Paikkatietokoulutuksesta apu terveydensuojeluun liittyvien riskien kartoitukseen ja valvontaan
Terveydensuojeluviranomaisille suunnatussa verkkokoulutuksessa opitaan, miten paikkatietoa voidaan parhaiten hyödyntää kuntien ja kaupunkien ympäristöterveydenhuollossa. Paikkatiedosta on apua erityisesti riskien valvonnassa ja kartoituksessa.
Sosiaali- ja terveysministeriön tukemassa Paikkatietokoulutusta terveydensuojeluviranomaisille -koulutuksessa esitellään QGIS-ohjelman avulla paikkatiedon laajoja hyödyntämismahdollisuuksia ja perehdytään saatavilla oleviin avoimiin paikkatietoaineistoihin, jotka ovat hyödyllisiä mm. talousveden ja uimaveden valvonnan ja riskien hallinnan kannalta. Paikkatiedon käyttö helpottaa riskinarviointia ja sillä on merkitystä myös häiriö- ja epidemiatilanteissa.
Koulutus koostuu seitsemästä verkossa pidettävästä koulutuskerrasta, joissa perehdytään avoimen datan lähteisiin sekä kartta-aineiston tuottamiseen ja muokkaamiseen maksuttomalla QGIS-ohjelmalla.
Ilmoittaudu mukaan 15.9.2022 mennessä sähköisellä lomakkeella.
Lue lisää aiheesta PorkkanaPuu-blogissa Terveydensuojeluviranomainen: kartoita riskit ja helpota valvontaa paikkatiedon avulla
Koulutuksesta annettua palautetta:
“Selkeästi opetettiin perusteet paikkatieto-ohjelman käytöstä ja paikkatiedon perusteista. Sai hyvät perustiedot, joita voi hyödyntää myöhemmin työssä.”
“Paikkatietoa tarvitaan ympäristöterveydenhuollossa laajasti mm. häiriötilannesuunnitteluun, riskinarviointiin, lausuntoihin, uimavesiin, kohteiden ja havaintojen paikantamiseen, jne. Tähän liittyen parasta, että kotitehtävien ja lopputyön aiheet pystyi joustavasti valitsemaan omiin työtehtäviin sopivaksi eli oikeaan tarpeeseen.”