Uudet ratikkahankkeet vaativat osaamista – HAMKissa alkamassa kolme alan koulutusta - Hämeen ammattikorkeakoulu
Uudet ratikkahankkeet vaativat osaamista – HAMKissa alkamassa kolme alan koulutusta
punainen raitiovaunu ajossa

Uudet ratikkahankkeet vaativat osaamista – HAMKissa alkamassa kolme alan koulutusta

02.03.2022 14:10

Suomessa ja muissa Pohjoismaissa on menossa tai vireillä raitiotiehankkeita, jonka seurauksena raitiotietekniikan osaamisen tarve kasvaa. Hämeen ammattikorkeakoulu vastaa osaamistarpeeseen tuottamalla kolme suomenkielistä raitiotiealan täydennyskoulutusohjelmaa.

Array

Hämeen ammattikorkeakoulun jatkuvan oppimisen koulutustarjonnan kokoava HAMK Up järjestää täydennyskoulutuksia, jotka muodostavat kattavan koulutuskokonaisuuden raitiotiealan uusille ja vanhoille toimijoille sekä asiantuntijoille. Koulutuksissa osallistuja voi perehtyä raitioteiden yleis- ja hankesuunnitteluun, radan rakentamiseen tai radan sähköistykseen tai raitioteiden tekniseen suunnitteluun.

Koulutukset alkavat maaliskuussa, toukokuussa ja vuoden lopussa. Maaliskuussa alkavan koulutuksen haku päättyy 9.3.2022. Koulutukset ovat maksullisia.

Raitiotie osana liikennejärjestelmää (5 op) 17.3.-5.5.2022

Uusi Raitiotie osana liikennejärjestelmää -täydennyskoulutus tarjoaa ymmärrystä raitioteiden roolista osana kestävää maankäytön ja infran suunnittelua. Koulutus on suunnattu erityisesti henkilöille, jotka tarvitsevat perusosaamisen raitioteihin liittyvästä yleis- ja hankesuunnittelusta. Lisätiedot.

Raitiotien sähköjärjestelmän täydennyskoulutus (3 op) 10.-12.5.2022

Kaupunkiliikenteessä sähkö on edullinen ja ympäristöystävällinen energiamuoto. Kapasiteetiltaan suuremmissa järjestelmissä on ajosähkösyötön taloudellisin muoto kiinteästi asennettu ratajohtojärjestelmä. Kaupunkiliikenteessä käytetään yleisimmin tasasähköä (DC) korkeintaan 1500 V jännitteellä. Koulutus painottuu näihin järjestelmiin, mutta lisäksi sivutaan ratasähköjärjestelmiä myöskin yleisemmin, koska tekniset rakenteet ja erityisesti sähköön liittyvät turvallisuustoimenpiteet ovat paljolti samankaltaisia kaikissa ratasähköjärjestelmissä. Koulutus kattaa kaikki ratasähköön liittyvät osa-alueet. Lisätiedot.

Raitiotietekniikan täydennyskoulutus (6 op) 27.9.-7.12.2022

Raitiotietekniikan täydennyskoulutus on kuuden päivän laajuinen koulutus, joka antaa laaja-alaisen teknisen perehdytyksen raitiotien suunnitteluun, rakentamiseen ja kunnossapitoon. Koulutus toteutetaan nyt viidettä kertaa ja tämän huippusuositun koulutuksen on ehtinyt käymään jo yli 150 henkilöä. Koulutus on suunnattu ensi sijassa pikaraitio-/raitioteiden parissa toimiville suunnittelu- ja työnjohtotehtävien ammattilaisille sekä kaupunkien raitiotiehankkeissa toimiville ja alan hankinnoista vastaaville ammattilaisille. Lisätiedot.

Lisätietoja:

Marja Savolainen
koulutussuunnittelija
HAMK Up
Hämeen ammattikorkeakoulu
0407493818
marja.savolainen@hamk.fi