Tiedostojen tallennus (Onedrive ja verkkoasemat) - Hämeen ammattikorkeakoulu

Tiedostojen tallennus (Onedrive ja verkkoasemat)

Tiedostojen tallennus (Onedrive ja verkkoasemat)

OneDrive for Business (suositellaan BYOD-käyttöön)

OneDrive for Business on opiskelijoiden ja henkilökunnan henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettu pilvitallennuspalvelu (osa Office 365-palveluita), johon tallennettuja tiedostoja voi käyttää sekä selaimella että työasemaan asennettavalla ohjelmalla. Käyttäjät voivat myös jakaa tiedostoja omasta OneDrive for Business -palvelustaan muille HAMKin käyttäjille tai organisaation ulkopuolisille henkilöille. Julkisten linkkien voimassaoloaika on korkeintaan 365 päivää kerrallaan, jonka käyttäjä voi itse määrittää linkkiä luodessaan.

Palvelussa on 30:n päivän roskakori, jota voi käyttää tiedostojen palautukseen. Varsinaista varmuuskopiointia palvelussa ei ole.

OneDriveen tallennetut tiedostot tiedostot sijaitsevat Microsoftin palvelimilla Euroopan Unionin alueella, joten huomioithan tiedon luokittelun – ks. ohje tiedon luokittelusta ja soveltuvista tallennuspaikoista.

Verkkolevyt

P: -asema (henkilökohtainen kotihakemisto)

Henkilökunnalla ja opiskelijoilla on käytössään tietohallinnon ylläpitämä oma henkilökohtainen verkkolevy (P:), johon vain kyseisellä käyttäjällä on käyttöoikeus.

​S: -asema (henkilökunnalle)

​Henkilökunnan käytössä oleva yhteinen verkkolevy (S:), jota tietohallinto ylläpitää.

U: -asema (opiskelijoille ja henkilökunnalle)

Opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä oleva yhteinen verkkolevy (U:), jota tietohallinto ylläpitää.

HUOM: Työryhmillä/kursseilla jne. on verkkolevyillä (S: ja U:) omia hakemistoja, jonne voivat tallentaa materiaalejaan. Teams-hakemiston alle sijoitetaan suojatut hakemistot, joihin vain nimetyillä käyttäjillä on käyttöoikeudet.

Tietojen suojaus verkkolevyillä

Verkkolevyille tallennetut tiedostot varmuuskopioidaan säännöllisesti tietohallinnon ylläpitämän varmistusjärjestelmän avulla. Tietokoneiden paikallisille levyille (esim. C: ja D:) tallennettuja tiedostoja ei varmuuskopioida lainkaan.

Verkkolevyjen käyttämä tallennusratkaisu on vikasietoinen ja sijaitsee lukitussa tilassa, johon on pääsyoikeus vain nimetyillä asiantuntijoilla ja se on kulunvalvonnan piirissä. Määriteltyjen käyttöoikeuksien lisäksi nimetyillä järjestelmän pääkäyttäjillä on tarvittaessa pääsyoikeus kaikkiin tiedostoihin.
Verkkolevyjen henkilökohtainen tallennustila on rajoitettu, jotta levytilaa riittää kaikkien käyttäjien tiedostoille.​

Verkkolevyjen etäkäyttö

Verkkolevyjä pystyy käyttämään VDI-etätyöpöydän kautta tai kotikoneelta MyFiles-palvelun kautta pelkkää web-selainta käyttäen osoitteessa https://myfiles.hamk.fi. Tämä mahdollistaa tiedostojen käsittelyn myös mobiililaitteilla.

 

HAMK.fi

HAMKin ohjeet

Microsoftin ohje

 

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU