Avoimet opinnot - Hämeen ammattikorkeakoulu
Avoimet opinnot
Keltatakkinen nainen
Iloinen opiskelija kampuksella.

Avoimet opinnot

ILMOITTAUTUMINEN HAMKIN AVOIMIIN OPINTOIHIN

Avoimet opinnot sopivat kaikille. Ne voivat olla alku tutkinto-opinnoillesi, voit kehittää niiden avulla ammattitaitoasi tai päivittää jo olemassa olevaa osaamistasi. Mikäli myöhemmin haet tutkintoon johtavaan koulutukseen, suorittamasi opinnot on mahdollista hyväksyttää osaksi tutkintoa sen voimassa olevan osaamiskuvauksen mukaisesti. Osassa opinnoista saattaa kuitenkin olla esitietovaatimuksia, esimerkiksi aikaisemmin suoritettuja opintoja. Näistä kerrotaan opinto-oppaassa. Luethan tiedot huolellisesti ennen ilmoittautumista!

Koko opintotarjonta löytyy opinto-oppaasta. Ajankohtainen ilmoittauduttavissa oleva opintotarjonta löytyy tämän sivun alaosasta. Ilmoittautumislinkit ovat avoinna ilmoittautumisaikoina, mikäli opinnolla on vielä tilaa. HUOM! Ellei opintoa löydy alla olevasta taulukosta ovat opiskelupaikat täyttyneet ja kyseisen opinnon ilmoittautuminen on sulkeutunut. Käytä ilmoittautumiseen aina ensisijaisesti tunnistautumista. Ilmoittaudu tunnistautumatta vain mikäli sinulla ei ole Suomi.fi -palveluun sopivaa tunnistautumismenetelmää.

OHJEET ILMOITTAUTUMISEEN

Tutustu opintotarjontaan 

Etsi juuri Sinua kiiinnostavia opintoja opintotarjonnastamme. Voit hakea opintoja esimerkiksi tason, koulutusalan tai koulutusohjelman mukaan ja järjestellä hakutuloksia klikkaamalla listauksen sarakeotsikkoa. Tutustu tarkempiin tietoihin toteutussuunnitelmassa valitsemalla opinto. Huomaa, että avoimen AMKin opinnoille voidaan ilmoittautua toteutussuunnitelman ilmoittautumisajasta poiketen vain HAMKin avoimen AMK:n ilmoittautumisaikoina. HAMKin tutkinto-opiskelija ilmoittautuu HAMKin järjestämille opinnoille Pakissa.

Mikäli et löydä etsimääsi opintoa, ota yhteyttä sinua kiinnostavan koulutuksen yhteyshenkilöön ja kysy lisää henkilökohtaisen opetussuunnitelman ja ohjauksen mahdollisuuksista (opintojen ohjaajat ja yhteystiedot).

Ilmoittaudu valitsemallesi opinnolle

 1. Valitse opinto ja aloita ilmoittautuminen – Tutustu ensin opintotarjontaan
 2. Tunnistaudu – Tunnistautuminen tapahtuu Suomi.fi -palvelun kautta.
  • Voit tunnistautua käyttämällä verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Ota tunniste valmiiksi esiin ilmoittautumisen nopeuttamiseksi.
  • Jos Suomi.fi -tunnistautumisen kanssa on ongelmaa, suosittelemme tyhjentämään välimuistin tai käyttämään selaimen yksityistä tilaa (incognito). 
  • Vain poikkeustapauksessa, eli jos sinulla ei ole mitään Suomi.fi-palveluun sopivaa tunnistautumismenetelmää käytössäsi tai tunnistautuminen ei onnistu selaimen välimuistin tyhjentämisen jälkeen tai incognito-tilaa käyttämällä, voit valita vaihtoehtoisen ilmoittautumislomakkeen ja ohittaa tunnistautumisen.
 3. Täytä ilmoittautumislomake
 4. Maksa opintomaksu (15€/opintopiste) – Opintomaksut maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Paytrail-palvelua käyttäen. Maksutapoihin kuuluvat verkkomaksut suomalaisille pankeille, korttimaksu, MobilePay sekä Walley lasku ja osamaksu.
 5. Vahvistus ilmoittautumisesta – Maksamisen jälkeen saat automaattisen vahvistusviestin ilmoittautumisesta sähköpostitse

Opiskelijaksi hyväksyminen tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintoihin on rajattu määrä paikkoja ja ilmoittautuminen päättyy paikkojen täytyttyä. Ennen opintojakson alkamista saat tervetuloviestin, jossa on tarkempia tietoja opiskeluun liittyen. Mikäli et ole saanut mitään yhteydenottoa, lähetä viesti osoitteeseen avoinamk@hamk.fi. Ilmoittautuminen perutaan aina kirjallisesti sähköpostilla, avoinamk@hamk.fi (ks. Peruutusehdot​). Lomakkeelle täytetyt tiedot lähetetään salattuina. HAMKissa noudatetaan henkilötietojen käsittelyssä EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (2016/679) ja Suomen kansallista lainsäädäntöä. Henkilötietojen asianmukainen käsittely on HAMKille tärkeä asia – henkilötietojen käsittely

HAMKin oma avoin AMK opintotarjonta on tutkinto-opiskelijoillemme maksutonta, mikäli opinto voidaan sisällyttää suoritettavaan tutkintoon. HAMKin järjestämille opinnoille ilmoittaudutaan opiskelijan Pakki –työpöydällä. HAMKin avoimen ammattikorkeakoulun AOKK:n opinnot ovat maksullisia ja niille ilmoittaudutaan ilmoittautumislinkillä avoimen AMKin ilmoittautumisaikoina.

Mikäli olet HAMKin entinen tutkinto-opiskelija ja haluat jatkaa/suorittaa opintosi loppuun avoimessa ammattikorkeakoulussa, tutustu ohjeisiin.

AOKK:n opiskelijoiden tulee ilmoittautua tutkintokoulutusten avoimiin opintoihin avoimen AMKin ohjeistuksen mukaisesti.

Huomioi avoimissa opinnoissa

Tietoa opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa sekä maksut ja peruutusehdot.

 1. Avointen opintojen opiskelija ei voi saada valtion myöntämää opintotukea tai opiskelija-alennuksia, ellei hän ole muiden opintojen perusteella oikeutettu etuuksiin.
 2. Opinnoille ilmoittautuessa on huomioitava, että opinnoilla voi olla esitietovaatimuksia. YAMK -tutkintojen avoimilla opinnoilla vaaditaan usein aiempi suoritettu AMK-tutkinto. Opiskelijan tulee itse harkita vastaavatko omat pohjatiedot ja -taidot opinnon suorittamisen edellyttämiä esitietoja.
 3. Avoimen AMKin opiskelija ei voi saada merkintää virkamieskielen suorittamisesta vaikka suorittaa hyväksytysti ruotsin opinnon. Virkamiesruotsin arviointi voidaan antaa ainoastaan tutkinto-opiskelijalle.
 4. Opintonsa aloittavien tulee hankkia oma kannettava tietokone, mikäli sellaista ei vielä ole. Katso lisätietoja IT-palvelujen sivuilta Bring your own device – BYOD. Opiskelu tapahtuu usein verkossa ja voi olla ajasta ja luokkatilasta riippumatonta.
 5. Avoimen amkin opiskelijaa kohdellaan tasavertaisesti tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Avoimen amkin opiskelijat ovat saman vakuutuksen piirissä kuin HAMKin tutkinto-opiskelijat.
 6. HAMKin avoimia opintoja suorittava (opintopistekohtaisella maksulla) saa opinto-oikeuden opinnon suorittamiseksi kyseisen toteutuksen keston ajalle, käytännössä opinnosta riippuen ko. lukukauden tai lukuvuoden ajaksi.
  Kesäopintoja suorittavan opiskelijan opiskeluoikeus on 30.9 saakka.

 

Ilmoittautumisaikataulut (ilmoittautuminen alkaa klo 8:00 ja päättyy 23:59):

 • 1.-11.8.2023, syksyn avoimet opinnot
 • 2.-13.10.2023, syksyn avoimet opinnot
 • 4.-15.12.2023, kevään avoimet opinnot

 

Opinnot, joille voi ilmoittautua milloin tahansa:
Arvo-ohjatut hankinnat 4 op (nonstop)
Kestävä kehitys.nyt 2 op (nonstop)
Medialukutaito 2 op (nonstop)
Tiimityön johtaminen ja talous 4 op (nonstop)

Opinnot, joissa ilmoittautumisaika vaihtelee:
Liiketalouden avoimen sprintti 60 op (ilmoittautuminen maaliskuussa ja lokakuussa)
Korkeakouludiplomit 60 op ja osaajakoulutukset 30 op (ilmoittautumisajat vaihtelevat koulutuksesta riippuen)

 

ILMOITTAUTUMINEN SYKSYN OPINTOIHIN ON AVOINNA AJALLA 1.-11.8.2023

 

Opintojakson nimiLaajuusAjankohtaTasoVerkko-opinnotOpetuskieliIlmoittautuminen
Business Design5 op08.05.2023 - 31.08.2023AMKKylläSuomi, EnglantiIlmoittauduIlmoittaudu tunnistautumatta
Practical UI & UX Design3 op15.05.2023 - 31.07.2023AMKKylläEnglantiIlmoittauduIlmoittaudu tunnistautumatta
Startup Business School15 op08.05.2023 - 31.08.2023AMKKylläSuomi, EnglantiIlmoittauduIlmoittaudu tunnistautumatta
Cloud services4 op15.05.2023 - 31.07.2023AMKKylläEnglantiIlmoittauduIlmoittaudu tunnistautumatta
AWS Cloud Basics5 op15.05.2023 - 31.07.2023AMKKylläEnglantiIlmoittauduIlmoittaudu tunnistautumatta
Fundamentals of machine learning5 op15.05.2023 - 31.07.2023AMKKylläEnglantiIlmoittauduIlmoittaudu tunnistautumatta
Digitaalinen markkinointi4 op08.05.2023 - 31.08.2023AMKKylläSuomiIlmoittauduIlmoittaudu tunnistautumatta
Business Design (YAMK)5 op08.05.2023 - 31.08.2023YAMKKylläSuomi, EnglantiIlmoittauduIlmoittaudu tunnistautumatta
Startup Business School (YAMK)15 op08.05.2023 - 31.08.2023YAMKKylläSuomi, EnglantiIlmoittauduIlmoittaudu tunnistautumatta
Kyberturvallisuus5 op08.05.2023 - 31.08.2023AMKKylläSuomiIlmoittauduIlmoittaudu tunnistautumatta
Service Design5 op08.05.2023 - 31.08.2023AMKKylläSuomi, EnglantiIlmoittauduIlmoittaudu tunnistautumatta
Cross-platform development with React Native5 op15.05.2023 - 31.07.2023AMKKylläEnglantiIlmoittauduIlmoittaudu tunnistautumatta
No-Code Machine Learning3 op08.05.2023 - 31.07.2023AMKKylläEnglantiIlmoittauduIlmoittaudu tunnistautumatta
Service Design (YAMK)5 op08.05.2023 - 31.08.2023YAMKKylläSuomi, EnglantiIlmoittauduIlmoittaudu tunnistautumatta
Liikeideasta liiketoimintaan5 op08.05.2023 - 31.07.2023AMKKylläSuomiIlmoittauduIlmoittaudu tunnistautumatta


Lisätietoa ilmoittautumisesta: avoinamk@hamk.fi

Mikäli et löydä etsimääsi opintoa ota yhteyttä sinua kiinnostavaan koulutuksen yhteyshenkilöön ja kysy lisää henkilökohtaisen opetussuunnitelman ja ohjauksen mahdollisuuksista (opintojen ohjaajat ja yhteystiedot).
Opettajan nimen löydät kunkin opinnon kohdalta toteutussuunnitelmasta.

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU