiskelijoille suoritetuista opinnoista tuplahyöty

Myös toisen asteen opiskelijoille tarjottavat maksuttomat opinnot ovat uusi avaus HAMKissa. Ammattikorkeakoulu on yksi mahdollinen jatko-opiskelupaikka sekä lukiolaisille että ammatillisen oppilaitoksen opiskelijoille.

”Opiskelija voi suorittaa avoimen AMKin opintojaksoja, ja samalla hän voi mahdollisesti edistää omia tutkinto-opintojaan. Suoritetut ammattikorkeakouluopinnot voivat olla hyväksilukukelpoisia jatko-opinnoissa. Jos opiskelija tulee HAMKiin suorittamaan AMK-tutkintoa, toisen asteen opintojen aikana suoritetut opintopisteet voidaan hyväksyä osaksi tutkintoa. Toisen asteen opiskelijat saavat näistä siis tavallaan tuplahyödyn”, sanoo Inget.

Ilmoittautuminen avoimen AMKin opintoihin on elokuun alussa

Avoimen AMKin opintoihin on erilliset ilmoittautumisajat. Seuraava ilmoittautuminen avoimiin opintoihin on 2.–15.8.2021 ja polkuopintoihin 2.–8.8.2021. Tutustu tarjontaan osoitteessa www.hamk.fi/avoin.

Lisätiedot
Opintosisältöihin ja ilmoittautumiseen liittyvät kysymykset: opiskelijapalvelut@hamk.fi

Täydennys tiedotteeseen 2.12.2021
HAMKin avoimen AMKin opintojen maksuttomuudesta erityisryhmille on päätetty luopua 30.11.2021.