Ope modernien 3D-teknologioiden osaajana 2023 - Hämeen ammattikorkeakoulu
Ope modernien 3D-teknologioiden osaajana 2023
OMO

Ope modernien 3D-teknologioiden osaajana 2023

29.11.2022 13:33

Digitalisaatio sysää teollisuutta nopeasti kehittyvien modernien 3D-suunnittelu- ja virtuaalityökalujen käyttöön. Uuden Opetushallituksen rahoittaman opetustoimen henkilöstökoulutuksen tavoitteena on edistää toisen asteen ammatillisten oppilaitosten ja vapaan sivistystyön parissa toimivien henkilöiden mahdollisuuksia kehittää ammatissa tarvittavaa osaamista uusista 3D-teknologioista ja virtuaalisista oppimisympäristöistä.

Array

Opettaja modernien 3D-teknologioiden osaajana koulutuskokonaisuuden aikana perehdytään keskeisiin 3D-teknologioihin, kuten 3D-tulostukseen ja -skannaukseen, lisäävään todellisuuteen (AR) ja virtuaalitodellisuuteen (VR) sekä opitaan soveltamaan niitä osana opetusta ja taitojen oppimista. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun, Laurea-ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston LUT:n kanssa. Koulutuskokonaisuuden laajuus on 13 opintopistettä ja se sisältää neljä moduulia:

  1. Modernien 3D-teknologioiden perusteet,
  2. 3D-tulostuksen erilaiset mahdollisuudet ja roolit valmistusprosesseissa,
  3. Uusien virtuaalityökalujen (AR & VR) hyödyntämisen periaatteet opetuksessa, sekä 
  4. Virtuaalisten oppimisympäristöjen perusteet.

Koulutuksen kohderyhmään kuuluvat toisen asteen ammatillisten oppilaitosten ja lukion henkilöstö sekä vapaan sivistystyön parissa toimivat henkilöt. Koulutuksen aikana osallistujat toteuttavat omavalintaisen kehittämistyön, jossa hyödynnetään uutta teknologiaa oppimisen tukena ja/tai opetusmenetelmien uudistamisessa. Kehitysalustana toimii Wonda -ohjelmisto, johon on mahdollista mm. 360-kuvauksen ja vuorovaikutteisten tehtävien avulla rakentaa moniulotteisia ja -aistillisia oppimiskokemuksia. Kehittämistyötä ohjaavat HAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun ja 3DBearin, kansainvälistä tunnustusta saaneen koulutusteknologiayrityksen asiantuntijat.

Koulutus toteutetaan 2.2.- 11.5.2023. Toteutukseen sisältyy viisi lähiopetuspäivää ja kaksi etäopetuspäivää. Lähiopetuksen toteutuspaikkakuntina ovat HAMK, Riihimäki (4 päivää) ja LUT-yliopisto, Lappeenranta (1 päivä).

  • Lähiopetus 5 päivää: (MOD 1) to 2.2., (MOD 2) 16.3./17.3., (MOD 3) 30.3., (MOD 4) 31.3. ja 11.5. klo 9–16

  • Etäopetus 2 päivää: 16.2. ja 20.4. klo 13–16

Tähän maksuttomaan koulutukseen on rajoitetusti paikkoja, joten suosittelemme varaamaan paikan koulutuksesta ajoissa.

 

Lisätietoja

Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittautumisohjeet sivustolta: https://sites.google.com/hamk.fi/omo

Lue tunnelmia koulutuksen opiskelijan kirjoittamasta blogitekstistä: “Modernien 3D-teknologioiden pauloissa”