Mari Kamaja HAMKin strategisen viestinnän päälliköksi - Hämeen ammattikorkeakoulu
Mari Kamaja HAMKin strategisen viestinnän päälliköksi
Mari Kamaja

Mari Kamaja HAMKin strategisen viestinnän päälliköksi

07.02.2022 12:20

Mari Kamaja, 44, aloitti 7.2.2022 Hämeen ammattikorkeakoulun strategisen viestinnän päällikkönä. Kamajalla on pitkä kokemus viestinnästä niin edunvalvonnan, vaikuttajaviestinnän kuin journalismin näkökulmista.

Array

Kamaja siirtyy Helsingistä Hämeenlinnaan toimittuaan liki kuusi vuotta viestintä- ja edunvalvontapäällikkönä Suomen Tekstiili ja Muoti ry:ssä, jossa hän vastasi liiton viestinnän ja vaikuttamisen strategiasta, kehittämisestä ja toteutuksesta. Kamaja oli mukana kehittämässä työnantajajärjestöä nykyaikaiseksi ja vaikuttavaksi palvelu- ja edunvalvontaorganisaatioksi sekä luomassa sen viestintään ja vaikuttamiseen uusia käytäntöjä.

Kamajalla on pitkä kokemus myös yhteiskunnallisesta viestinnästä ja journalismista. Hän on työskennellyt politiikan viestinnässä, konsulttina vaikuttajaviestintätoimistossa sekä toimittajana päivittäismediassa. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineenaan yleinen historia.

HAMKissa Kamajan vastuulla on HAMKin strategisen tason viestintä, markkinointi ja verkkopalvelut. Hän toimii yhdeksänhenkisen tiimin esihenkilönä. Kamaja hakeutui HAMKiin, sillä hän näkee sen kiinnostavana, uudistuvana ja tulevaisuuteen katsovana organisaationa.

“Minua kiehtoo HAMKin laaja-alaisuus koulutuksessa ja tutkimuksessa sekä vahva painotus älykkääseen bio- ja kiertotalouteen ja kestävään kehitykseen. Samalla se on merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja, korkeatasoinen työelämän osaajien kouluttaja, keskeinen kumppani useille yrityksille ja aktiivinen myös kansainvälisesti”, Kamaja summaa.

HAMKin strategista viestintää hän haluaa kehittää kuunnellen ja keskustellen, yhdessä hamkilaisten ja keskeisten sidosryhmien kanssa.

”Haluan olla mukana rakentamassa uudistuvaa korkeakoulua, joka tunnetaan laajasti soveltavasta tutkimuksesta, työelämän uudistamisesta ja työstä toiminta-alueensa kehittymisen vauhdittajana.”

“Haluamme vahvistaa HAMKin näkyvyyttä ja brändiä modernina, vaikuttavana ja kiinnostavana korkeakouluna. Marin näytöt tällaisesta tekemisestä ja laaja kokemus viestinnästä sopivat tarkoituksiimme hyvin”, toteaa rehtori Pertti Puusaari.

Kamaja muutti uuden työtehtävänsä vuoksi Helsingistä Hämeenlinnaan.

”Minulle oli itsestään selvää muuttaa Hämeenlinnaan, sillä haluan olla läsnä alueelle tärkeässä yhteisössä.”

Kamaja seuraa tehtävässä dosentti Maria Lassila-Merisaloa, joka siirtyy tutkijayliopettajaksi HAMK Edu -tutkimusyksikköön.

Lisätietoja:

Mari Kamaja
strategisen viestinnän päällikkö
Hämeen ammattikorkeakoulu
0405254405
mari.kamaja@hamk.fi

Pertti Puusaari
rehtori
Hämeen ammattikorkeakoulu
0400469605
pertti.puusaari@hamk.fi