Uusi koulutus: Ketterät mallit ja scrum toiminnan siivittäjänä - Hämeen ammattikorkeakoulu
Uusi koulutus: Ketterät mallit ja scrum toiminnan siivittäjänä

Uusi koulutus: Ketterät mallit ja scrum toiminnan siivittäjänä

21.10.2021 10:57

Vastaatko työssäsi toiminnan tai prosessien kehittämisestä? Törmäätkö toistuvasti samoihin ongelmiin, joihin ei tunnu löytyvän ratkaisuja? Oletko pohtinut ketteriä malleja ja mietit niiden soveltuvuutta organisaatiossasi? Tule mukaan Ketterät mallit ja scrum toiminnan siivittäjänä -koulutukseen! Koulutuksessa tutustut ketteryyteen ja sen perusajatukseen sekä perehdyt syvällisemmin scrum-malliin. Lisäksi pääset heti soveltamaan oppeja käytännössä. Koulutus on verkkototeutus. Mukaan mahtuu 15 osallistujaa.

Array

Ketterät menetelmät ovat tuttuja työkaluja ohjelmistoprojekteissa, mutta niitä voidaan soveltaa usein myös muun toiminnan kehittämisessä. Ketterät mallit ja scrum toiminnan siivittäjänä -koulutus on yhden päivän kestävä verkkokoulutus, joka tarjoaa tiiviin, kattavan ja konkreettisen tietopaketin ketteristä toimintamalleista ja erityisesti scrumista. Koulutus sopii kaikille toiminnan ja prosessien kehittämisestä vastaaville, prosessiomistajille ja operatiivisille johtajille. Se sopii myös projektipäälliköille ja muille työnjohtamisesta vastaaville.

Koulutuksessa saat selkeän käsityksen ketteryyden ydinajatuksesta, tutustut lyhyesti perinteisiin malleihin ja saat ymmärryksen niiden välisistä ajattelumallien ja käytännön eroista. Päivän aikana käydään yksityiskohtaisemmin läpi scrum, sen roolit, tuotokset ja seremoniat. Koulutuksessa terävöitetään myös ketterien mallien soveltamiskohteita eli tiedät, minkälaisiin toimintoihin ja prosesseihin ketterät mallit (erityisesti scrum) soveltuvat. Opit myös tunnistamaan mitä ongelmia ketterillä malleilla voidaan korjata tai minkälaisissa tilanteissa ne eivät ole tarkoituksenmukaisia.

Ennen koulutuksen alkua jokaisella osallistujalla tulisi olla mietittynä valmiiksi jokin toiminto tai prosessi, johon hyödyntää ketteriä menetelmiä. Koulutuksessa on itsenäisiä pohdintatehtäviä, joiden aikana osallistujat tarkastelevat menetelmän soveltuvuutta omaan prosessiin tai toimintoon.

Kouluttaja on DI Arto Mattila. Mattilalla on monipuolinen kokemus palveluliiketoiminnasta, ohjelmistopalveluista ja julkisesta sektorista. 

Ketterät mallit ja scrum toiminnan siivittäjänä -koulutuksessa siirretään jargon syrjään ja perehdytään ketteryyden ja scrumin piirteisiin pintaa syvemmälle terveen kriittisesti!

Koulutuksessa:

  • saat selkeän käsityksen ketteryyden ydinajatuksesta
  • tutustut perinteisiin malleihin ja niiden keskeisiin eroihin verrattuna ketteryyteen
  • opit tunnistamaan, millaisissa tilanteissa ketteristä menetelmistä on hyötyä
  • perehdyt syvällisemmin scrum-menetelmään ja tiedät millaisissa tilanteissa siitä on apua
  • testaat menetelmien toimivuutta organisaatiossasi.

Ajankohta: keväällä 2022 (päivämäärä tarkentuu tammikuussa 2022) Koulutus järjestetään klo 8.30-15.45
Paikka: toteutus verkossa
Hinta: 310 € + alv 24 % (74,40 €)
Kohderyhmä: Koulutus sopii kaikille, jotka vastaavat toimintojen tai prosessien kehittämisestä (esim. operatiiviset päälliköt ja johtajat) tai vetävät erilaisia projekteja (esim. projektipäälliköt).
Kouluttaja: Arto Mattila
Lisätietoja antaa: Siri Pekuri, siri.pekuri@hamk.fi

Ilmoittautuminen kevään koulutukseen ei ole vielä auki. Jos haluat tiedon ilmoittautumisen alkamisesta, lähetä sähköpostia siri.pekuri@hamk.fi