Etkot -koulutusesittelypäivä - Hämeen ammattikorkeakoulu
Etkot -koulutusesittelypäivä
Opiskelijat auditoriossa

Etkot -koulutusesittelypäivä

Etkot -koulutusesittelypäivä

HAMK Etkot tulee taas! Järjestämme Etkot torstaina 10.3.2022. Tapahtumassa pääset tutustumaan koulutuksiimme ja näkemään, millaista opiskelu ammattikorkeakoulussa on.

Tapahtumassa HAMKin koulutukset ja opiskelijoille toimintaa tuottavat toimijat esittäytyvät omilla osastoillaan. Osastoilla on tarjolla erilaisia, mielenkiintoisia ohjelmanumeroita. Osastoilla kerrotaan tarkemmin siitä, millaista opiskelu ammattikorkeakoulussa on ja millaisia urapolkuja mikäkin tutkinto mahdollistaa. Mukana tapahtumassa on myös HAMKin opiskelijoita!

Tapahtuman sisältö on suunniteltu lukiolaisille ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille, heidän opinto-ohjaajilleen sekä kaikille koulutuksesta kiinnostuneille. Koulutusesittelyistä on hyötyä erityisesti niille opiskelijoille, jotka pohtivat tulevaa opiskelupaikkaansa.

Aikataulu

Tapahtuman aikataulu päivitetään lähempänä tapahtumaa.

Näytteilleasettajat

Tapahtumassa näytteilleasettajina toimivat HAMKin koulutukset sekä opiskelijoille toimintaa tuottavat toimijat.  Voit tutustua näytteilleasettajien vuoden 2021 tapahtuman ohjelma-aikatauluihin alla.

Bio- ja elintarviketekniikka

Tule tutustumaan millaista on opiskelu Bio- ja elintarviketekniikan koulutuksessa! Meiltä valmistuvat insinöörit vaikuttavat kestävään ruokajärjestelmän ja heillä on valmiudet tehdä kiertotaloutta edistäviä ratkaisuja!

Laatu-, turvallisuus- ja vastuullisuusosaaminen ovat tärkeässä roolissa ja valmistuvalla on myös ympäristö- ja terveysvalvonnan viranomaistehtäviin vaadittava osaaminen. Kiinnostaisiko työskentely meijeri-, liha-, valmisruoka-, leipomo tai panimoteollisuudessa? Olisiko biojalostamoiden prosessit, uusiutuvat energiamuodot tai vaihtoehtoiset proteiinilähteet sinua kiinnostavia asioita? Tule kyselemään ja keskustelemaan! Osastollamme on esillä myös videoita ja kuvia koulutuksesta.

Ohjelma:

13.00 Kierros laboratoriossa

15.30 Opiskelijoiden haastattelu

 

Lisätietoa koulutuksesta:

Hakijapalvelut

Etkoilla omalla osastollaan esittäytyy myös HAMKin hakijapalvelut!

Tule tutustumaan hakemiseen ja lähetä kysymyksesi suoraan hakuneuvojillemme – vastaamme chatissa klo 12-17 välisenä aikana!  

Lue lisää:

HAMK in English

Get international! HAMK in English -osastolla voit tutustua HAMKin englanninkielisiin koulutuksiin englanniksi ja keskustella HAMKin edustajan kanssa!

Get international! At HAMK in English -expo booth you can explore our international degrees and chat with HAMK staff!

 

Lisätietoa / more info

International Business

Get international at HAMK! Join our international team, where you will be working in cross-cultural teams and developing professional business expertise.

Schedule:

12:00-12:30 What is it like to study in IB, discussion and Q&A with staff and students

14:00-14:30 What is it like to study in IB, discussion and Q&A with staff and students

16:00-16:30 What is it like to study in IB, discussion and Q&A with staff and students

More info:

Konetekniikka / Mechanical Engineering and Production Technology

Robotiikkaa, 3D-skannausta, käänteissuunnittelua… Tätä ja paljon muuta on konetekniikan opiskelu HAMKissa. Konetekniikan insinööri on työmarkkinoiden haluttu moniosaaja, jolle löytyy takuulla työpaikkoja teollisuuden eri aloilta niin kotimaasta kuin ulkomailta! Tule katsomaan ja kuulemaan, mistä konetekniikan insinöörikoulutuksessa on oikeasti kyse! 

Aikataulu: 

12.30 Tervetuloa! Mistä konetekniikan insinöörikoulutuksessa on kyse? n. 10-15 min

12.45 Robotiikka

 

13.00 Mistä konetekniikan insinöörikoulutuksessa on kyse? n. 10-15 min

13.20 Konetekniikan opiskelija kertoo opiskeluista

13.40 3D skannaus ja käänteissuunnittelu

 

14.00 Mistä konetekniikan insinöörikoulutuksessa on kyse? n. 10-15 min

14.20 Mechanical engineering opiskelija konelabrassa

14.40 Mitä konetekniikan insinööri tekee työkseen? Alumnit kertovat

 

15.00 Mistä konetekniikan insinöörikoulutuksessa on kyse? n. 10-15 min

15.20 Robotiikka

15.40 Mitä konetekniikan insinööri tekee työkseen? Alumnit kertovat

 

16.00 Mistä konetekniikan insinöörikoulutuksessa on kyse? n. 10-15 min

16.20 3D skannaus ja käänteissuunnittelu

16.40 14.40 Mitä konetekniikan insinööri tekee työkseen? Alumnit kertovat

 

Lisätietoa koulutuksista:

Kestävä kehitys

Haluatko olla ohjaamassa ihmisiä kohti kestävämpää tulevaisuutta? Tule HAMKiin opiskelemaan kestävää kehitystä! Kestävän kehityksen osastolla pääset koulutusinfojen lisäksi katsomaan ja kuuntelemaan opiskelijoiden kampus- ja koulutusesittelyn sekä neljä eri alumnitarinaa siitä millaiseen työhön heidän oma polkunsa on valmistumisen jälkeen johdattanut! 

13.00  Kampus-live: Mitä Kestävän kehityksen koulutuksessa opiskellaan,   

14.00   Kampus-live: Mitä Kestävän kehityksen koulutuksessa opiskellaa 

15.00  Kampus-live: Opiskelijat kertovat opinnoista, tule seuraamaan keskustelua! 

16.30  Kampus-live: Mitä Kestävän kehityksen koulutuksessa opiskellaan 

Tutustu kekeläisten uratarinoihin myös YouTube-kanavallamme sekä Facebook ja Instagram -tileillä.  

 

Lisätietoa koulutuksesta:

Liikenneala

Tiedätkö, miksi Tampereen ratikka ei voi kutsua Helsingin ratikkaa kylään? Tai onko sillä väliä, mihin suuntaan suojatietä osoittavan liikennemerkin hahmo on kulkemassa? Ovatko viisas liikkuminen ja älykäs liikenne samoja asioita? Tai mistä ylipäätään on kyse liikennealan koulutuksessa? Liikennealan osastolla saat vastauksia näihin ja moniin muihinkin kysymyksiin.

Olemme paikalla koko päivän klo 10-17 – tule tapaamaan opiskelijoitamme ja opinto-ohjaajaa!

Lisätietoa koulutuksesta:

Liiketalous ja hevostalouden liiketoiminta

Tule opiskelemaan tradenomiksi HAMKissa! Tiesitkö, että meillä voit opiskella liiketaloutta myös hevostalouden liiketoiminnan koulutuksessa? Etkoilla pääset tutustumaan näihin molempiin! Ohjelmanumeroiden välissä kanavalla katsottavissa lyhyitä videoita, joiden aiheina mm. alumnitarinoita ja opiskelijoiden kertomuksia opiskelusta.

Ohjelma

13:15 Opojen koulutusinfo

Opinto-ohjaajat Marjo ja Anu kertovat liiketalouden ja hevosalan liiketoiminnan koulutuksista. Lopuksi summataan vielä koulutusten erot!

Opiskelijoiden keskustelu

Etkot-ohjelman taustalla oleva opiskelijatiimi käy keskenään keskustelua keskeisistä opiskeluun liittyvistä aiheista. Tule seuraamaan, mikä opiskelijoita puhuttaa!

15:15 Koulutusinfo

Opo Marjo ja liiketalouden koulutuspäällikkö Sari Hanka kertovat liiketalouden ja hevosalan liiketoiminnan koulutuksista.

Opiskelijoiden keskustelu

Opiskelijat keskustelevat kiinnostavista opiskeluun liittyvistä aiheista. Tule seuraamaan, mikä opiskelijoita puhuttaa!

16:30 Q&A

Mietityttääkö jokin? Kysy meiltä! Opiskelijatiimi, alumni, opot ja liiketalouden koulutuspäällikkö vastaavat katsojilta tuleviin kysymyksiin.

Lisätietoa koulutuksista:

Tutustu myös blogeihimme:

Maaseutuelinkeinot / Smart Organic Farming

Oletko maanläheinen ja tulevaisuusorientoitunut ihminen, joka arvostaa luontoa, ympäristöä, eläimiä ja puhdasta ruokaa?  Opiskele agrologiksi HAMKissa! 

