Tusina maahanmuuttajataustaista opettajaa valmistuu 3.6. – takana onnistunut pätevöitymiskoulutus - Hämeen ammattikorkeakoulu
Tusina maahanmuuttajataustaista opettajaa valmistuu 3.6. – takana onnistunut pätevöitymiskoulutus
opettaja luokassa

Tusina maahanmuuttajataustaista opettajaa valmistuu 3.6. – takana onnistunut pätevöitymiskoulutus

27.05.2022 14:38

Ulkomailla opettajan tutkinnon suorittaneita on osallistunut koulutukseen, jossa he saavat pedagogisen kelpoisuuden toimia opettajana Suomessa. Koulutus on nyt päättymässä ja 12 Hämeen ammattikorkeakoulussa koulutukseen osallistunutta juhlii valmistumistaan 3.6.2022.

Array

Opettajaksi Suomeen –hankkeeseen osallistuneilla opiskelijoilla on opettajan pätevyys lähtömaassaan ja Opetushallituksen myöntämä rinnastamispäätös. HAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun lisäksi sitä järjestivät neljä muuta hankkeeseen osallistunutta ammatillista opettajakorkeakoulua. Kaikkiaan hankkeen tavoitteena on pätevöittää 50 ammatillista opettajaa.

Koulutus alkoi viime marraskuussa ja sen järjestettiin ensimmäistä kertaa kokonaan verkossa, mikä mahdollisti osallistumisen eri puolilta Suomea ja jopa ulkomailta. Opiskelijat suorittivat Opetushallituksen vaatimat täydentävät opinnot sekä opetusharjoittelun suomalaisessa oppilaitoksessa. Kulttuuriosaamisen karttumista tuettiin myös verkostokummitoiminnan avulla. Kielenoppimisen tueksi tarjottiin vapaaehtoinen Opetusalan Suomea-kurssi.

Maahanmuuttajataustainen, ulkomailla pedagogiset opinnot suorittanut tulee harvoin hyväksytyksi opettajankoulutukseen ammatillisten opettajakorkeakoulujen yhteishaun kautta. Yhteishaussa hän kilpailee kantasuomalaisten kanssa ja häviää hakupisteissä.

”Tarve tämän tyyppiselle koulutukselle on hyvin merkittävä. Koulutuksen aikana saatu palaute onkin ollut erittäin positiivista”, kertoo Opettajaksi Suomeen –hankkeen Hämeen ammattikorkeakoulun hankevastaava Alla Lemechkova-Toivonen.

Lemechkova-Toivosen mukaan hankkeen aikana kehitetty pilottikoulutusmalli osoittautui toimivaksi ja sitä on tarkoitus hyödyntää myös tulevaisuudessa.

Tervetuloa valmistumisjuhlaan 3.6.2022

Aika: 3.6.2022 klo 10–15.

Paikka: klo 10-11:15 Hämeen Linna, jonka jälkeen lounas Ravintola Omissa, Visamäentie 33, Hämeenlinna. Klo 13 alkaen valmistumisjuhlaa seurataan verkossa HAMKin S-rakennuksessa, tilassa S-401.

Juhlaan on osallistumassa puolet koulutuksesta valmistuneista sekä hankkeen toimijat.

Lisätietoja:

Alla Lemechkova-Toivonen
hankevastaava, Opettajaksi Suomeen (OSU) – hanke
alla.lemechkova-toivonen@hamk.fi
puh. 040 8491026

Opettajaksi Suomeen -hankkeen verkkosivut.