Syksyn yhteishaku alkaa 1.9.2021 - Hämeen ammattikorkeakoulu
Syksyn yhteishaku alkaa 1.9.2021
opiskelijoita kampuksella

Syksyn yhteishaku alkaa 1.9.2021

30.08.2021 09:40

Hämeen ammattikorkeakouluun (HAMK) voi syksyn korkeakoulujen yhteishaussa hakea kymmeneen koulutukseen kolmelta eri koulutusalalta.

Array

Yhteishaku alkaa 1.9.2021 ja päättyy 15.9.2021 klo 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa 2022.

Haussa ovat seuraavat ohjelmat:

  • Liiketalous (muuntokoulutus) / monimuoto / Hämeenlinna
  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka / monimuoto / Hämeenlinna
  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (muuntokoulutus) / monimuoto / Hämeenlinna
  • Rakennusmestari / monimuoto / Hämeenlinna
  • Sairaanhoitaja / monimuoto / Hämeenlinna
  • Sosionomi (muuntokoulutus) / monimuoto / Hämeenlinna
  • Sähkö- ja automaatiotekniikka / monimuoto / Valkeakoski
  • Sähkö- ja automaatiotekniikka (muuntokoulutus) / monimuoto / Valkeakoski
  • Konetekniikka / päiväopetus / Riihimäki
  • Tieto- ja viestintätekniikka / päiväopetus / Riihimäki

Monimuotokoulutukset soveltuvat työn ohessa suoritettaviksi. Muuntokoulutuksessa puolestaan soveltuvan korkeakoulututkinnon, opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon suorittanut voi täydentää omaa osaamistaan pohjakoulutuksesta riippuen n. 1,5–2,5 vuodessa. Pohjakoulutusvaatimukset vaihtelevat koulutuksittain ja löytyvät HAMKin verkkosivuilta sekä opintopolku.fi-palvelusta. Muuntokoulutuksen voi suorittaa monimuoto-opintoina oman työn ohessa.

Koulutuksiin hakeminen

Koulutuksiin haetaan korkeakoulujen syksyn yhteishaussa. Sähköisen hakulomakkeen löydät opintopolku.fi -palvelusta.

Voit merkitä hakulomakkeelle yhdestä kuuteen hakutoivetta. Hakutoiveita ja niiden järjestystä voit muuttaa 15.9.2021 klo 15 saakka. Tämän jälkeen hakutoivejärjestystä ei voi enää muuttaa, joten harkitse järjestys huolellisesti.

Päivä- ja monimuotokoulutuksiin valitsemme opiskelijat joko todistuksen tai AMK-valintakokeen perusteella. HAMKin muuntokoulutuksiin valitaan opiskelijat ennakkotehtävän, eli portfolion avulla. Jos haet muuntokoulutukseen, muistathan palauttaa portfolion 22.9.2021 klo 15.00 mennessä lataamalla sen hakemuksellesi Oma opintopolku –palvelussa.

AMK-valintakoe

Syksyn yhteishaun todistusvalintojen tulokset julkaistaan viimeistään viikolla 43. Ne hakijat, jotka eivät tule todistusvalinnassa valituksi ylimpään hakutoiveeseensa, voivat vielä tavoitella opiskelupaikkaa ylemmältä hakutoiveeltaan osallistumalla AMK-valintakokeeseen viikolla 44. Valintakokeen voi suorittaa missä tahansa Suomen ammattikorkeakoulussa, joka järjestää valintakokeen. Hakijan tulee ilmoittautua valintakokeeseen täyttäessään syksyn yhteishaun hakulomakettaan. Ilmoittautuminen kokeeseen on sitova eikä aikaa ja paikkaa voi enää vaihtaa hakuajan päättymisen jälkeen. Jos hakija tulee valituksi todistusvalinnassa mieleiseensä koulutukseen, hänen ei tarvitse enää osallistua AMK-valintakokeeseen. Lisätietoa valintakokeesta ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.

HAMKissa kokeet järjestetään 1.–2.11.2021 Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella ja Riihimäen kampuksella. Valintakoe on digitaalinen koe, joka suoritetaan hakijan omalla kannettavalla tietokoneella.

Syksyn yhteishaun valintakokeet järjestetään tämänhetkisen tiedon mukaan normaalisti, sen hetkiset koronavirustilanteen edellyttämät turvatoimet huomioiden. Jos valintakokeen järjestämiseen tulee muutoksia, näistä muutoksista tiedotetaan hakijoita.

Lisätiedot:

www.hamk.fi/hakijalle
Hakijapalvelut@hamk.fi

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU