HAMKin koronalinjaukset 20.4.2022 - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKin koronalinjaukset 20.4.2022

HAMKin koronalinjaukset 20.4.2022

20.04.2022 09:00

HAMKin koronasuosituksia lievennetään. THL on linjannut 14.4.2022, että yleinen maskisuositus poistuu. HAMKissa toimitaan näiden suositusten mukaan.

Maskin käyttö HAMKin kampuksilla ei ole enää pakollista. Maskia kuitenkin voi ja kannattaa edelleen käyttää oman harkinnan mukaan esimerkiksi tilanteissa, joissa lähikontaktia on vaikea välttää. Edellytämme kampuksilla edelleen huolellista käsihygieniaa. Flunssaoireisena ei saa tulla kampuksille.

Huomaathan, että THL suosittelee maskin käyttöä edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä

– niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin

– niille, joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä

– niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle (esim. perheessä on todettu tartuntoja) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä.

Etäopetus- ja etätyösuositukset HAMKissa ovat päättyneet jo aikaisemmin. Kasvokkaiset tapaamiset ovat pandemia-ajan jälkeen erityisen tärkeitä. Haluamme rakentaa yhteisöä uudelleen sekä edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja työhyvinvointia.

THL:n ohjeistuksen mukaan sairastuessa ei tarvitse ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon eikä hakeutua testiin, jos oireet ovat lieviä ja yleistila on hyvä. THL suosittelee kuitenkin vahvasti, että vältetään vapaaehtoisesti kontakteja muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään viiden vuorokauden ajan.