Avoimet opinnot - Hämeen ammattikorkeakoulu
Avoimet opinnot
hamkin opiskelijoita
Opiskelijoita Visamäessä

Avoimet opinnot

Aloita sinäkin opinnot avoimessa!

Avoimet opinnot sopivat kaikille. Ne voivat olla alku tutkinto-opinnoillesi, voit kehittää niiden avulla ammattitaitoasi tai päivittää jo olemassa olevaa osaamistasi. Mikäli myöhemmin haet tutkintoon johtavaan koulutukseen, suorittamasi opinnot on mahdollista hyväksyttää osaksi tutkintoa sen voimassa olevan osaamiskuvauksen mukaisesti.

Ilmoittautumisajat

Ilmoittautuminen alkaa klo 8:00 ja päättyy 23:59:

 • 2.-15.8.2021, syksyn avoimet opinnot
 • 4.-15.10.2021, lisäilmoittautumisaika myöhemmin syksyllä (25.10.-17.12.2021) toteutettaville opinnoille
 • 1.-15.12.2021, kevään avoimet opinnot
 • 14.-25.2.2022, lisäilmoittautumisaika myöhemmin keväällä (14.3.-6.5.2022) toteutettaville opinnoille
 • 14.3.-22.4.2022, avoimet kesäopinnot (toukokuu – elokuu)

Huomioi avoimissa opinnoissa

Tietoa opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa sekä maksut ja peruutusehdot.

 1. Avointen opintojen opiskelija ei voi saada valtion myöntämää opintotukea tai opiskelija-alennuksia, ellei hän ole muiden opintojen perusteella oikeutettu etuuksiin.
 2. Opinnoille ilmoittautuessa on huomioitava, että opinnoilla voi olla esitietovaatimuksia. YAMK -tutkintojen avoimilla opinnoilla vaaditaan usein aiempi suoritettu AMK-tutkinto. Opiskelijan tulee itse harkita vastaavatko omat pohjatiedot ja -taidot opinnon suorittamisen edellyttämiä esitietoja.
 3. Avoimen AMKin opiskelija ei voi saada merkintää virkamieskielen suorittamisesta vaikka suorittaa hyväksytysti ruotsin opinnon. Virkamiesruotsin arviointi voidaan antaa ainoastaan tutkinto-opiskelijalle.
 4. Opintonsa aloittavien tulee hankkia oma kannettava tietokone, mikäli sellaista ei vielä ole. Katso lisätietoja IT-palvelujen sivuilta Bring your own device – BYOD. Opiskelu tapahtuu usein verkossa ja voi olla ajasta ja luokkatilasta riippumatonta.
 5. Avoimen amkin opiskelijaa kohdellaan tasavertaisesti tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Avoimen amkin opiskelijat ovat saman vakuutuksen piirissä kuin HAMKin tutkinto-opiskelijat.
 6. HAMKin avoimia opintoja suorittava (opintopistekohtaisella maksulla) saa opinto-oikeuden opinnon suorittamiseksi kyseisen toteutuksen keston ajalle, käytännössä opinnosta riippuen ko. lukukauden tai lukuvuoden ajaksi.
  Kesäopintoja suorittavan opiskelijan opiskeluoikeus on 30.9 saakka.

Tutustu opintotarjontaan

Etsi juuri Sinulle ajankohtaisia opintoja opintotarjonnastamme. Voit käyttää haluamiasi hakuehtoja esimerkiksi seuraavasti: toteutusaika, opetuskieli, koulutus tai avoimet ylemmän korkeakoulututkinnon opinnot (avoin YAMK). Osassa opintoja opiskelija voi itse valita suorituskielen, jolloin opinnon opetuskielen kohdalla on suomen- ja englanninkielistä toteutusta tarkoittavat lippukuvakkeet. Voit tutustua sinua kiinnostavan opinnon toteutussuunnitelmaan klikkaamalla haluamaasi toteutusta. Huomaa, että avoimen AMKin opinnoille ilmoittaudutaan toteutussuunnitelman ilmoittautumisajasta poiketen HAMKin avoimen AMK:n ilmoittautumisaikoina. HAMKin tutkinto-opiskelija ilmoittautuu HAMKin järjestämille opinnoille Pakissa.

Mikäli et löydä etsimääsi opintoa, ota yhteyttä sinua kiinnostavan koulutuksen yhteyshenkilöön ja kysy lisää henkilökohtaisen opetussuunnitelman ja ohjauksen mahdollisuuksista (opintojen ohjaajat ja yhteystiedot).

Maksuttomat opinnot

Osa Hämeen ammattikorkeakoulun avoimen ammattikorkeakoulun opinnoista tarjotaan maksuttomina työttömille, lomautetuille, eläkeläisille ja toisen asteen opiskelijoille 1.8.2021 alkaen. Maksuttomuus on voimassa toistaiseksi ja se koskee vain osaa avoimista opinnoista.

Maksuton opintotarjonta (syksy 2021)

Nimi (fi) Name (en) Language Tunnus/Code Alkaa / Start date Päättyy / End date
IoT, Antureiden tekniikka ja suorituskyky   fi TI00CW19-3002 20.9.2021 22.10.2021
  IoT, Architectures en TI00CW24-3002 4.10.2021 5.11.2021
IoT, Arkkitehtuurit   fi TI00CW21-3002 4.10.2021 5.11.2021
  IoT, Microcontrollers en TI00CY75-3002 25.10.2021 17.12.2021
  IoT, Sensor Technologies and Performance en TI00CW22-3002 20.9.2021 22.10.2021
Kestävä kehitys.nyt!   fi VV00CZ06-3004 23.8.2021 31.10.2021
Medialukutaito   fi TB00DC37-3001 23.8.2021 15.10.2021
Sikatilan tuotanto ja kehittäminen   fi MK00BE37-3004 23.8.2021 17.12.2021

Ilmoittautuminen 2.-15.8.2021

Mikäli olet oikeutettu maksuttomiin opintoihin, ilmoittaudu valitsemallesi opinnolle tästä.

 • Ilmoittautuminen edellyttää tunnistautumista. Tunnistautuminen tapahtuu Suomi.fi -palvelun kautta. Voit tunnistautua käyttämällä verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Ota tunniste valmiiksi esiin ilmoittautumisen nopeuttamiseksi. Jos Suomi.fi -tunnistautumisen kanssa on ongelmaa, suosittelemme tyhjentämään välimuistin tai käyttämään selaimen yksityistä tilaa (incognito).
 • Vain poikkeustapauksessa, eli jos sinulla ei ole mitään Suomi.fi-palveluun sopivaa tunnistautumismenetelmää käytössäsi tai tunnistautuminen ei onnistu selaimen välimuistin tyhjentämisen jälkeen tai incognito-tilaa käyttämällä, voit ohittaa tunnistautumisen valitsemalla vaihtoehtoisen ilmoittautumislomakkeen tästä.

Osallistujat hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisajan päätyttyä saat sähköpostitse tiedon, oletko hyväksytty opiskelemaan. Hyväksytyt saavat myös samalla tarkempaa tietoa opinnon suorittamisesta.

Maksuttomuuden peruste: Lisää todiste maksuttomuuden perusteesta ilmoittautumisesi yhteydessä. Kaikki yleiset tiedostoformaatit käyvät. Liitettä ei voi toimittaa jälkikäteen.

Hyväksyttävät todisteet:

Työttömät: Varmistathan omasta TE-toimistostasi, että valitsemasi opinnot eivät vaikuta työttömyyspäivärahaasi. Todistus työnhaun voimassaolosta (voit tulostaa todistuksen TE-toimiston Oma asiointi -palvelusta). Todistus voi olla korkeintaan viikon vanha. TE-toimiston todistuksessa ryhmät 02 työtön, 03 lomautettu, 07 työllistymistä edistävässä palvelussa ja 08 koulutuksessa ovat oikeutettuja maksuttomiin opintoihin.

Lomautetut: Työnantajan antama lomautusilmoitus, josta ilmenee lomautuksen ajankohta tai TE-toimiston todistus lomautuksesta. TE-toimiston antama todistus voi olla korkeintaan viikon vanha.

Eläkeläiset: 65 vuotta täyttäneiltä ei vaadita todistetta.
Alle 65-vuotias eläkeläinen. Todisteeksi kelpaa jokin seuraavista: Työeläkekortti (saa omasta työeläkelaitoksesta), kansaneläkkeensaajan kortti tai Kelan antamasta kirjallinen todistus kansaneläkkeen saamisesta.

Toisen asteen opiskelijat: Pyydä oppilaitoksestasi opiskelutodistus.

Ilmoittaudu valitsemallesi opinnolle

 1. Valitse opinto ja aloita ilmoittautuminen – Tutustu ensin opintotarjontaan
 2. Tunnistaudu – Tunnistautuminen tapahtuu Suomi.fi -palvelun kautta.
  • Voit tunnistautua käyttämällä verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Ota tunniste valmiiksi esiin ilmoittautumisen nopeuttamiseksi.
  • Jos Suomi.fi -tunnistautumisen kanssa on ongelmaa, suosittelemme tyhjentämään välimuistin tai käyttämään selaimen yksityistä tilaa (incognito). 
  • Vain poikkeustapauksessa, eli jos sinulla ei ole mitään Suomi.fi-palveluun sopivaa tunnistautumismenetelmää käytössäsi tai tunnistautuminen ei onnistu selaimen välimuistin tyhjentämisen jälkeen tai incognito-tilaa käyttämällä, voit valita vaihtoehtoisen ilmoittautumislomakkeen ja ohittaa tunnistautumisen.
 3. Täytä ilmoittautumislomake
 4. Maksa opintomaksu (15€/opintopiste) – Opintomaksut maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Paytrail-palvelua käyttäen. Maksutapoihin kuuluvat verkkomaksut suomalaisille pankeille, korttimaksu, MobilePay sekä Collector lasku ja osamaksu.
 5. Vahvistus ilmoittautumisesta – Maksamisen jälkeen saat automaattisen vahvistusviestin ilmoittautumisesta sähköpostitse

Opiskelijaksi hyväksyminen tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintoihin on rajattu määrä paikkoja ja ilmoittautuminen päättyy paikkojen täytyttyä. Ilmoittautuessasi sairaanhoitaja, terveydenhoitaja tai sosiaalialan avoimiin opintoihin huomioithan, että sosiaali- ja terveysalalla on terveydentilaan ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia. Ennen opintojakson alkamista saat tervetuloviestin, jossa on tarkempia tietoja opiskeluun liittyen. Mikäli et ole saanut mitään yhteydenottoa, lähetä viesti osoitteeseen opiskelijapalvelut@hamk.fi. Ilmoittautuminen perutaan aina kirjallisesti sähköpostilla, opiskelijapalvelut@hamk.fi (ks. Peruutusehdot​). Lomakkeelle täytetyt tiedot lähetetään salattuina. HAMKissa noudatetaan henkilötietojen käsittelyssä EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (2016/679) ja Suomen kansallista lainsäädäntöä. Henkilötietojen asianmukainen käsittely on HAMKille tärkeä asia – henkilötietojen käsittely

HAMKin oma avoin AMK opintotarjonta on tutkinto-opiskelijoillemme maksutonta, mikäli opinto voidaan sisällyttää suoritettavaan tutkintoon. HAMKin järjestämille opinnoille ilmoittaudutaan opiskelijan Pakki –työpöydällä. HAMKin avoimen ammattikorkeakoulun AOKK:n opinnot ovat maksullisia ja niille ilmoittaudutaan  ilmoittautumislinkillä avoimen AMKin ilmoittautumisaikoina.

AOKK:n opiskelijoiden tulee ilmoittautua tutkintokoulutusten avoimiin opintoihin avoimen AMKin ohjeistuksen mukaisesti.

AJANKOHTAINEN ILMOITTAUTUMINEN

Koko opintotarjonta ja opintojen kuvaukset löytyvät täältä.
Seuraava ilmoittautumisaika on 2.-15.8.2021, jolloin alla olevan taulukon linkit ovat avoinna. Ilmoittautuminen alkaa klo 8:00 ja päättyy 23:59.

Liiketalouden Avoimen Sprintti (esite). Ilmoittautuminen on avoinna 4.-15.10.2021 tästä. Mikäli sinulla ei ole Suomi.fi -palveluun sopivaa tunnistautumismenetelmää, valitse vaihtoehtoinen lomake

Mikäli olet HAMKin entinen tutkinto-opiskelija ja haluat jatkaa/suorittaa opintosi loppuun avoimessa ammattikorkeakoulussa, tutustu ohjeisiin.

Mikäli et löydä etsimääsi opintoa, ota yhteyttä sinua kiinnostavaan koulutuksen yhteyshenkilöön ja kysy lisää henkilökohtaisen opetussuunnitelman ja ohjauksen mahdollisuuksista (opintojen ohjaajat ja yhteystiedot).

Opettajan nimen löydät kunkin opinnon kohdalta toteutussuunnitelmasta.

Lisätietoa ilmoittautumisesta saat osoitteesta opiskelijapalvelut@hamk.fi

Opintojakson nimiLaajuusAjankohtaTasoVerkko-opinnotOpetuskieliIlmoittautuminen
Tapahtumamuotoilu5 op04.10.2021 - 17.12.2021AMKKylläSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Liikeideasta liiketoimintaan5 op25.10.2021 - 17.12.2021AMKKylläSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Business Design5 op04.10.2021 - 17.12.2021AMKKylläSuomi, EnglantiIlmoittautuminen ei ole avoinna
IoT, Architectures2 op04.10.2021 - 05.11.2021AMKKylläEnglantiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Cloud Services4 op23.08.2021 - 17.12.2021AMKKylläEnglantiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Kestävä kehitys ja hyvinvointi5 op15.10.2021 - 15.12.2021KylläSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Älykkäät ratkaisut kiinteistöautomaatiossa15 op22.10.2021 - 18.12.2021AMKEiSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Valmistusystävällinen suunnittelu5 op25.10.2021 - 17.12.2021AMKKylläSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Sähkötekniikka 315 op23.08.2021 - 15.10.2021AMKEiSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Oppimisen keskeisiä teorioita5 op27.09.2021 - 07.11.2021KylläSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Tietokannat3 op25.10.2021 - 17.12.2021AMKEiSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Service Design5 op04.10.2021 - 17.12.2021AMKKylläSuomi, EnglantiIlmoittautuminen ei ole avoinna
IoT, Antureiden tekniikka ja suorituskyky3 op20.09.2021 - 22.10.2021AMKKylläSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
IoT, Arkkitehtuurit2 op04.10.2021 - 05.11.2021AMKKylläSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Erityinen tuki3 op06.09.2021 - 31.10.2021KylläSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
IoT, Microcontrollers5 op25.10.2021 - 17.12.2021AMKKylläEnglantiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Medialukutaito2 op23.08.2021 - 15.10.2021AMKKylläSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Prosessikehitys5 op23.08.2021 - 17.12.2021AMKKylläSuomi, EnglantiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Tuotannon suunnittelu5 op23.08.2021 - 17.12.2021AMKKylläSuomi, EnglantiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Ohjelmoinnin perusteet4 op23.08.2021 - 15.10.2021AMKEiSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Sikatilan tuotanto ja kehittäminen15 op23.08.2021 - 17.12.2021AMKKylläSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Kestävä kehitys.nyt2 op23.08.2021 - 31.10.2021AMKKylläSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Itsetuntemus, opinto-ohjaajaidentiteetti ja ammattietiikka5 op06.09.2021 - 28.11.2021KylläSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Analysoinnin perusteet3 op25.10.2021 - 17.12.2021AMKEiSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Teoreettinen sähkötekniikka - DC2 op23.08.2021 - 15.10.2021AMKEiSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Olio-ohjelmoinnin perusteet3 op25.10.2021 - 17.12.2021AMKEiSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Teoreettinen sähkötekniikka - AC3 op25.10.2021 - 17.12.2021AMKEiSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Laadunhallinta5 op23.08.2021 - 17.12.2021AMKKylläSuomi, EnglantiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Sähkötekniikka 415 op25.10.2021 - 17.12.2021AMKEiSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Low-code development with Outsystems5 op25.10.2021 - 17.12.2021AMKEiEnglantiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Palkanlaskennan erityiskysymykset5 op06.09.2021 - 17.12.2021AMKKylläSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
IoT, Sensor Technologies and Performance3 op20.09.2021 - 22.10.2021AMKKylläEnglantiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Kasvatustiede tieteenalana4 op30.08.2021 - 26.09.2021KylläSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Startup Business School15 op30.08.2021 - 17.12.2021AMKKylläSuomi, EnglantiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Ohjelmointisovellukset 115 op23.08.2021 - 15.10.2021AMKEiSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Projektinhallinta2 op23.08.2021 - 17.12.2021AMKKylläSuomi, EnglantiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Palkanlaskenta5 op06.09.2021 - 17.12.2021AMKKylläSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Koulutus yhteiskunnallisena tehtävänä4 op08.11.2021 - 10.12.2021KylläSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna
Johdatus graafisen käyttöliittymän ohjelmointiin2 op23.08.2021 - 15.10.2021AMKEiSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU