Saavutettavuuskahvit -verkosto aloitti HAMKissa saavutettavuusasioiden tukena - Hämeen ammattikorkeakoulu
Saavutettavuuskahvit -verkosto aloitti HAMKissa saavutettavuusasioiden tukena

Saavutettavuuskahvit -verkosto aloitti HAMKissa saavutettavuusasioiden tukena

07.12.2022 11:10

HAMKiin on perustettu saavutettavuusasiantuntijoiden verkosto. Verkosto tapaa toisensa “saavutettavuuskahveilla”. Ensimmäiset saavutettavuuskahvit järjestettiin verkkotapaamisena marraskuun puolivälissä.

Saavutettavuuskahveilla keskusteltiin työn alla olevista saavutettavuussuunnitelmista ja saavutettavuusasiantuntijat tutustuivat toisiinsa. Merja Saarela alusti keskustelua kertomalla periaatteista, jolla korkeakoulun saavutettavuussuunnitelmaa tehdään. Eri toimintojen saavutettavuusasiantuntijat kertoivat oman vastuualueensa saavutettavuussuunnitelman laatimisesta ja mahdollisista haasteista saavutettavuustyössä. Saavutettavuussuunnitelmien ensimmäisten versioiden laatiminen on edennyt hyvin.

Yhteinen keskustelufoorumi ja vertaisverkosto on tarpeellinen, koska saavutettavuus on koko korkeakoulun yhteinen asia. Eri toimintojen saavutettavuusasiat nivoutuvat yhteen ja saavutettavuuden kehittämisessä tarvitaan vahvaa yhteistyötä. 

Saavutettavuuskahvit tarjolla kaikille kiinnostuneille hamkilaisille 

Saavutettavuuskahvit-vertaisverkosto toimii jatkuvana tukena saavutettavuuden kysymyksissä. Verkostolla on oma Teams-kanava ja sen lisäksi järjestetään säännöllisiä tapaamisia. Tapaamisissa keskustellaan ajankohtaisista saavutettavuuteen liittyvistä aiheista.

Saavutettavuuskahvit on avoin foorumi kaikille hamkilaisille. Kutsut tapaamisiin lähetetään saavutettavuusasiantuntijoille ja julkaistaan verkoston avoimella Teams-kanavalla. Tavoitteena on, että kuka tahansa saavutettavuudesta kiinnostunut voi tulla tapaamisiin omine kysymyksineen, kommentteineen ja käytäntöineen, ja että yhdessä oppiminen edistää koko korkeakoulun saavutettavuutta. 

Seuraavat saavutettavuuskahvit järjestetään verkkotapaamisena 8.12. Tässä tapaamisessa käydään läpi  koko HAMKin saavutettavuussuunnitelman ensimmäistä versiota, joka tehdään julkisena verkkosivustona. 

 

  • Merja Saarela
  • Merja Saarela
  • tutkijayliopettaja
  • Moniaistisuus ja avustava teknologia (MATEC) -tutkimusryhmän vetäjä HAMK Smart -tutkimusyksikössä