Hevosen hyvinvointi 15 op - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hevosen hyvinvointi 15 op
Hevoset laitumella
Hevoset laitumella

Hevosen hyvinvointi 15 op

Hevosen hyvinvointi 15 op

Tavoite

Opintojaksolla opitaan, että hevosen hyvinvointi on kokonaisuus, johon myös ruokinta ja jalostus vaikuttavat.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:

  • määritellä hevosen hyvinvoinnin
  • hevosen ruokintaan vaikuttavat tekijät
  • hevosjalostuksen tavoitteet ja mahdollisuudet.

Sisältö

Ruokinta-teemassa opit

  • määrittelemään hevosen ravinnontarpeen ja siihen vaikuttavia tekijöitä
  • suunnittelemaan ja toteuttamaan hevosen ruokinnan taloudellisesti.

Jalostus-teemassa opit

  • jalostuksen terminologiaa
  • perehdyt mm. rakenteen ja suorituskyvyn periytymiseen, ja erilaisiin jalostusohjelmiin.

Lisäksi moduulissa käytetään Windows pohjaista PC-Horse-ruokinnansuunnitteluohjelmaa. Voit käyttää myös muita ruokinnansuunnitteluohjelmia omakustanteisesti.

Oppimateriaali: https://sites.google.com/a/hamk.fi/hevosen_hyvinvointi/
Moodlessa osoitettu materiaali.

Laajuus

15 op

Koulutusmuoto

Toteutus on e-moduuli, eli suoritettavissa vain verkossa. Opiskeluun ei kuulu lähipäiviä, mutta ohjausta on saatavilla tarpeen mukaan viikottain etäyhteyden välityksellä (zoom). Käytössä on Moodle-oppimisalusta.
Jokaisella opiskelijalla pitää olla käytössä oma tietokone ja siihen pitää olla oikeus asentaa opinnoissa käytettäviä sovelluksia (BYOD).

Opiskelu tapahtuu omalla tietokoneellasi, lue lisää https://www.hamk.fi/it-palvelut-ja-tietohallinto/oman-tietokoneen-kaytto-opiskelussa/.

Kohderyhmä

Opintojakso on HAMKin avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjontaa ja se on suunnattu hevosen omistajille ja yrittäjille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille alan harrastajille.

Aikataulu

22.8. – 16.12.2022

Opintojen käynnistyspäivä Mustialassa (Mustialantie 105, 31310 Tammela) on 22.8. klo 10.00 , jolloin voit tulla Mustialaan tutustumaan Moodle-oppimisalustaan. Vastaava ohjaustuokio järjestetään verkon välityksellä 22.8. klo 18.00.

Oppimisprosessi on rakennettu 8 viikon ajalle mutta voi tehdä hitaamminkin, kunhan on 16.12. mennessä tehtynä. Voit suorittaa moduulin omassa tahdissasi toteutusaikataulun puitteissa.

Tarkista ajankohtaiset tiedot aina opinto-oppaasta.

Lisätietoja

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat ilmoittautuvat opinnoille avoimen AMKin ilmoittautumisaikoina HAMKin verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella.
Avoimen AMKin opintomaksun suuruus on 15 euroa/opintopiste ja maksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä.
Opiskelupaikkoja on rajallinen määrä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 
Opintojaksopalaute annetaan opintojakson päättyessä. Spark- opintopalautteen antaminen on mahdollista aikaisintaan seitsemän (7) päivää ennen toteutussuunnitelmalle merkittyä päättymispäivää ja se jatkuu 14 päivää toteutuksen päättymisen jälkeen. Avoimen AMKin opiskelijat voivat antaa opintojaksopalautetta selaimen kautta osoitteessa https://pakki.hamk.fi/spark

ILMOITTAUTUMINEN
Tietoa opiskelusta
Ilmoittautumista koskevat tiedustelut: avoinamk@hamk.fi
Opintojakson lisätiedot opinto-oppaasta ja tarvittaessa toteutussuunnitelmassa mainitulta vastuuhenkilöltä etunimi.sukunimi@hamk.fi

HAMKin avoin AMK sopii sinulle, joka haluat suorittaa ammattikorkeakouluopintoja – iästä tai pohjakoulutuksesta riippumatta.

HAMKin avoin AMK opintoihin voivat osallistua kaikki opiskelusta kiinnostuneet. Opinnoilla kehität ammattitaitoasi, opit millaista on opiskelu ammattikorkeakoulussa sekä päivität osaamistasi. Opinnot ovat kaikki korkeakoulutasoisia ja osia eri tutkinnoista.

Valitse avoimet opinnot, jos olet kiinnostunut kehittämään itseäsi, ammattitaitoasi tai päivittämään jo olemassa olevaa osaamista opiskelemalla tiettyjä opintokokonaisuuksia tai yksittäisiä moduuleita.

Polkuopinnot on oikea valinta, jos tavoitteenasi on edetä tutkinto-opiskelijaksi polkuopintojen kautta. Polkuopinnot eroavat muista avoimista opinnoista siten että opiskelija tähtää ensimmäisen vuoden AMK-opintojen tai ensimmäisen lukukauden YAMK-opintojen jälkeen tutkinto-opiskelijaksi.

Tutustu myös Korkeakouludiplomeihin ja Osaajakoulutuksiin.

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU