IoT, Arkkitehtuurit 2 op - Hämeen ammattikorkeakoulu
IoT, Arkkitehtuurit 2 op
Avoin amk
Avoin amk

IoT, Arkkitehtuurit 2 op

IoT, Arkkitehtuurit 2 op

Tavoite

Opinnon suorittaneella opiskelijalla syntyy käsitys, miten Esineiden Internet -järjestelmät voidaan toteuttaa käyttäen laitteita, ohjelmistoja, tietoliikenneyhteyksiä, tietoliikenneprotokollia, palvelinsovelluksia ja pilvipalveluita.

Erityistä huomiota kiinnitetään toteutuksen skaalautumiseen kymmenien laitteiden ja käyttäjien järjestelmistä tuhansien laitteiden ja käyttäjien järjestelmiksi.

Sisältö

Videoiduilla luennoilla käsitellään esimerkkien avulla, miten IoT-järjestelmän tehtävät toteutetaan arkkitehtuurin eri tasoilla. Arkkitehtuurin eri tasoja ja tehtävien optimaalista jakamista eri tasoille opiskellaan sähköisinä dokumentteina julkaistuista oppimateriaaleista.

Harjoituksissa toimintoja suoritetaan pilvipalvelussa, paikallisessa tietoverkossa ja paikallisesti tietokoneessa. Harjoitusten täydellinen suorittaminen vaatii, että opiskelijalla on asennusoikeus käyttämäänsä tietokoneeseen.

Ohjeet ja ohjaus on tehty olettaen opiskelijan käyttävän tietokoneessa Windows-käyttöjärjestelmää. Omatoiminen opiskelija voi käyttää vaihtoehtoisesti tietokoneessaan Linux- tai macOS-käyttöjärjestelmää.

Laajuus

2 op

Koulutusmuoto

Aikaan ja paikkaan sitomaton verkkototeutus.
Annetun suoritusajan puitteissa opiskelija voi itse ajoittaa perustietojen opiskelun ja eri tehtävien tekemisen.

Kohderyhmä

Opintojakso on avoimen ammattikorkeakoulun kaikille avointa opintotarjontaa.

Aikataulu

03.10. – 04.11.2022

Tarkista ajankohtaiset tiedot aina opinto-oppaasta.

Lisätietoja

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat ilmoittautuvat opinnoille avoimen AMKin ilmoittautumisaikoina HAMKin verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella.
Avoimen AMKin opintomaksun suuruus on 15 euroa/opintopiste ja maksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä.
Opiskelupaikkoja on rajallinen määrä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Opintojaksopalaute annetaan opintojakson päättyessä. Spark-opintopalautteen antaminen on mahdollista aikaisintaan seitsemän (7) päivää ennen toteutussuunnitelmalle merkittyä päättymispäivää ja se jatkuu 14 päivää toteutuksen päättymisen jälkeen. Opiskelija saa HAMKin sähköpostiin muistutusviestin palautteen antamisesta toteutuksen päättymispäivänä, mikäli palautetta ei ole annettu sitä ennen. Avoimen AMKin opiskelijat voivat antaa opintojaksopalautetta selaimen kautta osoitteessa https://pakki.hamk.fi/spark

 

ILMOITTAUTUMINEN
Tietoa opiskelusta
Ilmoittautumista koskevat tiedustelut: avoinamk@hamk.fi
Opintojakson lisätiedot opinto-oppaasta ja tarvittaessa toteutussuunnitelmassa mainitulta vastuuhenkilöltä etunimi.sukunimi@hamk.fi

HAMKin avoin AMK sopii sinulle, joka haluat suorittaa ammattikorkeakouluopintoja – iästä tai pohjakoulutuksesta riippumatta.

HAMKin avoin AMK opintoihin voivat osallistua kaikki opiskelusta kiinnostuneet. Opinnoilla kehität ammattitaitoasi, opit millaista on opiskelu ammattikorkeakoulussa sekä päivität osaamistasi. Opinnot ovat kaikki korkeakoulutasoisia ja osia eri tutkinnoista.

Valitse avoimet opinnot, jos olet kiinnostunut kehittämään itseäsi, ammattitaitoasi tai päivittämään jo olemassa olevaa osaamista opiskelemalla tiettyjä opintokokonaisuuksia tai yksittäisiä moduuleita.

Polkuopinnot on oikea valinta, jos tavoitteenasi on edetä tutkinto-opiskelijaksi polkuopintojen kautta. Polkuopinnot eroavat muista avoimista opinnoista siten että opiskelija tähtää ensimmäisen vuoden AMK-opintojen tai ensimmäisen lukukauden YAMK-opintojen jälkeen tutkinto-opiskelijaksi.

Tutustu myös Korkeakouludiplomeihin ja Osaajakoulutuksiin.

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU