Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa 16.3.2022 - Hämeen ammattikorkeakoulu
Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa 16.3.2022
nauravia opiskelijoita istuu portailla

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa 16.3.2022

14.03.2022 08:58

Kevään toisessa yhteishaussa voi hakea syksyllä alkaviin HAMKin suomenkielisiin koulutuksiin. Yhteishaku alkaa keskiviikkona 16.3. ja päättyy 30.3.2022 klo 15.00.

Array

Yhteishaussa on Hämeen ammattikorkeakoulussa tarjolla 22 AMK-koulutusta ja kahdeksan YAMK-koulutusta. Yhteensä aloituspaikkoja on 1452.

Koulutuksia tarjotaan biotalousosaamisen, yrittäjyys ja liiketoimintaosaamisen, hyvinvointiosaamisen sekä teknologiaosaamisen yksiköissämme sekä päivätoteutuksena että monimuotototeutuksena HAMKin eri kampuksilla. Täysin uutena koulutuksena on valittavana Luontoympäristöt ja hyvinvoinnin edistäminen -koulutus (YAMK), joka antaa edellytyksiä kehittää luontosuhdetta edistäviä palveluja hyvinvointialalla.

Yhdellä hakulomakkeella voi hakea korkeintaan kuuteen eri koulutukseen, jotka hakija laittaa mieluisuusjärjestykseen. Hakijalle tarjotaan sitä opiskelupaikkaa, jonka hän on sijoittanut hakulomakkeella korkeimmalle ja johon hänen valintamenestyksensä riittää. Hakulomake löytyy Opintopolku.fi -palvelusta.

Täyttäessään hakulomakkeen, hakija valitsee myös ajan ja paikan, jossa suorittaa mahdollisen AMK-valintakokeen.

Todistusvalinta ja valintakoe

Päivätoteutuksena toteutettavissa koulutuksissa (opiskelu on päätoimista ja kokopäiväistä) painotetaan todistusvalintaa. Monimuoto-koulutuksissa (opiskelu mahdollista työn ohessa) painotetaan AMK-valintakoetta. Valintakokeet järjestetään viikolla 22.

Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 30.5.2022. Jos hakija ei tule todistusvalinnalla valituksi, hänellä on edelleen mahdollisuus osallistua valintakokeeseen. Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua, vaan hakijoille lähetetään viikolla 21 tekstiviestillä ja sähköpostitse QR-koodi, jossa on koepaikan tiedot ja jota näyttämällä ilmoittaudutaan kokeeseen. Koodi lähetetään kaikille hakijoille, joilla on hakukohteita, joissa käytetään AMK-valintakoetta.

Lisätietoa todistusvalinnoista ja AMK-valintakokeesta löytyy osoitteesta www.ammattikorkeakouluun.fi.

Poikkeavat hakutavat

Ylempään korkeakoulututkintoon (YAMK) johtavissa koulutuksissa on korkeakoulukohtainen ennakkotehtävä, joka julkaistaan hakuajan alkaessa. Lisäksi HAMKissa Älykäs ja kestävä muotoilu –koulutuksessa on oma valintakokeensa, tietojenkäsittelyn muuntokoulutukseen on laadittava portfolio. Lisätietoa nettisivuiltamme mainittujen koulutusten kohdalta.

HAMKin yhteishaun verkkosivu.