Georakentamisen koulutuksessa maanrakentamisen perusteet haltuun - Hämeen ammattikorkeakoulu
Georakentamisen koulutuksessa maanrakentamisen perusteet haltuun
ihmisiä kävelee kivenlohkareiden keskellä

Georakentamisen koulutuksessa maanrakentamisen perusteet haltuun

07.06.2022 15:25

Hei hortonomi, olisiko aika täydentää omaa osaamista georakentamisen perusteilla?

Array

Georakentamisen koulutus on täydennyskoulutusta hortonomeille, jotka ovat kiinnostuneita FISEn Maisemarakennuttaja (RAP) -pätevyyden hakemisesta tai haluavat muuten parantaa georakentamisen osaamistaan. Koulutus sisältää FISEn määrittelemät aihealueet geotekniikan ja maanrakentamisen, kriittisten laskelmien sekä riippuvuussuhteiden perusteista.

Koulutuksen ajankohta on 5.1.-21.3.2023 ja se koostuu verkko- ja lähitapaamisista, tentistä ja pienestä kehittämistyöstä. Ilmoittautuminen koulutukseen on 16.12.2022 mennessä.

Lisätietoja koulutuksesta ja ilmoittautumislomake on koulutuksen sivuilla

Koulutuksen esite

Mikä Maisemarakennuttaja (RAP)?

Maisemarakennuttaja (RAP) on alan tarvelähtöinen pätevyys, joka kattaa maisema- ja viherrakennuttamisen sektorin. Rakennuttaja toimii rakennushankkeessa tilaajan edustajana. Rakennuttajan tehtävänä on varmistaa, että tilaajan asettamat toiminnalliset, laadulliset ja aikataululliset tavoitteet toteutuvat. RAP-pätevyystason tavoite on varmistaa rakennuttajan kyky toimia hankkeen vetäjänä ja rakennuttamistehtävien hyvä hallinta.

Viheralan tutkinnon suorittaneilta edellytetään lisäksi vähintään 5 opintopisteen täydennyskoulutus sisältäen maa- ja georakentamisen perusteet (keskeiset laskelmat ja mitä mitoituslaskelmilla haetaan – riippuvuussuhteet ja vaikutukset) sekä maarakentamisen kokonaisuuden hallinta.

Lähde: fise.fi – Maisemarakennuttaja (RAP)

Lue lisää aiheesta PorkkanaPuu-blogissa Maisemarakennuttajan pätevyys on osoitus viheralan ammattilaisen osaamisesta