Resurssiviisas osaaja 22 op -koulutus käynnistyy elokuussa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Resurssiviisas osaaja 22 op -koulutus käynnistyy elokuussa
Kameran mittaustulokset näytöllä

Resurssiviisas osaaja 22 op -koulutus käynnistyy elokuussa

18.03.2022 14:15

Tekniikan ja teollisuuden alojen yrityksissä ja organisaatiossa tehdään jatkuvaa tutkimus-ja kehitystyötä, jolla pyritään vastaamaan yhteiskunnassa ja ympäristössä tapahtuviin muutoksiin. Tähän työhön tarvitaan koulutettuja asiantuntijoita, joilla on ajantasaista energiatehokkuuden tai resurssiviisaan materiaalitekniikan osaamista ja kykyä hyödyntää osaamistaan käytännössä. Maksuttomassa Resurssiviisas osaaja -koulutuksessa HAMKissa voi päivittää teoriatiedot ja vahvistaa tutkimus- ja kehittämisprojektien projektinhallintataitoja. Koulutuksen rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Array

Maaliskuun alussa käynnistyi hakuaika tekniikan alan YAMK-tason täydennyskoulutukseen Resurssiviisas osaaja 22 op (eng. Resource-wise Sustainability Studies 22 cr). Koulutus sopii työssä käyville tekniikan alan asiantuntijoille, työttömille työnhakijoille ja esimerkiksi yrittäjille. Koulutukseen voi hakeutua, mikäli on suorittanut vähintään tekniikan alan tai muun soveltuvan alan korkeakoulututkinnon tai vaihtoehtoisesti saavuttanut työkokemuksen kautta vastaavan teknisen osaamisen. Koulutus toteutetaan ajalla 17.8.2022-31.5.2023 lähi-, verkko- ja itsenäistä opiskelua yhdistäen.

Koulutukseen sisältyy yhteensä 22 op YAMK-opintoja, jotka ovat:

  • Resurssiviisaus teollisuudessa (2 op)
  • Energiatehokas rakennettu ympäristö (15 op) TAI Teollisuuden resurssiviisas materiaalitekniikka (15 op)
  • Projektityö (5 op), joka on työelämälähtöinen tutkimus- ja kehittämistehtävä

Koulutus on osa HAMKin englanninkielistä Sustainable Technologies- YAMK-tutkintoa (Master of Engineering) ja kouluttajat ovat HAMK Tech -tutkimusyksikön kouluttajia ja yhteistyökumppaneita. Koulutuksen teoriaosuus ja materiaalit ovat englanniksi, mutta ohjausta opintoihin voidaan järjestää myös suomeksi. Täydennyskoulutuksessa myös erikseen sovittuja tehtäviä, kuten projektityön, voi halutessaan tehdä suomeksi. Kokonaan englannin kielellä suoritetut opinnot voi myöhemmin sisällyttää Sustainable Technologies -YAMK-tutkintoon. Tutkinto-opiskelijaksi hakeudutaan erikseen. 

Lähiopetuspäivät järjestetään pääosin HAMKin Hämeenlinnan kampuksella Visamäessä, mutta rakennetun ympäristön energiatehokkuuteen liittyvää opetusta voi olla myös Valkeakosken kampuksella.

Koulutuksen infotilaisuus järjestettiin 4.5.2022. Infotilaisuudessa esiteltiin koulutuksen sisältöjä ja lähiopetuspäivien alustava aikataulu. Tutustu infotilaisuuden materiaaliin tästä.

Hakuaika koulutukseen päättyi 19.6.2022.

Koulutuksen järjestäjä HAMK Up – jatkuva oppiminen

Koulutuksen yhteyshenkilö: koulutussuunnittelija Heini Liminka, puh. 050 346 2497, heini.liminka@hamk.fi