Saavutettavuusasiantuntijoiden vertaisverkosto aloittaa toimintansa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Saavutettavuusasiantuntijoiden vertaisverkosto aloittaa toimintansa

Saavutettavuusasiantuntijoiden vertaisverkosto aloittaa toimintansa

02.12.2022 09:54

Jokaiseen HAMKin toimintoon on nimetty saavutettavuusasiantuntijoita. Saavutettavuusasiantuntijat alkavat kehittää osaamistaan saavutettavuusasioissa ja mm. tekevät toimintonsa saavutettavuussuunnitelmaa toiminnon vastaajan johdolla.

Saavutettavuusasiantuntijoiden työtä tukemaan on perustettu vertaisverkosto. Verkoston toimintaa vetävät LeaD-tiimin Eeva Niemelä ja kirjasto- ja tietopalveluiden Minna Kivinen. Verkoston tarkoituksena on kysyä ja keskustella, jakaa kokemuksia ja oppia yhdessä.

Tapaamisen mainosbanneri
Saavutettavuuskahvit järjestetään kerran kuukaudessa.

Saavutettavuus on yhdenvertaisuutta

– Jokaisella opiskelijalla tulee olla yhtäläinen oikeus ja tasapuoliset mahdollisuudet oppia ja osallistua opetukseen. Digipuolella korostuvat muun muassa henkilöiden erilaiset tietotekniset laitteet ja käyttötaidot, joissa saattaa olla isoja eroja. Saavutettavuuden edistäminen koskee ja hyödyttää ihan meitä kaikkia, sanoo Eeva. Minna jatkaa: – Kaikilla tulee olla mahdollisuus saada tietoa. Kirjastossa ja koko korkeakoulussa meillä kaikilla on iso rooli auttaa erilaisia oppijoita tiedon äärelle ja sen hyödyntämiseen.