Rekrytointikanava – Tiitus
Tiitus on linkkisi työelämään
Tiitus on digitaalinen ura- ja rekrytointipalvelu, joka tarjoaa opiskelijoille helpon ja nopean alustan työnhakuun. Palvelun kautta työnantajat voivat tarjota työpaikkoja sekä harjoittelu-, kesätyö- tai opinnäytetyömahdollisuuksia. Työnantajat voivat myös kontaktoida opiskelijoita suoraan, jos he löytävät palvelusta heitä kiinnostavan profiilin.
Palveluun on hyvä luoda profiili jo opintojen alussa, ja päivittää sitä samaa tahtia opintojen kanssa. Järjestelmä perustuu osaamisesi itsearviointiin ja työnantajan arvioon työssä tarvittavista taidoista. Algoritmi etsii sinulle kokemusta ja taitojasi vastaavia työpaikkoja. On hyvä muista, että järjestelmä ei priorisoi sitä, mistä taitosi olet hankkinut. Ne voivat olla kesätyöistä saatua kokemusta, kouluprojektista saatuja taitoja tai muita asioita joita olet opinnoissasi oppinut. Muista päivittää profiilisi aina, kun osallistunut esimerkiksi projektiin, josta olet kartuttanut ammattitaitoasi.
Profiilin voi luoda joko manuaalisesti tai käyttämällä Facebook-tunnusta. Tilin luomisen jälkeen voit täyttää omat tietosi kuten: perustiedot, taidot ja osaaminen, työ ja koulutus, aluetiedot, portfolio, sosiaalinen media jne.
Palvelua voi käyttää joko selaimella tai mobiililaitteella android– tai IOS-versiona.
- Tiina Björkskog
- Asiantuntija, Talent Boost
- Puh. 040 7690 900
- tiina.bjorkskog@hamk.fi
- Tarvitsetko apua Tiituksen käytössä tai heräsikö kysymyksiä? Ota yhtettä Tiinaan! Palvelun tekniset viat ja neuvonta: support@tiitus.fi
Kuinka luon profiilin?
1. Aloita rekisteröityminen selaimessa (linkki). Klikkaa ”Luo profiili” -painiketta.
2. Syötä alkuun perustietosi.
3. Seuraavaksi hyväksy käyttöehdot.
Hienoa, Tiitus-profiilisi on nyt luotu palveluun! Tiitus-profiili pitää tehdä kerralla hyvin kuntoon!
4. Ensimmäiseksi palvelu ohjaa sinut ”Asetukset” -valikkoon valitsemaan oman oppilaitoksesi Tiitus-palvelu. Valitse oppilaitoksesi toimialue (HAMK), jotta näet oppilaitoksesi omat paikat.
5. Seuraavaksi käy läpi osiot, joissa on huutomerkkejä. Aloitetaan ”Työelämätaidot”-osiosta.
6. Kokemuksissa voit kertoa työkokemuksestasi, koulutuksistasi ja muusta kokemuksesta (esim. diplomeista tai vapaaehtoistyöstä)
7. Taidoissa ja osaamisessa valitaan seuraavat tiedot:
Valitse mitä osaat tai haluat oppia:
Palvelun tekoäly etsii sinulle sopivimmat työharjoittelu- ja työpaikat, sekä työnantajat. Tämän vuoksi on tärkeää, että syötät useita taitoja mitä haluaisit oppia tai olet jo oppinut!
– Valitse pätevyydet tai kurssit: Valitse ne pätevyydet ja kurssit, joita olet harjoittelemassa tai jo osaat!
– Valitse kielitaito: Valitse ne kielet, joita opiskelet tai jo osaat. Voit samalla määrittää kielitaitosi tason.
8. Harrastuksissa ja muissa valitaan seuraavat tiedot:
– IT-taidot: Valitse ne IT-taidot, joita osaat tai olet opettelemassa. Voit myös listata IT-taitoja, joita ei ole valmiina.
– Harrastukset: Valitse ne harrastukset, joita osaat tai olet opettelemassa. Voit myös listata harrastuksia, joita ei ole valmiina.
9. Lopuksi painetaan ”Tallenna muutokset”.
10. Portfoliossa ja suosittelijoissa valitaan seuraavat tiedot:
– Sosiaalinen media: Valitse ne sosiaalisen median tilit, jotka sinulla ovat.
11. CV:ssä voit halutessasi syöttää aiemmin tehdyn CV:si, mikä sinulla sellainen on.
Vinkki: Hyvässä tiitus-profiilissa kerrot kokemuksistasi ja siitä, mitä olet oppinut kouluprojekteista, harjoitteluista, kesätöistä tai muun työkokemuksen kautta. Muista miettiä, mitä olet oppinut ja mitä osaat sekä mitä hyödyllisiä taitoja ja työelämän metataitoja (esim. organisointitaidot, täsmällisyys jne.) olet hankkinut.
Työpaikkatori
Työpaikkatorilla näet kaikki harjoittelu- ja työpaikat.
Harjoittelu- ja työpaikkoja voidaan selata myös seuraavien kriteerien perusteella (muista suodattimen valinnan jälkeen klikata ”Käynnistä haku”):
– Toimialan mukaan
– Paikkakunnan/maakunnan mukaan
– Työn keston mukaan
– Työn luonteen mukaan
– Lähteen mukaan (oletuksena tulevat näkyviin palvelunne omat paikat. Voidaan katsoa myös TE-palveluiden ja Tiituksen yleisen toimialueen paikkoja).
On tärkeää muistaa käyttää “vapaata tekstihakua” tietyntyyppisiä töitä etsittäessä. Käytä erilaisia hakusanoja, jotka liittyvät etsimääsi työhön. Jos esimerkiksi etsit toimistotyötä, käytä avainsanoja kuten: markkinointi, kirjanpito, asiakaspalvelu…
Verkostoituminen
Uran kannalta on tärkeää rakentaa ja kehittää ammatillisia verkostojasi koko ajan sillä se edistää kiinnittymistäsi ammatilliseen yhteisöön ja työmarkkinoille.
- Luomalla verkostoja opintojen aikana saat etumatkaa urapollasi. Verkostot edistävät sekä ammatillista kehittymistäsi että identiteettiäsi.
- Muista, että verkostoitumiskanavia ei ole vain yhtä, joten on tärkeää miettiä, mitkä niistä ovat sinulle tärkeitä. Eri verkostoitumiskanavilla on erilaisia toimintoja.