HAMK ja Voulu Ventures strategiseen yhteistyöhön - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK ja Voulu Ventures strategiseen yhteistyöhön
Annukka Pakarinen, Tuula Palmén, Pertti Puusaari ja Alejandro Antalich allekirjoitustilaisuudessa

HAMK ja Voulu Ventures strategiseen yhteistyöhön

14.10.2022 09:46

Hämeen ammattikorkeakoulu ja sijoitusyhtiö Voulu Ventures ovat sopineet strategisesta kumppanuudesta, joka tähtää kestävien elintarvikkeiden kehittämiseen älykkään bioteknologian menetelmillä.

Array

Hämeen ammattikorkeakoulu on rakentamassa monitieteistä, vihreää siirtymää edistävää Smart Systems & Biotechnology (Smart & Bio) -koulutus- ja tutkimusympäristöä. Osana uutta investointia vahvistetaan ja lisätään yrityskumppanuuksia. Tähän tarpeeseen vastaa 10.10.2022 solmittu strateginen kumppanuussopimus Voulu Ventures Oy:n kanssa.

Voulu Ventures on kansainvälisesti toimiva, suomalainen sijoitusyhtiö, joka käynnistää ja kehittää ratkaisuja muun muassa kestävään kehitykseen, ilmastonmuutokseen ja hiilidioksidipäästöihin liittyviin, globaaleihin uusiin haasteisiin. Yhtiön toimintamalli mahdollistaa innovaatioiden ja startup-yritysten kasvun ja arvonnousun mahdollisimman lyhyessä ajassa ja sillä on mahdollisuus tuoda niitä julki maailman suurimmalla markkina-alueella, Pohjois-Amerikassa.

HAMKin kanssa tehtävä yhteistyö keskittyy maapallon kannalta kestävien elintarvikkeiden kehittämiseen, ja lokakuussa alkavat projektit tehdään kahvin- ja suklaantuotannon toimialoilla. Kehittämisessä hyödynnetään synteettistä biologiaa ja muita nousevia teknologioita. Bioteknologialla tarkoitetaan biologisen materiaalin, eli elävien organismien, niiden osien tai ominaisuuksien tutkimista sekä muokkaamista ja soveltamista tuotteiksi ja palveluiksi.

“Tuomme tähän strategiseen kumppanuuteen ymmärrystä suomalaisesta innovaatio- ja liiketoimintajärjestelmästä. Tavoitteemme on vauhdittaa innovaatioiden ja start up –yritysten pääsyä globaaleille markkinoille”, Voulu Venturesin liiketoimintajohtaja Tuula Palmén sanoo.

Voulu Venturesin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Alejandro Antalich sanoo vaikuttuneensa muun muassa suomalaisen yhteiskunnan avoimuudesta, vakaudesta ja turvallisuudesta ja yrittäjähenkisestä ajattelutavasta.

”Olemme erittäin innoissamme kumppanuudesta. Suomesta on tullut meille pääalue, jossa laajennamme toimintaamme kestävän kehityksen, innovaatioiden ja disruptiokonseptin luomiseksi. Uskon, että kumppanuutemme hyödyttää kaikkia paikallisia toimijoita”, Antalich sanoo.

HAMKin näkökulmasta kumppanuus edistää tavoitetta kehittää älykkäitä, uusimpaan bioteknologiaan perustuvia ratkaisuja. Strategisella kumppanuudella tähdätään pitkäaikaiseen yhteistyöhön.

”Olemme enemmän kuin innoissamme voidessamme olla osa älykkään bioteknologian tulevaisuutta, jonka Voulu Ventures mahdollistaa. Tuomme verkostoon omaa vahvaa osaamistamme ja yhteyksiämme ja täydennämme lopulta tulevaisuuden osaamistarpeita”, HAMKin tutkimusjohtaja Annukka Pakarinen sanoo.

Lisätiedot:

Annukka Pakarinen
tutkimusjohtaja
Hämeen ammattikorkeakoulu
050 3001827
annukka.pakarinen@hamk.fi

Tuula Palmén
liiketoimintajohtaja
Voulu Ventures Oy
050 4617290
tuula.palmen@voulu.ventures
https://www.nordiquan.com/

Kuvassa Annukka Pakarinen, Tuula Palmén, rehtori Pertti Puusaari ja Alejandro Antalich allekirjoitustilaisuudessa.