Uutta kirjaston e-aineistotarjonnassa 2022 - Hämeen ammattikorkeakoulu
Uutta kirjaston e-aineistotarjonnassa 2022

Uutta kirjaston e-aineistotarjonnassa 2022

17.01.2022 13:29

Vuodenvaihde on tuonut muutoksia HAMKin e-aineistotarjontaan, alla niistä tärkeimmät.

Array

MOT on nyt sanakirja.fi – vanha palvelu ei enää toimi

Viimeistään nyt on kaikkien aika päivittää MOT-linkkinsä sanakirja.fi-palveluun, sillä vanha MOT Online -palvelu on suljettu. Sen korvaa jo aiemmin käytössä ollut MOT Kielipalvelu, joka sisältää sanakirjoja, kääntäjän ja kielentarkistimen.

MOT Kielipalvelua voit käyttää kirjautumalla HAMK Finnaan ja avaamalla palvelun sieltä löytyvästä linkistä.

Mobiilikäyttöön suosittelemme ilmaista Sanakirja.fi-sovellusta, jonka löydät sovelluskaupasta. Jos haluat käyttää palvelua sovelluksessa, tarvitset henkilökohtaiset tunnukset. Luodaksesi tunnukset, toimi näin:

  1. Mene osoitteeseen www.sanakirja.fi/korkeakouluille.
  2. Valitse valikosta Hämeen ammattikorkeakoulu, kirjoita sähköpostiosoitteesi HAMKissa (esim. tunnus@student.hamk.fi) ja tilaa kirjautumislinkki sähköpostiisi.
  3. Aseta käyttäjätilillesi salasana, jotta pääset kirjautumaan palveluun kaikilla laitteillasi.

Palvelusta on tarjolla myös saavutettava käyttöliittymä, jonka voit aktivoida palvelun alareunassa olevasta linkistä (sekä selain- että sovelluskäyttö).

Kielitoimiston oikeinkirjoitusopas tarjolla vain paperiversiona

Kielitoimiston oikeinkirjoitusoppaan verkkoversio on poistunut käytöstä vanhan MOT-käyttöliittymän myötä. Painettuna opasta löydät kampuskirjastoista.

Verkkokirjahyllyn tarjonta on täydentynyt juridiikalla

Alma Talentin Verkkokirjahyllyyn on lisätty päivittyviä hakuteoksia juridiikan alalta. Käytössäsi ovat nyt oikeuden perusteokset hallinto-oikeudesta ympäristöoikeuteen, ja kaikki siltä väliltä.

Ennestään käytössämme on ollut vain Talous ja verotus -osio.

Nyt käytössä myös Pearsonin e-kirjoja

Kirjaston e-kirjatarjontaan on saatu arvokas lisäys: VitalSource-palvelu mahdollistaa mm. Pearsonin e-kirjojen hankinnan. Tällä hetkellä käytössämme on 19 Pearsonin oppikirjaa lähinnä liiketalouden ja tekniikan aloilta. Linkit oppikirjoihin löydät HAMK Finnasta.

Oppiportin e-kirjat ja verkkokurssit käyttöön

HAMKin Hyvinvointiosaamisen yksikkö tarjoaa käyttöösi Duodecimin Oppiportti-palvelun, joka sisältää hoitotyön oppikirjoja ja verkkokursseja. Oppiporttiin pääset tutun Terveysportin  kautta; muista kirjautua sisään HAMK Finnasta löytyvän linkin kautta.

Virtuaalinen ihmiskeho 3D-malleina: Visible Body

Toinen satsaus Hyvinvointiosaamisen yksiköltä: opiskelijoiden käyttöön on hankittu ihmiskehoa ja sen rakenteita kuvaava Visible body -ohjelma. Ohjelman asennusta varten sinun tulee olla kytkeytyneenä Eduroam-verkkoon. Lisäohjeita löydät Yammerista.

Rakennuslaki tulkintoineen, MaaRYL ja TateRYL

RT Tietoväylä  elää jatkuvasti, ja merkittävimmistä päivityksistä ja lisäyksistä tiedotetaan tuoreeltaan suoraan koulutusaloille. Tässä vielä yhteenvetona vuoden 2021 merkittävimmät muutokset:

• Maankäyttö- ja rakennuslaki tulkintoineen -digikirjan päivitys. Mukana ovat nyt myös uusimmat neljä säännöstä sekä 38 uutta oikeustapausta. Muutoksia on seurattu säädöskokoelman numeroon 927/2021 asti.
• MaaRYL 2021 julkaistu osana RT Tietoväylää.
• TateRYL 2021 julkaistu osana RT Tietoväylää. Samalla vanha versio poistui LVI-kortistosta.

E-lehtiä tulee ja menee

Taito, kaikkien käsityön ystävien tuntema klassikko, on siirtynyt verkkoon. Taito-lehteä pääset lukemaan kirjaston eMagz-palvelussa. Tänä vuonna eMagzin kautta tarjoamme kolmekymmentä näköislehteä. Valitettavasti eMagz ei ole etäkäytössä.

Maatalouden ammattijulkaisu AGRImedia avautuu HAMKin verkossa osoitteessa www.agrimedia.fi. Muualla pääset lukemaan artikkeleita kirjautumalla sisään HAMK Finnasta löytyvästä linkistä.

Bioenergia ilmestyy vain e-lehtenä tämän vuoden alusta lähtien. Odottelemme kustantajalta tietoa siitä, miten e-lehteä voi lukea korkeakoulukäytössä. Seuraa kirjaston tiedotteita.

Ulkomaisista lehdistä uusi lisäys kokoelmiimme on Alternatives journal, ympäristöalan lehti Kanadasta. Flipster-palvelussa lehti on myös etäkäytössä. Mobiilikäyttöön suosittelemme ilmaista Flipster-sovellusta, jonka löydät sovelluskaupasta.

Ratsastuksen erikoislehti Hippos  ei ole enää saatavissa verkkoversiona. Painettua lehteä voit lukea Mustialan kampuksen kirjastossa.

Luvassa kevään aikana

Erityisesti tietotekniikasta kiinnostuneille tiedoksi: kirjastossa valmistellaan ACM Digital Libraryn  käyttöönottoa. Jos kaikki menee hyvin, palvelu on käytössä vielä kevään aikana. Kannattaa siis seurata kirjaston tiedotteita.

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU