Nupullaan! Uutta tietoa pientalopihoista ja puutarhoista -mediapäivä Lepaalla 19.9. - Hämeen ammattikorkeakoulu
Nupullaan! Uutta tietoa pientalopihoista ja puutarhoista -mediapäivä Lepaalla 19.9.

Nupullaan! Uutta tietoa pientalopihoista ja puutarhoista -mediapäivä Lepaalla 19.9.

07.09.2023 16:14

Mitkä olivat vihannesten ja kesäkukkien huiput ja hutit tänä vuonna? Mitä uusin tutkimus kertoo esim. kaupunkiviljelystä, entä mikä on tavallisen omakotitalopihan rooli hiilinieluna? Näihin ja moneen muuhun ajankohtaiseen kotipuutarhuria askarruttavaan kysymykseen tarjoamme tutkittuun tietoon perustuvia vastauksia Lepaalla, puutarha- ja viheralan opintojen sydämessä. Päivän sisältö on suunnattu medialle ja sisällöntuottajille.

Array

Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan kampuksella järjestetään tiistaina 19.9. Nupullaan! Uutta tietoa pientalopihoista ja puutarhoista -mediapäivä, jonka tavoitteena on tehdä tunnetuksi Lepaan monipuolista tutkimusta ja ainutlaatuista hortonomikoulutusta. Tarjoamme laajan katsauksen alan ajankohtaisiin aiheisiin ja käytännön vinkkejä erityisesti pientalojen ja puutarhaharrastamisen näkökulmista:  

  • Mitkä olivat Lepaan vihannes- ja kesäkukkanäytemaiden huiput ja hutit tänä vuonna? 
  • Mitä uutta tietoa tutkimuksemme kertoo kaupunkiviljelystä? 
  • Millaisia kasveja kannattaa valita hulevesien hallinnan näkökulmasta tutkimusten mukaan?  Mikä on pientaloalueiden rooli hiilinieluina? 
  • Mikä on niittyjen vaikutus biodiversiteettiin?  

Päivän aikana tutustumme myös eri puutarha-alalla toimivien ammattikuntien ja koulutuksien eroihin käytännön toimien näkökulmasta. Mitä omenapuun istuttaminen tarkoittaa puutarhurin, hortonomin tai maisemasuunnittelijan näkökulmasta? Päivän aikana tehtävällä kävelykierroksella tutustutaan myös kampusalueen näytemaihin.

Lisätiedot: 

Outi Tahvonen, tutkijayliopettaja 
Hämeen ammattikorkeakoulu, HAMK Bio -tutkimusyksikkö 
puh. 0403519352 
outi.tahvonen@hamk.fi 
 
Heikki Peltoniemi 
koulutuspäällikkö 
Puutarhatalous- ja
Rakennettu ympäristö -koulutukset 
Puh. 0408320842 
heikki.peltoniemi@hamk.fi

Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan kampus on ainoa Suomessa hortonomeja kouluttava taho. Hortonomikoulutuksen lisäksi kampuksella koulutetaan puutarhureita ja toteutetaan useita pihoihin ja puutarhoihin liittyviä tutkimushankkeita. Lepaa on ollut puutarhakoulutuksen ja -kulttuurin kehto yli sadan vuoden ajan.