HAMKiin yli 11 300 hakemusta kevään toisessa yhteishaussa - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKiin yli 11 300 hakemusta kevään toisessa yhteishaussa
Iloiset opiskelijat

HAMKiin yli 11 300 hakemusta kevään toisessa yhteishaussa

31.03.2023 09:47

Hämeen ammattikorkeakoulu vastaanotti 11 396 hakemusta kevään toisessa yhteishaussa. Suosituimpina koulutuksina jatkoivat sosionomin, liiketalouden sekä tietojenkäsittelyn koulutukset.

Array

Kevään toisessa yhteishaussa haettiin syksyllä 2023 alkaviin suomenkielisiin AMK- ja YAMK-koulutuksiin. Hämeen ammattikorkeakoulusta mukana oli 21 AMK-koulutusta ja kahdeksan YAMK-koulutusta. Yhteensä opiskelupaikkoja oli haettavana 1650.

HAMKin vetovoimaisimpia koulutuksia olivat sosionomin, liiketalouden sekä tietojenkäsittelyn monimuotototeutukset, joita voidaan suorittaa työn ohessa. Suosituimpaan koulutukseen eli sosionomin monimuotototeutukseen jätettiin reilu tuhat hakemusta. Kyseisessä koulutuksessa hakemuksia oli 29 jokaista aloituspaikkaa kohden.

Yksittäisiä hakijoita HAMKiin oli lähes 9000. Hakemusten ja hakijoiden määrän ero johtuu siitä, että sama hakija on voinut hakea samanaikaisesti useampaan HAMKin koulutukseen. 3275 hakijaa valitsi juuri HAMKin koulutuksen ensisijaiseksi hakukohteekseen, mikä oli 141 hakijaa enemmän viime vuoteen verrattuna.

Kiinnostavimpia koulutuksia eri kampuksilla

Hämeenlinnassa suosituimpia hakukohteita olivat sosionomin (reilu tuhat hakemusta) ja liiketalouden (n. 800 hakemusta) sekä tietojenkäsittelyn monimuoto-opinnot (lähes 700 hakemusta). Myös päiväopintojen osalta suosituimpia olivat sosionomin ja liiketalouden koulutukset.

Riihimäellä eniten hakemuksia saatiin tieto- ja viestintätekniikan opintoihin: monimuoto-opintoihin yli 600, päiväopintoihin lähes 400 hakemusta. Konetekniikan monimuoto-opinnot kiinnostivat n. 400 hakijaa.

Forssassa puolestaan eniten hakemuksia keräsi kestävän kehityksen koulutus, jossa monimuoto-opintoihin tuli yli 400 hakemusta ja päiväopintoihin lähes 150. Toiseksi eniten kiinnosti biotalouteen painottuvan tieto- ja viestintätekniikan koulutuksen monimuoto-opinnot lähes 130:lla hakemuksella.

Myönteistä kehitystä YAMK-koulutuksissa

HAMKin hakijamäärä nousi hivenen viime vuodesta, eli noin kaksi prosenttia. Valtakunnallisesti kevään yhteishaussa oli 141 975 hakijaa, mikä on 2,9 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Hämeen ammattikorkeakoulussa on viime vuosina panostettu ylempien ammattikorkeakoulututkintojen (YAMK) kehittämiseen. Nyt tarjolla olleiden kahdeksan YAMK-koulutuksen suosio näyttää kehittyneen myönteiseen suuntaan, sillä yhtä lukuun ottamatta hakijamäärät kasvoivat jonkin verran.

”YAMK-tutkinto vertautuu lainsäädännössä yliopistojen maisteritutkintoon, ja antaa myös kelpoisuuden jatkaa tohtoriopintoihin saakka. Uraseurantakyselyiden perusteella YAMK-tutkinnon suorittaminen myös vauhdittaa uraa, ja merkittävä osa päätyy esimiestehtäviin valmistumisen jälkeen. On siis hienoa nähdä, että YAMK-koulutukset kiinnostavat hakijoita”, HAMKin vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä sanoo.

Lisätietoa valintaprosessin etenemisestä verkkosivuillamme ja sivustolla ammattikorkeakouluun.fi