Ohje - Hämeen ammattikorkeakoulu
Ohje

Sosionomin harjoittelu

13.11.2018 10:07

Sosionomi (AMK) tutkintoon sisältyy yhteensä 45 opintopistettä ohjattua harjoittelua. Harjoittelujaksosi ovat tärkeä osa ammatillista kasvuasi ja oppimisprosessiasi. Harjoitteluiden tavoitteena on kehittää vahvuusalueitasi, syventää osaamistasi ja saada valmiuksia työelämässä toimimiseen.

Pohdi ja keskustele pienryhmätapaamisissa opintoihin liittyvistä harjoitteluistasi ja mahdollisista harjoittelupaikoista. Pienryhmäohjaajalta luvan saatusi, ota itse yhteyttä toivomaasi harjoittelupaikkaan/-paikkoihin.

Kun olet sopinut harjoittelusta työelämän kanssa, tee harjoittelupaikkailmoitus oheisella lomakkeella. Avaa lomake Adobe Acrobat Readerilla tai vastaavalla ohjelmalla. Täytä lomake, tallenna tietokoneellesi omalla nimelläsi ja palauta kyseisen harjoittelumoduulin moodle-työtilaan. Linkit moodlen työtiloihin ja avaimet niihin löytyvät alta.

Palauta harjoittelupaikkailmoituslomake on viimeisestään 4 viikkoa ennen harjoittelumoduulin alkua.
Tarkat ilmoituksen palauttamisen takarajat on ilmoitettu kyseisen moduulin moodle-työtilassa. Takarajan ylittymisen jälkeen harjoittelupaikkailmoitusta ei ole mahdollista palauttaa, eikä näin osallistua harjoitteluun siinä moduulissa.

Harjoittelupaikkailmoitus.pdf

Jokaiseen harjoitteluun kuuluu orientaatio sekä harjoittelusta riippuen 1-2 reflektiotapaamista. Nämä ovat harjoittelumoduuliin sisältyviä, pakollisia läsnäolopäiviä koululla, eikä niitä tarvitse korvata harjoittelupaikkaan. Tarkemmat ohjeistukset harjoittelusta ja sen aikaisesta oppimistyöskentelystä löydät moodlesta.

Tarkista myös edellyttääkö harjoittelupaikkasi rikostaustaselvitystä. Jos edellyttää, niin tilaa ajoissa rikostaustaote.
Rikostaustaote on voimassa koko opiskelun ajan.

Kysyttävää?

  • Harjoittelun suunnittelussa ota yhteyttä pienryhmäohjaajaasi
  • Harjoittelun toteutuksessa ja sisällöissä, ota yhteyttä harjoittelumoduulin vastuuopettajaan
  • Teknisissä haasteissa, ota yhteyttä Niina Mäkiseen
    (osoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@hamk.fi)

 

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU