Syksyn yhteishaku alkaa 31.8.2022 - Hämeen ammattikorkeakoulu
Syksyn yhteishaku alkaa 31.8.2022
Kaksi opiskelijaa kampuksen penkillä

Syksyn yhteishaku alkaa 31.8.2022

25.08.2022 08:43

Hämeen ammattikorkeakouluun (HAMK) voi syksyn korkeakoulujen yhteishaussa hakea kahdeksaan koulukseen kolmelta eri koulutusalalta.

Array

Yhteishaku alkaa 31.8. ja päättyy 14.9.2022 klo 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa 2023.

Haussa ovat seuraavat koulutukset:

AMK-tutkinnot

Konetekniikka / päiväopetus / Riihimäki

Liiketalous (muuntokoulutus) / päiväopetus / monimuoto / Hämeenlinna

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka / monimuoto / Hämeenlinna

Rakennusmestari / monimuoto / Hämeenlinna

Sairaanhoitaja / monimuoto / Valkeakoski

Sosionomi (muuntokoulutus) / monimuoto / Hämeenlinna

Sähkö- ja automaatiotekniikka / monimuoto / Valkeakoski

Tieto- ja viestintätekniikka / päiväopetus / Riihimäki

Monimuotokoulutukset soveltuvat työn ohessa suoritettaviksi. Muuntokoulutuksissa pohjakoulutusvaatimukset vaihtelevat koulutuksittain ja löytyvät HAMKin verkkosivuilta sekä opintopolku.fi-palvelusta. Muuntokoulutuksen voi suorittaa monimuoto-opintoina oman työn ohessa pohjakoulutuksesta riippuen n. 1,5, – 2,5, vuodessa.

Koulutuksiin hakeminen

Koulutuksiin haetaan korkeakoulujen syksyn yhteishaussa. Sähköisen hakulomakkeen löydät opintopolku.fi -palvelusta.

Voit merkitä hakulomakkeelle yhdestä kuuteen hakutoivetta. Hakutoiveita ja niiden järjestystä voit muuttaa 14.9.2022 klo 15 saakka. Tämän jälkeen hakutoivejärjestystä ei voi enää muuttaa, joten harkitse järjestys huolellisesti.

Päivä- ja monimuotokoulutuksiin valitsemme opiskelijat joko todistuksen tai AMK-valintakokeen perusteella. HAMKin muuntokoulutuksiin valitaan opiskelijat ennakkotehtävän, eli portfolion perusteella. Jos haet muuntokoulutukseen, muistathan palauttaa portfolion 21.9.2022 klo 15.00 mennessä lataamalla sen hakemuksellesi Oma opintopolku –palvelussa.

AMK-valintakoe

Syksyn yhteishaun todistusvalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 20.10.2022. Ne hakijat, jotka eivät tule todistusvalinnassa valituksi ylimpään hakutoiveeseensa, voivat vielä tavoitella opiskelupaikkaa ylemmältä hakutoiveeltaan osallistumalla AMK-valintakokeeseen viikolla 44. Valintakokeen voi suorittaa missä tahansa Suomen ammattikorkeakoulussa, joka järjestää valintakokeen. Hakijan tulee ilmoittautua valintakokeeseen täyttäessään syksyn yhteishaun hakulomakettaan. Ilmoittautuminen kokeeseen on sitova eikä aikaa ja paikkaa voi enää vaihtaa hakuajan päättymisen jälkeen. Jos hakija tulee valituksi todistusvalinnassa mieleiseensä koulutukseen, hänen ei tarvitse enää osallistua AMK-valintakokeeseen. Lisätietoa valintakokeesta ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.

HAMKissa kokeet järjestetään 31.10.2022 ja 1.11.2022 Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella ja Riihimäen kampuksella. Valintakoe on digitaalinen koe, joka suoritetaan hakijan omalla kannettavalla tietokoneella.

Lisätiedot:

www.hamk.fi/hakijalle

Hakijapalvelut@hamk.fi