Maaseutuelinkeinojen koulutus tarjoaa sinulle laajan maatalouden ja maaseutuelinkeinojen osaamisen. Oppimisympäristönäsi toimii ihana, perinteikäs Mustialan kampus höystettynä moderneilla tutkimusympäristöillä. Mustialassa meillä on myös täysin luomutuotantoon siirtynyt automatisoitu opetusnavetta. Pääset tutustumaan Etkoilla muun muassa navettaan ja kampukseen ja sen asuntoloihin – katso alta tarkka aikataulu!

Aikataulu:

12.30 Opiskelu maaseutuelinkeinojen koulutuksessa – livelähetys kampusstudiolta

 

13.00 Navettalive

 

13.30 Opiskelu maaseutuelinkeinojen koulutuksessa – livelähetys kampusstudiolta

 

14.30 Opiskelu maaseutuelinkeinojen koulutuksessa – livelähetys kampusstudiolta

 

15.30 Opiskelu maaseutuelinkeinojen koulutuksessa – livelähetys kampusstudiolta                   

 

16.00 Navettalive

 

Lisätietoa koulutuksesta:

Metsätalous

HAMKista metsäalan asiantuntijaksi! Opintojen aikana saat laaja-alaisen metsäosaamisen, jossa korostuvat metsävarojen kestävä suunnittelu, hoito ja hyödyntäminen. Tiesithän, että meillä voit opiskella metsätalousinsinööriksi myös monimuotona? Etkoilla esittelemme metsätalouden opintoja tarkemmin, tule kuuntelemaan ja esittämään kysymyksesi meille!

Ohjelma:

12:15 Metsätalouden opinnot HAMKissa, koulutusesittely

13:00 Metsätalouden opinnot HAMKissa, koulutusesittely

14:00 Metsätalouden opinnot HAMKissa, koulutusesittely

15:00 Metsätalouden opinnot HAMKissa, koulutusesittely

16:00 Metsätalouden opinnot HAMKissa, koulutusesittely

Lisätietoa koulutuksesta:

Opiskeluhyvinvointi

Meille HAMKissa opiskelijoidemme hyvinvointi on erityisen tärkeää ja voidakseen hyvin, ihminen tarvitsee arkeensa työtä ja toimintaa, haasteita, onnistumisen kokemuksia, ihmissuhteita ja iloa.  

Tarjoamme opiskelijoillemme opintopsykologin, liikuntasuunnittelijan ja erityisopettajan palveluita – meidän tärkeä tehtävämme on tukea ja edistää hyvinvointiasi, jotta opiskelut sujuvat! Voit myös valita opintoihisi opiskelua tukevia opintoja, joilla voit oppia keinoja vaikuttaa omaan hyvinvointiin ja opiskelukykyyn ja saada itsensä johtamisen eväitä myös työelämää ajatellen.

Lisätietoja

Rakennettu ympäristö ja Puutarhatalous

Meillä voit opiskella hortonomiksi kahdessa eri koulutuksessa: Rakennettu ympäristö tai Puutarhatalous. Molemmista koulutuksista saat valmiudet toimia hortonomina monipuolissa työtehtävissä! Hortonomit opiskelevat kauniilla Lepaan kampuksellamme Hattulassa.  

Tervetuloa osastollemme tutustumaan sekä rakennetun ympäristön että puutarhatalouden koulutukseen! Voit laittaa chatin kautta viestiä opinto-ohjaajalle – vastaamme mielellään mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin!  

Ohjelma tulossa!

Tutustu koulutuksiin:

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, rakennusmestari / Construction Engineering

Sinustako rakennusalan asiantuntija?

Rakennusinsinööri, rakennusmestari tai kiinnostaisiko kenties opiskelu englanniksi Construction Engineering -koulutuksessa?

Tervetuloa tutustumaan, mistä rakennusalan amk-koulutuksissa on kyse. Tasatunnein klo 13 alkaen 15min kestoinen koulutusten yleisesittely livenä ja lisäksi mahdollisuus osallistua pieneen kisailuun, jossa palkintona leffalippuja!

Lisätietoa koulutuksista:

Sähkö- ja automaatiotekniikka / Electrical and Automation Engineering

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörinä (AMK) osaat suunnitella, kehittää ja toteuttaa uusia sähköistykseen ja automaatioon liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja esimerkiksi teollisuuden, liikenteen, asumisen ja kotitalouksien tarpeisiin.

Voit työskennellä esimerkiksi tuotanto-, energia- tai huoltoalan yrityksessä. Alan insinöörejä toimii myös suunnittelutehtävissä ja teknisen myynnin tehtävissä. Ammattinimikkeesi voi olla vaikkapa automaatioinsinööri, sähköinsinööri, suunnitteluinsinööri, tuotantoinsinööri, automaatiosuunnittelija, ohjelmistosuunnittelija, sähkösuunnittelija tai sähkötöiden johtaja.

Tule mukaan, osallistu tasatunnein kello 12 lähtien noin 15 minuutin sähkö- ja automaatiotekniikan esittelyyn!

Katso livelähetyksen jälkeen YouTubesta nykyisten sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelijoiden ajatuksia opiskelusta. Lisäksi valmistuneet sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörit kertovat kokemuksiaan opiskeluajasta ja työstään insinöörinä. And of course, our international Electrical and Automation students share their study experiences.

Lisätietoa koulutuksista:

Sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, ja sosionomikoulutus

Kiinnostaako terveyden edistäminen ja ihmisläheinen työ? HAMKissa voit opiskella hyvinvointiosaamisen ammattilaiseksi kolmessa eri koulutuksessa: sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, tai sosionomikoulutuksessa. Etkoilla esittelemme koulutukset seuraavan aikataulun mukaisesti!

Ohjelma:

12.00 Sosionomikoulutus, esittely

12.30 Hoitotyö, esittely

13.00 Sosionomikoulutus, esittely

13.30 Hoitotyö, esittely

14.00 Sosionomikoulutus, esittely

14.30 Hoitotyö, esittely

15.00 Sosionomikoulutus, esittely

15.30 Hoitotyö, esittely

16.00 Sosionomikoulutus, esittely

 

Lisätietoa koulutuksista:

Tietojenkäsittely / Computer Applications

Kiinnostaako ICT-ala ja esimerkiksi tekoälyn mahdollisuudet? Tule ottamaan selvää, mitä tietojenkäsittelyn koulutus sekä englanninkielinen Computer Applications -koulutus pitävät sisällään 

Live-ohjelmaa klo 13.00: Computer Applications -koulutuksen opiskelijat keskustelevat opiskelukokemuksistaan (in English), mahdollisuus esittää kysymyksiä opiskelijoille (myös suomeksi)! 

Live-ohjelman ulkopuolella pääset ottamaan selvää koulutusten sisällöistä ja tutustumaan kampukseen oheisten videoiden parissa: 

Tutustu koulutuksiimme: Tietojenkäsittely ja Computer Applications: Koulutuspäällikkö Tapani Honkanen esittelee koulutusten sisältöjä. 

Päivä kampuksella: Hämeenlinnan korkeakoulukeskus esittelyssä: Computer Applications -koulutuksen opiskelijat tekivät osana opintojaan videon, jossa seurataan elämää HAMKin Hämeenlinnan kampuksella.  

Tietojenkäsittelyn alumnin haastattelu: HAMKista tietojenkäsittelystä valmistunut ja Ambientialla työskentelevä Ismo Kilpeläinen kertoo opinnoistaan ja työurastaan.

Tutustu myös blogiimme!

Tietojenkäsittely: https://blog.hamk.fi/yrli/category/tietojenkasittely/ 

Computer Applications: https://blog.hamk.fi/yrli/category/computer-applications/ 

Lisätietoa koulutuksesta:

Tieto- ja viestintätekniikka, biotalous / ICT Bioeconomy

Biotalouden insinöörikoulutus antaa tarvittavat tietotekniset taidot bio- ja kiertotalouden teknisten ratkaisujen ja tuotteiden kehittämiseen. Koulutuksessa saat vahvat ammatilliset perustiedot ohjelmistotekniikasta, web-sovelluskehityksestä, älykkäistä järjestelmistä, data-analytiikasta, tietoverkoista ja näiden sovelluskohteista biotaloudessa!

Tule tutustumaan tähän mielenkiintoiseen koulutukseen!

Ohjelma:

12.30, 13.30, 14.30, 15.30 & 16.30 Biotalouden ICT-insinööriksi? Napakka tietoisku opinnoista

14.00 & 16.00 ICT, Bioeconomy and Engineering? Our degree program in a nutshell

Lisätietoa koulutuksista:

Tieto- ja viestintätekniikka

HAMKin tieto- ja viestintätekniikan opiskelijana opit, miten käytät, suunnittelet ja toteutat erilaisia tietotekniikkaan pohjautuvia järjestelmiä. Opintosi painottuvat ohjelmistojen, laitteistojen, verkon, tietoliikenteen ja mediateknologian osaamiseen. Teknisen osaamisen lisäksi opit tiimityötä, projektinhallintakykyä, kielitaitoa, viestintävalmiuksia, kulttuurien tuntemusta, esiintymis- ja ihmissuhdetaitoja sekä talousosaamista.

Ohjelmaa klo 12-17, livestream Riihimäeltä!

klo 12-14:30
12-12:20 Tieto- ja viestintätekniikan opintojen esittely
12:20-12:25 Kampusesittelyä Riihimäeltä
12:25-12:45 Inssityötätekevän haastattelu
12:45-12:50 Kampusesittelyä
12:50-13:10 Opiskelijan haastattelu
13:10-13:15  Kampusesittelyä
13:15-13:35 Opettajan haastattelu
13:35-13:40 Kampusesittelyä kirjasto + oppimisen tupa + nysväämö
13:40-14:00 ICT-alan yrittäjän haastattelu
14:00-14:05 Kampusesittelyä Mediatekniikan labra
14:05-14:25 Vastavalmistuneen opiskelijan haastattelu

klo 14:30-17:00
14:30-14:50 Tieto- ja viestintätekniikan opintojen esittely
14:50-14:55 Kampusesittelyä Riihimäeltä
14:55-15:15 Inssityötätekevän haastattelu
15:15-15:20 Kampusesittelyä
15:20-15:40 Opiskelijan haastattelu
15:40-15:45 Kampusesittelyä
15:45-16:05 Opettajan haastattelu
16:05-16:10 Kampusesittelyä kirjasto + oppimisen tupa + nysväämö
16:10-16:30 ICT-alan yrittäjän haastattelu
16:30-16:35 Kampusesittelyä Mediatekniikan labra
16:35-16:55 Vastavalmistuneen opiskelijan haastattelu

Lisätietoa koulutuksesta:

YAMK-koulutukset

Ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta saat pätevyyden tehtäviin, joissa edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa. Opiskelemalla ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon kehität asiantuntijuuttasi ja uudistat työelämää! Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina, ja ovat mahdollisia suorittaa työn ohessa. Käytännön järjestelyissä huomioidaan opiskelijoiden erilaiset elämäntilanteet. Koulutus on maksutonta. Etkoilla esittelemme YAMK -tutkintomme seuraavasti:

Ohjelma:

12:30 Liiketoiminnan kehittäminen, koulutusesittely
13:00 Tietojohtaminen ja älykkäät palvelut & Teknologiaosaamisen johtaminen, koulutusesittely
14:30 Rakentaminen, koulutusesittely
15:00 Biotalouden ratkaisut, koulutusesittely
15:30 Tulevaisuuden liikennejärjestelmät, koulutusesittely
16:00 Sustainable Technologies, koulutusesittely
16:30 Sosiaali- ja terveysalan YAMK koulutukset, koulutusesittely

Lue lisää:

Älykäs ja kestävä muotoilu / Smart and Sustainable Design

Tulevaisuuden muotoilijaksi? Millaista on opiskelu älykkään ja kestävän muotoilun koulutuksessa? Tule ottamaan selvää! 

Liveohjelmaa osastolla:  

Muotoilun sohvikset tasatunnein klo 13-16!  

Liity seuraamme, kun sohvikset eli muotoilun ensimmäisen vuoden opiskelijat kommentoivat koulutuksen tarjontaa, aikaansaannoksia ja työskentelymahdollisuuksia! 

Sohvisten ollessa tauolla voit tutustua koulutukseen näiden videoiden parissa:  

Älykäs ja kestävä muotoilu – mistä on kysymys? Tutustu koulutuksen sisältöihin ja toteutustapoihin. Millä tavoin ja missä muotoilija työskentelee? Entä miten kansainvälisyys näkyy opinnoissa?  

Kierroksella muotoilun studioissa  

Missä muotoilun opiskelijat työskentelevät ja millaisia laitteita heillä on käytössään? Kurkista kampukselle!  

Kurkkaa catwalkille   

HAMKin muotoilun vaatetuksen opiskelijat lanseeraavat mallistojaan vuosittain muotinäytöksissä. Haluatko mukaan?  

Tutustu blogiimme: https://blog.hamk.fi/yrli/category/muotoilu/ 

Lisätietoa koulutuksista:

HAMK Etkot 2022

Tapahtuma järjestetään torstaina 10.3.2022. Lisätietoja tapahtumasta lisätään tänne sivulle.

TERVETULOA MUKAAN!

Kysyttävää tapahtumasta?

markkinointiviestinta@hamk.fi

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU