Opinnäytetyö; Bio- ja elintarviketekniikka

Opinnäytetyöprosessi

Bio- ja elintarviketekniikan opinnäytetyöohjeistus

Opinnäytetyöprosessi Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelmassa on kuvattu ja vaiheistettu opinnäytetyömoodle​-työtilassa. Voit kirjautua sinne milloin tahansa, mutta kuitenkin viimeistään moduulin 3.1 alussa. Vuonna 2014 tai myöhemmin aloittaneet opiskelijat pääsevät kirjautumaan sinne käyttäen avaimena omaa ryhmätunnusta (INBINU14A3, INBINU15A3, INBIP16A3 tai INBIP17A3). Aiemmin aloittaneet opiskelijat kirjautuvat avaimella INBIX. Jos työtilaa ei käytä puoleen vuoteen, opiskelija poistuu automaattisesti työtilasta, mutta tarvittaessa sinne voi kirjautua samalla avaimella uudelleen. Jos kirjautumisessa on ongelmia tai opinnäytetyöprosesista muuta kysyttävää, ota yhteyttä helena.kautola@hamk.fi.

Valmistautuminen

  • Ennen opinnäytetyön aloittamista on osallistuttava opinnäytetyöpajoihin ja tehtävä kaikki opinnäytetyötä edeltävät tehtävät (moodlessa). Opinnäytetyön aloitusseminaaain voi pitää vasta kun opinnäytetyötä edeltävät tehtävät on hyväksytty. Jos olet aloittanut opintosi v. 2013 tai aiemmin, ja sinulla vähintään 2,5 v opinnot ja Tutkiva ja kehittävä -opintojakso suoritettuna, voit aloittaa opinnäytetyön palauttamatta näitä tehtäviä. Kaikkien on perehdyttävä opinnäytetyöohjeistukseen huolella.

Aloittaminen

  • Opinnäytetyömoodlessa on bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelmaan räätälöity aihe-ehdotuslomake (sama kuin tämän sivun oikeassa laidassa oleva HAMKin lomake, mutta täydennettynä muutamalla opintojesi edistymistä koskevalla kysymyksellä, jotka ovat merkityksellisiä kun koulutusvastuu päättää aiheen hyväksymisestä ja aloitusluvan antamisesta. Kirjaudu moodleen, täytä aihe-ehdotuslomake ja etene moodlessa olevien ohjeiden mukaan.

Seminaarit:

  • Opinnäytetyöhän liittyy kolme seminaariesitystä: aloitus-, väli-, ja loppuseminaari. Ne opiskelijat, jotka ovat pitäneet aloitusseminaarinsa ennen 1.9.2016 eli ovat tehneet opinnäytetyön vanhan ohjeistuksen mukaan, pitävät vain loppuseminaarin.
  • Ilmoittautuminen seminaareihin ja seminaarin esitysmateriaalien tapahtuu kaikilla opinnäytetyömoodlessa. Samassa paikassa seminaariohjelmat ovat kaikkien ont-moodleen kirjautuneiden nähtävillä.

Kieliasun tarkastus:

  • Kun olet saanut ohjaajalta luvan eli työ on sisällön puolesta hyväksyttävissä ja valmis, toimita työ viestinnän opettajalle.
  • Opinnäytetyön kirjallisen ohjauksen hoitaa viestinnän opettaja Ulla Reentilä. Ohjaus suoritetaan puhelimitse. Kirjallisessa ohjauksessa noudatetaan seuraavaa toimintatapaa:
    • ohjausaika sovitaan viestinnän ohjaajan kanssa sähköpostilla ulla.reentila@hamk.fi
    • ohjausaika pidetään arkisin klo 8-16 välillä, ellei toisin sovita
    • opiskelija ilmoittaa puhelinnumeronsa ohjaajalle
    • ohjaaja soittaa opiskelijalle sovittuna ajankohtana
    • puhelimen voi korvata myös Skype for Business-yhteydellä, tms. palvelulla, mikä on yhteisesti sovittava​
  • Lähetä abstract Leila Tuomiala-Mäkelälle.

Kypsyyskoe:

  • Tee kypsyyskoe yleisenä tenttipäivänä. Ilmoittautuminen koodilla ”opinnäytetyö ​​20030210”, katso ilmoittautumisohjeet tenttiin kohdasta ohjeet ja tiedostot. Ilmoittaudu ajoissa – jos on jokin tekninen virhe, lähetä heti viesti laura.kannisto@hamk.fi, tiedoksi myös ohjaavalle opettajalle. Kuvaile ongelma ja liitä mukaan sitä selvittämään kuvakaappaus tietokoneruudusta ongelmahetkellä.
  • Voit ilmoittautua kypsyyskokeeseen kun olet saanut siihen luvan ohjaavalta opettajalta eli työ on sisällön puolesta valmis.
  • Kypsyyskoe voidaan tehdä myös EXAM-järjestelmällä opiskelijan itse varaamana aikana.

Kun työ on valmis:

  • Lähetä valmis työ Urkund-tarkastukseen sekä palauta mediatiedote opinnäytetyömoodlessa.
  • Seuraa ont-moodlen ohjeita loppuseminaarin osalta.
  • Lisää työ Theseukseen (ohje opinnäytetyön tallentamiselle Theseukseen) tai, jos Theseus ei ole mahdollinen, HAMKin sähköiseen arkistoon: Opinnäytetyöiden sähköinen arkistointi.pdf. Kansitusta/tulostusta ei vaadita, mutta valmiin työn sähköinen versio on oltava loppuseminaarissa osallistujien nähtävänä.
  • Jos haluat kansittaa työsi Hamkin kansiin, ohjeita löytyy täältä: https://famkory.com/kansitukset/.  Mikäli sinulla on kansitusasioihin liittyviä tiedusteluja, voit olla yhteydessä FAMKOn famkoscafe@gmail.com / 045 277 4771.

Tarkemmat ohjeet siitä, kuinka paljon aikaa vähintään on kuhunkin opinnäytetyön vaiheeseen varattava, on nähtävillä opinnäytetyömoodlessa. Opinnäytetyöprosessiin liittyvä ajankohtainen tiedotus tapahtuu opinnäytetyömoodlen uutispalstan kautta.

Seminaarit

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU