Pätevöidy opettajaksi Suomeen - Hämeen ammattikorkeakoulu Pätevöidy opettajaksi Suomeen
Pätevöidy opettajaksi Suomeen

Pätevöidy opettajaksi Suomeen

22.09.2021 07:13

HAMK ammatillisen opettajakorkeakoulun ”Opettajaksi Suomeen” (OSU) -hankkeessa tarjoamme maahanmuuttajille mahdollisuuden pätevöityä opettajaksi Suomeen sekä lisäksi  edistämme heidän urakehitystään.

Järjestämme pätevöitymiskoulutuksen Suomessa asuville maahanmuuttajataustaisille opettajille, jotka ovat suorittaneet opettajankoulutuksen ulkomailla ja joilla on Opetushallituksen rinnastamispäätös. Koulutus antaa yleisen pedagogisen pätevyyden.

Pätevöitymiskoulutus on osa kaikkien viiden ammatillisen opettajakorkeakoulun Opettajaksi Suomeen (OSU) -yhteishanketta, joka toteutetaan 1.6.2021 – 30.9.2023.
Toteuttajat ovat:
TAMK/AOKK (hallinnoija), HAAGA-HELIA/AOKK, HAMK/AOKK, JAMK/AOKK ja OAMK/AOKK. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö sekä kukin toteuttajaorganisaatio omarahoitusosuudella.

HAMK ammatillisen opettajakorkeakoulun OSU-hanke toteuttaa opettajan pätevöitymiskoulutuksen verkossa ja suomenkielisenä. Koulutus on osallistujille maksuton.

Järjestämme erillishaun tähän opettajankoulutukseen
1.10.–15.10.2021
Yhteystiedot sekä lisätietoa valintaperusteista, hakemukseen tarvittavista liitteistä sekä hakemuslomake (avataan 30.9.2021) löytyvät verkkosivuilta www.hamk.fi/osu

Haku käynnistyy samaan aikaan kaikissa ammatillisissa opettajakorkeakouluissa. Hakea voi vain yhteen opettajakorkeakouluun.

Tulosta pdf-esite Opettajaksi Suomeen (OSU) -pätevöitymiskoulutus 

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Opinnot koostuvat verkko- ja etäopiskelujaksoista sekä opetusharjoittelusta harjoitteluoppilaitoksessa. Opinnoissa hyödynnetään Moodle-verkko-oppimisympäristöä  ja ZOOM-verkkokokousjärjestelmää.

Opinnot muodostuvat seuraavista teemoista:
– Orientaatio suomalaiseen oppimiskulttuuriin ja opettajan työhön
– Opettajan muuttuva toimintaympäristö
– Opetusharjoittelu harjoitteluoppilaitoksessa
– Suomen kieltä ja työnhakutaitoja opettajille

Verkko-opetus toteutetaan joka toinen viikko yhtenä päivänä – joko aamu- tai iltapäivän ajan. Verkkotapaamisten välissä opiskelijat tekevät itsenäisiä, pari- tai pienryhmätehtäviä.

Koulutus alkaa orientaatiolla maanantaina 22.11.2021 klo 12–16. Opinnot päättyvät 3.6.2022. Koulutuksen tarkempi aikataulu ilmoitetaan syyskuun 2021 aikana hankkeen verkkosivuilla www.hamk.fi/osu

Hakukelpoisuusvaatimukset täyttävät hakijat kutsutaan valintahaastatteluun, joka järjestetään ZOOMissa to 21.10.2021 tai ke 27.10.2021 klo 8–16 välillä. Valintahaastatteluun liittyen olemme yhteydessä hakijaan sähköpostitse.

Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan 8.11.2021. Tieto valinnan tuloksesta lähetetään hakijalle sähköpostitse.
Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 15.11.2021 klo 15.00.

 

 

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU