Avoimet opinnot - Hämeen ammattikorkeakoulu
Avoimet opinnot
hamkin opiskelijoita
Opiskelijoita Visamäessä

Avoimet opinnot

Aloita sinäkin opinnot avoimessa!

Avoimet opinnot sopivat kaikille. Ne voivat olla alku tutkinto-opinnoillesi, voit kehittää niiden avulla ammattitaitoasi tai päivittää jo olemassa olevaa osaamistasi. Mikäli myöhemmin haet tutkintoon johtavaan koulutukseen, suorittamasi opinnot on mahdollista hyväksyttää osaksi tutkintoa sen voimassa olevan osaamiskuvauksen mukaisesti.

Tutustu opiskeluun avoimessa ammattikorkeakoulussa sekä maksuihin ja peruutusehtoihin.

Ilmoittautumisajat lukuvuonna 2020-2021:
Ilmoittautuminen alkaa klo 8:00 ja päättyy 23:59.

2.-15.12.2020 – kevään avoimet opinnot
15.-26.2.2021 – lisäilmoittautumisaika myöhemmin keväällä (15.3.-7.5.2021) toteutettaville opinnoille
15.3.-23.4.2021 – avoimet kesäopinnot (toukokuu – elokuu)

Ilmoittautumisajat lukuvuonna 2021-2022:
Ilmoittautuminen alkaa klo 8:00 ja päättyy 23:59.

2.-15.8.2021 – syksyn avoimet opinnot
4.-15.10.2021 – lisäilmoittautumisaika myöhemmin syksyllä (25.10.-17.12.2021) toteutettaville opinnoille
1.-15.12.2021 – kevään avoimet opinnot
14.-25.2.2022 – lisäilmoittautumisaika myöhemmin keväällä (14.3.-6.5.2022) toteutettaville opinnoille
14.3.-22.4.2022 – avoimet kesäopinnot (toukokuu – elokuu)

Huomioi avoimissa opinnoissa

 1. Avointen opintojen opiskelija ei voi saada valtion myöntämää opintotukea tai opiskelija-alennuksia, ellei hän ole muiden opintojen perusteella oikeutettu etuuksiin.
 2. Opinnoille ilmoittautuessa on huomioitava, että opinnoilla voi olla esitietovaatimuksia. YAMK -tutkintojen avoimilla opinnoilla vaaditaan usein aiempi suoritettu AMK-tutkinto. Opiskelijan tulee itse harkita vastaavatko omat pohjatiedot ja -taidot opinnon suorittamisen edellyttämiä esitietoja.
 3. Avoimen AMKin opiskelija ei voi saada merkintää virkamieskielen suorittamisesta vaikka suorittaa hyväksytysti ruotsin opinnon. Virkamiesruotsin arviointi voidaan antaa ainoastaan tutkinto-opiskelijalle.
 4. Opintonsa aloittavien tulee hankkia oma kannettava tietokone, mikäli sellaista ei vielä ole. Katso lisätietoja IT-palvelujen sivuilta Bring your own device – BYOD. Opiskelu tapahtuu usein verkossa ja voi olla ajasta ja luokkatilasta riippumatonta.
 5. Avoimen amkin opiskelijaa kohdellaan tasavertaisesti tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Avoimen amkin opiskelijat ovat saman vakuutuksen piirissä kuin HAMKin tutkinto-opiskelijat.
 6. HAMKin avoimia opintoja suorittava (opintopistekohtaisella maksulla) saa opinto-oikeuden opinnon suorittamiseksi kyseisen toteutuksen keston ajalle, käytännössä opinnosta riippuen ko. lukukauden tai lukuvuoden ajaksi.
  Kesäopintoja suorittavan opiskelijan opiskeluoikeus on 30.9 saakka.

Toimi seuraavasti:

Tutustu opintotarjontaan

Etsi juuri Sinulle ajankohtaisia opintoja opintotarjonnastamme. Voit käyttää haluamiasi hakuehtoja esimerkiksi seuraavasti: toteutusaika, opetuskieli, koulutus tai avoimet ylemmän korkeakoulututkinnon opinnot (avoin YAMK). Osassa opintoja opiskelija voi itse valita suorituskielen, jolloin opinnon opetuskielen kohdalla on suomen- ja englanninkielistä toteutusta tarkoittavat lippukuvakkeet. Voit tutustua sinua kiinnostavan opinnon toteutussuunnitelmaan klikkaamalla haluamaasi toteutusta. Huomaa, että avoimen AMKin opinnoille ilmoittaudutaan toteutussuunnitelman ilmoittautumisajasta poiketen HAMKin avoimen AMK:n ilmoittautumisaikoina. HAMKin tutkinto-opiskelija ilmoittautuu HAMKin järjestämille opinnoille Pakissa.

Mikäli et löydä etsimääsi opintoa, ota yhteyttä sinua kiinnostavan koulutuksen yhteyshenkilöön ja kysy lisää henkilökohtaisen opetussuunnitelman ja ohjauksen mahdollisuuksista (opintojen ohjaajat ja yhteystiedot). Uutena mahdollisuutena on tarjolla myös Liiketalouden Avoimen Sprintti.

Ilmoittaudu valitsemallesi opinnolle

 1. Valitse opinto ja aloita ilmoittautuminen – Tutustu ensin opintotarjontaan
 2. Tunnistaudu – Tunnistautuminen tapahtuu Suomi.fi -palvelun kautta.
  • Voit tunnistautua käyttämällä verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Ota tunniste valmiiksi esiin ilmoittautumisen nopeuttamiseksi.
  • Jos Suomi.fi -tunnistautumisen kanssa on ongelmaa, suosittelemme tyhjentämään välimuistin tai käyttämään selaimen yksityistä tilaa (incognito). 
  • Vain poikkeustapauksessa, eli jos sinulla ei ole mitään Suomi.fi-palveluun sopivaa tunnistautumismenetelmää käytössäsi tai tunnistautuminen ei onnistu selaimen välimuistin tyhjentämisen jälkeen tai incognito-tilaa käyttämällä, voit valita vaihtoehtoisen ilmoittautumislomakkeen ja ohittaa tunnistautumisen.
 3. Täytä ilmoittautumislomake
 4. Maksa opintomaksu (15€/opintopiste) – Opintomaksut maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Paytrail-palvelua käyttäen. Maksutapoihin kuuluvat verkkomaksut suomalaisille pankeille, korttimaksu, MobilePay sekä Collector lasku ja osamaksu.
 5. Vahvistus ilmoittautumisesta – Maksamisen jälkeen saat automaattisen vahvistusviestin ilmoittautumisesta sähköpostitse

Opiskelijaksi hyväksyminen tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintoihin on rajattu määrä paikkoja ja ilmoittautuminen päättyy paikkojen täytyttyä.

Ilmoittautuessasi sairaanhoitaja, terveydenhoitaja tai sosiaalialan avoimiin opintoihin huomioithan, että sosiaali- ja terveysalalla on terveydentilaan ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia.

Ennen opintojakson alkamista saat tervetuloviestin, jossa on tarkempia tietoja opiskeluun liittyen. Mikäli et ole saanut mitään yhteydenottoa, lähetä viesti osoitteeseen opiskelijapalvelut@hamk.fi. Ilmoittautuminen perutaan aina kirjallisesti sähköpostilla, opiskelijapalvelut@hamk.fi (ks. Peruutusehdot​).

Lomakkeelle täytetyt tiedot lähetetään salattuina. HAMKissa noudatetaan henkilötietojen käsittelyssä EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (2016/679) ja Suomen kansallista lainsäädäntöä. Henkilötietojen asianmukainen käsittely on HAMKille tärkeä asia – henkilötietojen käsittely

 • Ilmoittaudu tässä Liiketalouden Avoimeen Sprinttiin. Jos sinulla ei ole mitään Suomi.fi -palveluun sopivaa tunnistautumismenetelmää, valitse vaihtoehtoinen lomake
  • Huom! Liiketalouden sprintin opiskelupaikat ovat täyttyneet, ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä sähköpostitse.
 • Jos olet HAMKin entinen tutkinto-opiskelija ja haluat jatkaa tai suorittaa opintosi loppuun avoimessa ammattikorkeakoulussa,  tutustu ohjeisiin.

 

ILMOITTAUTUMISEN AJANKOHTAINEN LINKKILISTA 

Avoimien opintojen koko tarjonnan löydät tästä linkistä

Mikäli et löydä etsimääsi opintoa, ota yhteyttä sinua kiinnostavaan koulutuksen yhteyshenkilöön ja kysy lisää henkilökohtaisen opetussuunnitelman ja ohjauksen mahdollisuuksista (opintojen ohjaajat ja yhteystiedot).

Opettajan nimen löydät kunkin opinnon kohdalta toteutussuunnitelmasta.

Lisätietoa ilmoittautumisesta saat osoitteesta opiskelijapalvelut@hamk.fi

Opintojakson nimiLaajuus (op)AjankohtaIlmoittautuminen
Ohjelmistokehitys15 op15.03.2021 - 09.05.2021Ilmoittautuminen ei ole avoinna
IoT, Microcontrollers5 op15.03.2021 - 07.05.2021Ilmoittautuminen ei ole avoinna
Panimoteknologia5 op15.03.2021 - 07.05.2021Ilmoittautuminen ei ole avoinna
Leipomoteknologia5 op15.03.2021 - 07.05.2021Ilmoittautuminen ei ole avoinna
Modernit teknologiasovellukset15 op15.03.2021 - 07.05.2021Ilmoittautuminen ei ole avoinna
Sähkötekniikka 215 op19.03.2021 - 15.05.2021Ilmoittautuminen ei ole avoinna

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU