Avoimet opinnot - Hämeen ammattikorkeakoulu
Avoimet opinnot
Keltatakkinen nainen
Opiskelijoita Visamäessä pöydän äärellä

Avoimet opinnot

SEURAAVA ILMOITTAUTUMISAIKA 1.-15.12.2021

Avoimet opinnot sopivat kaikille. Ne voivat olla alku tutkinto-opinnoillesi, voit kehittää niiden avulla ammattitaitoasi tai päivittää jo olemassa olevaa osaamistasi. Mikäli myöhemmin haet tutkintoon johtavaan koulutukseen, suorittamasi opinnot on mahdollista hyväksyttää osaksi tutkintoa sen voimassa olevan osaamiskuvauksen mukaisesti.

HAMKin avoimiin opintoihin voit ilmoittautua viisi kertaa vuodessa, jolloin löydät ilmoittauduttavissa olevat opinnot tältä sivulta. Ilmoittautuminen alkaa klo 8:00 ja päättyy 23:59.

Ilmoittautumisaikataulut

Ilmoittautuminen alkaa klo 8:00 ja päättyy 23:59:

 • 1.-15.12.2021, kevään avoimet opinnot
 • 14.-25.2.2022, kevään avoimet opinnot
 • 14.3.-22.4.2022, avoimet kesäopinnot (toukokuu – elokuu)

Huomioi avoimissa opinnoissa

Tietoa opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa sekä maksut ja peruutusehdot.

 1. Avointen opintojen opiskelija ei voi saada valtion myöntämää opintotukea tai opiskelija-alennuksia, ellei hän ole muiden opintojen perusteella oikeutettu etuuksiin.
 2. Opinnoille ilmoittautuessa on huomioitava, että opinnoilla voi olla esitietovaatimuksia. YAMK -tutkintojen avoimilla opinnoilla vaaditaan usein aiempi suoritettu AMK-tutkinto. Opiskelijan tulee itse harkita vastaavatko omat pohjatiedot ja -taidot opinnon suorittamisen edellyttämiä esitietoja.
 3. Avoimen AMKin opiskelija ei voi saada merkintää virkamieskielen suorittamisesta vaikka suorittaa hyväksytysti ruotsin opinnon. Virkamiesruotsin arviointi voidaan antaa ainoastaan tutkinto-opiskelijalle.
 4. Opintonsa aloittavien tulee hankkia oma kannettava tietokone, mikäli sellaista ei vielä ole. Katso lisätietoja IT-palvelujen sivuilta Bring your own device – BYOD. Opiskelu tapahtuu usein verkossa ja voi olla ajasta ja luokkatilasta riippumatonta.
 5. Avoimen amkin opiskelijaa kohdellaan tasavertaisesti tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Avoimen amkin opiskelijat ovat saman vakuutuksen piirissä kuin HAMKin tutkinto-opiskelijat.
 6. HAMKin avoimia opintoja suorittava (opintopistekohtaisella maksulla) saa opinto-oikeuden opinnon suorittamiseksi kyseisen toteutuksen keston ajalle, käytännössä opinnosta riippuen ko. lukukauden tai lukuvuoden ajaksi.
  Kesäopintoja suorittavan opiskelijan opiskeluoikeus on 30.9 saakka.

Tutustu opintotarjontaan

Etsi juuri Sinulle ajankohtaisia opintoja opintotarjonnastamme. Voit käyttää haluamiasi hakuehtoja esimerkiksi seuraavasti: toteutusaika, opetuskieli, koulutus tai avoimet ylemmän korkeakoulututkinnon opinnot (avoin YAMK). Osassa opintoja opiskelija voi itse valita suorituskielen, jolloin opinnon opetuskielen kohdalla on suomen- ja englanninkielistä toteutusta tarkoittavat lippukuvakkeet. Voit tutustua sinua kiinnostavan opinnon toteutussuunnitelmaan klikkaamalla haluamaasi toteutusta. Huomaa, että avoimen AMKin opinnoille ilmoittaudutaan toteutussuunnitelman ilmoittautumisajasta poiketen HAMKin avoimen AMK:n ilmoittautumisaikoina. HAMKin tutkinto-opiskelija ilmoittautuu HAMKin järjestämille opinnoille Pakissa.

Mikäli et löydä etsimääsi opintoa, ota yhteyttä sinua kiinnostavan koulutuksen yhteyshenkilöön ja kysy lisää henkilökohtaisen opetussuunnitelman ja ohjauksen mahdollisuuksista (opintojen ohjaajat ja yhteystiedot).

Maksuttomat opinnot

Osa Hämeen ammattikorkeakoulun avoimen ammattikorkeakoulun opinnoista tarjotaan maksuttomina työttömille, lomautetuille, eläkeläisille ja toisen asteen opiskelijoille 1.8.2021 alkaen. Maksuttomuus on voimassa toistaiseksi ja se koskee vain osaa avoimista opinnoista.

Maksuton opintotarjonta (25.10. – 17.12.2021)

Nimi (fi) Name (en) Language Tunnus/Code Alkaa / Start date Päättyy / End date
  IoT, Microcontrollers 5 op en TI00CY75-3002 25.10.2021 17.12.2021
Kestävä kehitys.nyt 2 op   fi VV00CZ06-3006 25.10.2021 17.12.2021
Medialukutaidon työkalupakki 2 op   fi VV00CX71-3004 25.10.2021 17.12.2021

Seuraava ilmoittautumisaika on 4.-15.10.2021

Mikäli olet oikeutettu maksuttomiin opintoihin, ilmoittaudu valitsemallesi opinnolle tästä.

 • Ilmoittautuminen edellyttää tunnistautumista. Tunnistautuminen tapahtuu Suomi.fi -palvelun kautta. Voit tunnistautua käyttämällä verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Ota tunniste valmiiksi esiin ilmoittautumisen nopeuttamiseksi. Jos Suomi.fi -tunnistautumisen kanssa on ongelmaa, suosittelemme tyhjentämään välimuistin tai käyttämään selaimen yksityistä tilaa (incognito).
 • Vain poikkeustapauksessa, eli jos sinulla ei ole mitään Suomi.fi-palveluun sopivaa tunnistautumismenetelmää käytössäsi tai tunnistautuminen ei onnistu selaimen välimuistin tyhjentämisen jälkeen tai incognito-tilaa käyttämällä, voit ohittaa tunnistautumisen valitsemalla vaihtoehtoisen ilmoittautumislomakkeen tästä.

Osallistujat hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisajan päätyttyä saat sähköpostitse tiedon, oletko hyväksytty opiskelemaan. Hyväksytyt saavat myös samalla tarkempaa tietoa opinnon suorittamisesta.

Maksuttomuuden peruste: Lisää todiste maksuttomuuden perusteesta ilmoittautumisesi yhteydessä. Kaikki yleiset tiedostoformaatit käyvät. Liitettä ei voi toimittaa jälkikäteen.

Hyväksyttävät todisteet:

Työttömät: Varmistathan omasta TE-toimistostasi, että valitsemasi opinnot eivät vaikuta työttömyyspäivärahaasi. Todistus työnhaun voimassaolosta (voit tulostaa todistuksen TE-toimiston Oma asiointi -palvelusta). Todistus voi olla korkeintaan viikon vanha. TE-toimiston todistuksessa ryhmät 02 työtön, 03 lomautettu, 07 työllistymistä edistävässä palvelussa ja 08 koulutuksessa ovat oikeutettuja maksuttomiin opintoihin.

Lomautetut: Työnantajan antama lomautusilmoitus, josta ilmenee lomautuksen ajankohta tai TE-toimiston todistus lomautuksesta. TE-toimiston antama todistus voi olla korkeintaan viikon vanha.

Eläkeläiset: 65 vuotta täyttäneiltä ei vaadita todistetta.
Alle 65-vuotias eläkeläinen. Todisteeksi kelpaa jokin seuraavista: Työeläkekortti (saa omasta työeläkelaitoksesta), kansaneläkkeensaajan kortti tai Kelan antamasta kirjallinen todistus kansaneläkkeen saamisesta.

Toisen asteen opiskelijat: Pyydä oppilaitoksestasi opiskelutodistus.

Ilmoittaudu valitsemallesi opinnolle

 1. Valitse opinto ja aloita ilmoittautuminen – Tutustu ensin opintotarjontaan
 2. Tunnistaudu – Tunnistautuminen tapahtuu Suomi.fi -palvelun kautta.
  • Voit tunnistautua käyttämällä verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Ota tunniste valmiiksi esiin ilmoittautumisen nopeuttamiseksi.
  • Jos Suomi.fi -tunnistautumisen kanssa on ongelmaa, suosittelemme tyhjentämään välimuistin tai käyttämään selaimen yksityistä tilaa (incognito). 
  • Vain poikkeustapauksessa, eli jos sinulla ei ole mitään Suomi.fi-palveluun sopivaa tunnistautumismenetelmää käytössäsi tai tunnistautuminen ei onnistu selaimen välimuistin tyhjentämisen jälkeen tai incognito-tilaa käyttämällä, voit valita vaihtoehtoisen ilmoittautumislomakkeen ja ohittaa tunnistautumisen.
 3. Täytä ilmoittautumislomake
 4. Maksa opintomaksu (15€/opintopiste) – Opintomaksut maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Paytrail-palvelua käyttäen. Maksutapoihin kuuluvat verkkomaksut suomalaisille pankeille, korttimaksu, MobilePay sekä Walley lasku ja osamaksu.
 5. Vahvistus ilmoittautumisesta – Maksamisen jälkeen saat automaattisen vahvistusviestin ilmoittautumisesta sähköpostitse

Opiskelijaksi hyväksyminen tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintoihin on rajattu määrä paikkoja ja ilmoittautuminen päättyy paikkojen täytyttyä. Ilmoittautuessasi sairaanhoitaja, terveydenhoitaja tai sosiaalialan avoimiin opintoihin huomioithan, että sosiaali- ja terveysalalla on terveydentilaan ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia. Ennen opintojakson alkamista saat tervetuloviestin, jossa on tarkempia tietoja opiskeluun liittyen. Mikäli et ole saanut mitään yhteydenottoa, lähetä viesti osoitteeseen opiskelijapalvelut@hamk.fi. Ilmoittautuminen perutaan aina kirjallisesti sähköpostilla, opiskelijapalvelut@hamk.fi (ks. Peruutusehdot​). Lomakkeelle täytetyt tiedot lähetetään salattuina. HAMKissa noudatetaan henkilötietojen käsittelyssä EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (2016/679) ja Suomen kansallista lainsäädäntöä. Henkilötietojen asianmukainen käsittely on HAMKille tärkeä asia – henkilötietojen käsittely

HAMKin oma avoin AMK opintotarjonta on tutkinto-opiskelijoillemme maksutonta, mikäli opinto voidaan sisällyttää suoritettavaan tutkintoon. HAMKin järjestämille opinnoille ilmoittaudutaan opiskelijan Pakki –työpöydällä. HAMKin avoimen ammattikorkeakoulun AOKK:n opinnot ovat maksullisia ja niille ilmoittaudutaan  ilmoittautumislinkillä avoimen AMKin ilmoittautumisaikoina.

Mikäli olet HAMKin entinen tutkinto-opiskelija ja haluat jatkaa/suorittaa opintosi loppuun avoimessa ammattikorkeakoulussa, tutustu ohjeisiin.

AOKK:n opiskelijoiden tulee ilmoittautua tutkintokoulutusten avoimiin opintoihin avoimen AMKin ohjeistuksen mukaisesti.

Liiketalouden Avoimen Sprintti (esite). Ilmoittautuminen on avoinna 14.-25.2.2022 tästä. Mikäli sinulla ei ole Suomi.fi -palveluun sopivaa tunnistautumismenetelmää, valitse vaihtoehtoinen lomake.

Mikäli et löydä etsimääsi opintoa, ota yhteyttä sinua kiinnostavaan koulutuksen yhteyshenkilöön ja kysy lisää henkilökohtaisen opetussuunnitelman ja ohjauksen mahdollisuuksista (opintojen ohjaajat ja yhteystiedot). Opettajan nimen löydät kunkin opinnon kohdalta toteutussuunnitelmasta.

Lisätietoa ilmoittautumisesta: opiskelijapalvelut@hamk.fi

Opintojakson nimiLaajuusAjankohtaTasoVerkko-opinnotOpetuskieliIlmoittautuminen
Monitoimijuus kehittämisyhteisössä1 op31.08.2021 - 20.12.2021AMKKylläSuomiIlmoittauduIlmoittaudu tunnistautumatta
Eettinen toimintamalli sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristössä2 op30.08.2021 - 20.12.2021AMKKylläSuomiIlmoittauduIlmoittaudu tunnistautumatta
Sikatilan tuotanto ja kehittäminen15 op10.01.2022 - 06.05.2022AMKKylläSuomiIlmoittautuminen ei ole avoinna

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU