HAMK tarjoaa opiskelumahdollisuuksia ukrainalaisille  - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK tarjoaa opiskelumahdollisuuksia ukrainalaisille 
opiskelijat portaissa

HAMK tarjoaa opiskelumahdollisuuksia ukrainalaisille 

29.04.2022 09:00

Vastauksena Ukrainan humanitaariseen kriisiin Hämeen ammattikorkeakoulu tarjoaa ukrainalaisille useita erilaisia opiskelumahdollisuuksia. Ukrainalaisten on myös mahdollista saada apurahaa, jolloin heidän ei tarvitse maksaa lukukausimaksuja. 

Array

HAMK tukee Ukrainan sodasta kärsiviä eri tavoin toimintansa puitteissa. Tarjoamme Ukrainasta tulleille pakolaisille erilaisia mahdollisuuksia opiskella HAMKissa.   

Ukrainalaiset voivat hakea parhaillaan käynnissä olevassa haussa, jossa on tarjolla kahdeksan englanninkielistä AMK-koulutusta ja kaksi englanninkielistä YAMK-koulutusta. Haut syksyllä 2022 alkaviin opintoihin ovat avoinna 10.5.2022 asti.  Nämä opiskelijat saavat humanitaarisista syistä apurahan, joka kattaa lukukausimaksut lukuvuosina 2022–2024. 

Muita mahdollisuuksia ovat maksuttomat kesä- ja avoimet opinnot, polkuopinnot ja YAMK-tason resurssiviisaan kestävän kehityksen opinnot. Lisätietoja verkkosivuiltamme

Myös jo ennen sotaa HAMKissa kirjoilla olleita ukrainalaisia opiskelijoita tuetaan tarpeen mukaan esimerkiksi lukuvuosimaksuissa. 

Nopea arkeen kiinnittyminen tärkeää 

Hämeen ammattikorkeakoulun vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä on tyytyväinen, että ammattikorkeakoulut saivat opiskelutarjonnan nopeasti valmiiksi. Hän kertoo, että arvioiden mukaan HAMKiin voisi tulla muutamia kymmeniä Ukrainasta sotaa pakenevia opiskelijoita. 

“On erittäin tärkeää, että Ukrainasta tulleet pakolaiset pääsevät mahdollisimman nopeasti kiinni arkeen, joten opiskelu on tässä tilanteessa erittäin hyvä vaihtoehto”, Ahokallio-Leppälä sanoo.

Kansainvälisessä yhteistyössä HAMK seuraa opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeita sekä EU-linjauksia. Niiden mukaisesti kaikki HAMKin hanketoiminta ja yhteistyö Venäjälle pysäytettiin pian sodan alettua. 

HAMKin monikansalliseen yhteisöön kuuluu tutkinto-opiskelijoita ja henkilökuntaa eri puolilta maailmaa, mukaan lukien Ukrainasta ja Venäjältä. HAMKin opiskelijoita ei kuitenkaan ole vaihdossa Ukrainassa tai Venäjällä, eikä HAMKissa ole vaihto-opiskelijoita näistä maista. 

Lisätietoja: 

Yhteydenotot koskien opiskelumahdollisuuksia: ukraine.admissions@hamk.fi. 

Heidi Ahokallio-Leppälä (aiheen yleinen kommentointi)
vararehtori 
Hämeen ammattikorkeakoulu 
0400904330 
etunimi.sukunimi@hamk.fi 

HAMKin Ukrainaa koskevia toimenpiteitä koostava verkkosivu.