Jukka Moilanen yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen yksikön johtajaksi - Hämeen ammattikorkeakoulu
Jukka Moilanen yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen yksikön johtajaksi
Jukka Moilanen

Jukka Moilanen yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen yksikön johtajaksi

24.01.2022 15:24

Jukka Moilanen, 37, aloittaa Hämeen ammattikorkeakoulun yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen yksikön johtajana 24.1.2022. Moilasella on vahvaa osaamista mm. erilaisten liiketoimintaprosessien automaation ja digitalisaation johtamistehtävistä sekä innovaatiojohtamisesta.

Array

Moilanen siirtyy HAMKiin OP-ryhmästä, jossa hän on työskennellyt viimeiset kuusi vuotta erilaisissa liiketoimintaprosessien kehittämiseen liittyvissä tehtävissä. Hänen vastuualueellaan on ollut mm. edistää älykkään automaation hyödyntämistä finanssiryhmän eri liiketoiminta-alueilla. Moilanen on myös toiminut pitkään sivutoimisena yrittäjänä viestintäpalveluiden tuottajana.

Koulutukseltaan Moilanen on kauppatieteiden maisteri Itä-Suomen yliopistosta, mutta hän viimeistelee parhaillaan akateemista yrittäjyyttä käsittelevää väitöskirjaansa. Väitöskirjassaan Moilanen tutkii tutkimuksen ja kaupallistamisen yhteensaattamista sosiaalisena prosessina.

HAMKiin Moilasta ohjasi paitsi väitöskirjan aihe, myös kiinnostuminen HAMKista organisaationa.

”Olin vaikuttunut HAMKin strategiasta. Ammattikorkeakouluilla on tärkeä paikka yhteiskunnassa korkeakoulutuksen ja liiketoiminnan yhteentuojana. Käytäntöä lähellä oleva monialainen koulutus ja tutkimus mahdollistavat suomalaisen yhteiskunnan kilpailukyvyn ja innovatiivisuuden myös tulevaisuudessa”, Moilanen sanoo.

Yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen yksikköön kuuluu kahdeksan AMK-koulutusta ja kaksi YAMK-koulutusta. Koulutustarjonnassa ovat liiketalouden koulutuksien lisäksi myös mm. hevosalan liiketoiminnan, muotoilun ja tietojenkäsittelyn koulutukset.

”Se on todella mielenkiintoinen kokonaisuus. Haluan edistää sekä yrittäjyyden että yrittäjämäisten toimintatapojen kehittämistä, sillä uskon niiden merkityksen kasvavan entisestään modernissa yhteiskunnassa. Myös esimerkiksi digitalisaation kaltaiset megatrendit näkyvät laajasti eri toimialojen kehityksessä, ja yksikön koulutustarjonta tarjoaakin valmiuksia kehittää innovatiivista ja monialaista osaamista. Esimerkiksi muotoilu ja kestävä kehitys ovat teemoja, joiden osaaminen on arvokasta yli toimialarajojen”, Moilanen sanoo.

”Jukka on valittu tehtävään, koska hänellä on vahva osaaminen rahoitusalan, digitalisaation sekä innovaatioiden alueelta. Jukan tausta sopii erinomaisesti yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen sekä koko korkeakoulun tämänhetkisiin strategisiin kehittämistavoitteisiin”, vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä kertoo.

Jukka Moilanen on lähtöisin Sonkajärveltä ja hän asuu perheineen Helsingissä. Hän seuraa tehtävässä Ulla Bardia, joka jää eläkkeelle toukokuun alussa.

Lisätietoja:

Jukka Moilanen
yksikön johtaja, Yrittäjyyden ja liiketalousosaamisen yksikkö
Hämeen ammattikorkeakoulu
0505992121
jukka.moilanen@hamk.fi

Heidi Ahokallio-Leppälä
vararehtori
Hämeen ammattikorkeakoulu
0400904330
heidi.ahokallio-leppala@hamk.fi