Elektra sulkeutuu, löydät lehdet journal.fi-palvelusta - Hämeen ammattikorkeakoulu
Elektra sulkeutuu, löydät lehdet journal.fi-palvelusta
Journal.fi tarjoaa kotimaiset tiedejulkaisut avoimesti saataville.

Elektra sulkeutuu, löydät lehdet journal.fi-palvelusta

20.12.2022 11:03

Kotimaisia tieteellisiä julkaisuja sähköisessä muodossa tarjonnut Elektra sulkeutuu vuodenvaihteessa. Moni Elektran lehdistä löytyy avoimesta journal.fi -palvelusta.

Array

Kansallisessa Finnassa olevat linkit Elektran aineistoihin päivittyvät kevään 2023 aikana. HAMK Finnassa olevat linkit Elektran lehtiin ohjaavat jo nyt lehtien uuteen sijaintiin journal.fi-palvelussa, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Hoitotiede-lehden artikkeleita löydät jatkossa Cinahl-tietokannasta. Painettuna lehti löytyy Hämeenlinnan ja Forssan kampuskirjastoista.

Elektra on palvellut suomalaisia korkeakouluja 1990-luvulta asti. Sulkeutuessaan se sisältää 51 lehteä  ja n. 40 000 kotimaisissa tieteellisissä lehdissä ilmestynyttä artikkelia vuosilta 1996-2000. Palvelun tekninen ratkaisu on vanha, ja sen korvaaminen olisi ollut merkittävä investointi. Nykyiset kansalliset linjaukset tukevat avointa julkaisemista, joten käyttömaksullisen palvelun ylläpitoon ei ole perustetta. Moni Elektran julkaisijoista on jo aiemmin siirtynyt avoimeen journal.fi-palveluun. Journal.fi sisältää tällä hetkellä yli sata kotimaista tiedelehteä.

Lue lisää: Ilva, J. (2020). Kun Elektrasta aika jättää. Tietolinja, 2020 (1).