Ohje - Hämeen ammattikorkeakoulu
Ohje

Konetekniikan opiskelutavat

02.03.2021 09:24

Päätoiminen opiskelu – päivätoteutus

Päiväopiskelu on nimensä mukaisesti päätoimista ja kokopäiväistä.

 • Opetus järjestetään pääsääntöisesti HAMKin Riihimäen kampuksella.
 • Opiskelu etenee säännöllisellä rytmillä oman opiskelijaryhmän kanssa.
 • Opiskelet noin kahdeksan tuntia päivässä, viitenä päivänä viikossa.
 • Työviikon aikana opetus on monipuolista – siihen sisältyy luentoja, harjoituksia, vierailuja, ryhmätöitä, itsenäistä työskentelyä, työelämälle tehtäviä projekteja sekä palautetta omasta työskentelystä.

Jos sinulla on aikaisempaa osaamista alalta, rakennamme sinulle henkilökohtaisen opintosuunnitelman, jota hyödyntämällä voit nopeuttaa opintojasi.

Opiskelu työn ohessa – monimuotototeutus

Opiskelu työn ohella on itsenäistä ja omatoimista. Se tapahtuu pääosin verkko-opintoina. Materiaalit, luennot ja tehtävät löytyvät HAMKin oppimisalustalta.

 • Itsenäistä opiskelua tuetaan verkkosessioin ja HAMKin Riihimäen kampuksella tapahtuvin kontaktijaksoin, joita järjestetään pääsääntöisesti syyskuun alusta toukokuun loppuun.
 • Verkko-opetusta on viikoittain kahtena arki-iltana (tiistai ja torstai). Jokaisen opintomoduulin alussa ilmoitetaan tarkempi aikataulu, ja pääosa verkko-opetuksesta tallennetaan eli niihin voi perehtyä joustavasti oman aikataulun mukaisesti.
 • Perjantai-illan ja lauantaipäivän kestäviä kontaktijaksoja on n. kerran kuukaudessa eli 2-3 kertaa moduulin aikana.
 • Itsenäisen työskentelyn ja lähiopetuksen lisäksi opintoihisi kuuluu ryhmätyöskentelyä ja kehittämisprojekteja alan työtehtäviin liittyen.

Lukuvuoden 2021-2022 monimuotokoulutuksen kontaktijaksot:

Syksy 2021:

pe-la 20.-21.8. (syksyllä 2021 aloittavalla ryhmällä vain la 21.8.)
pe-la 17.-18.9.
pe-la 15.-16.10. 
syysloma vk 42
pe-la 19.-20.11.
pe-la 17.-18.12. 
joululoma vk 50, 52, 1

Kevät 2022:

pe-la 7.-8.1.
pe-la 4.-5.2.
talviloma vk 9
pe-la 11.-12.3. 
pe-la 8.-9.4.
pe-la 6.-7.5.

Koronatilanteesta johtuen kontaktijaksoja saatetaan mahdollisesti järjestää etänä tai opetusta ei välttämättä ole jokaisena kontaktijaksona, vaan toteutus järjestetään muulla tavalla. Opettajat tiedottavat näistä tarkemmin lukuvuoden alkaessa ja aikana.

Lukuvuoden 2020-2021 monimuotokoulutuksen kontaktijaksot:

pe-la 21.8.-22.8. 
pe-la 18.9.-19.9.
Syysloma vk 42 (ei lähi- tai etäopetusta)
pe-la 23.10.-24.10.
pe-la 20.11.-21.11.
pe-la 11.12.-12.12.

pe-la 8.1.-9.1.
pe-la 5.2.-6.2.
Talviloma vk 9 (ei lähi- tai etäopetusta)
pe-la 12.3.-13.3.
pe-la 9.4.-10.4.
pe-la 7.5.-8.5.

Kontaktijaksot perjantaina n. klo 17.15-20.30 ja lauantaina n. klo 8.30-15.30. Tarkemmat kellonajat ilmoitetaan opintojen alussa.

Vahvan itsenäisyyden ja oma-aloitteisuuden lisäksi verkko-opinnot vaativat sinulta innostunutta asennetta verkkotyökaluja ja verkko-oppimista kohtaan. Vastapainoksi ne tarjoavat sinulle joustavuutta ja uusia oppimisvalmiuksia.

Voit hyödyntää olemassa olevaa osaamistasi ja työkokemustasi nopeuttaaksesi opintojasi. Rakennamme sinulle oman henkilökohtaisen opintosuunnitelman, jossa otamme huomioon aikaisemman osaamisesi. Jos olet alalla töissä, sinun on mahdollista hyödyntää nykyistä työpaikkaasi opintojen suorittamiseen.

HAMKin Riihimäen kampuksella opiskelijoita palvelee Cafe Pultti ja Ravintola Mutteri, jotka tarjoavat hyvälaatuisia ja edullisia ravintola ja -kahvilapalveluja. Ruokailu ravintolassa on Kelan tukemaa. Kahvila ja ravintola ovat auki myös ilta- ja viikonloppuopetuksen aikana.

Riihimäen kampuksen verstaissa, pajoissa ja laboratorioissa sovellat oppimaasi käytäntöön ja opit uutta nykyaikaisten laitteistojen avulla. Suunnittelet, tutkit ja toteutat aitoja kone- ja tuotantotekniikan ratkaisuja. Opiskeluun sisältyy

 • erilaisia projekti- ja harjoitustöitä jokaisena opiskeluvuotena
 • työharjoittelu, jossa sovellat oppimaasi käytäntöön ja opit uutta työpaikalla
 • opinnäytetyö, joka on yleensä kehittämisprojekti yrityksen toimeksiannosta

Konetekniikan koulutuksessa tehdään tiivistä yhteistyötä työelämän ja alan yritysten kanssa mm. erilaisten projektien, vierailujen ja luentojen sekä opinnäytetöiden ja harjoittelujen kautta. Yritysyhteistyön avulla sinulla on mahdollisuus luoda hyvät suhteet ja verkostot työelämään jo opiskeluaikana. Yhteistyökumppaneitamme ja opiskelijoitamme työllistäviä yrityksiä ovat mm. ABB, Kone, Konecranes, Kumera, Patria, SabriScan ja Wärtsilä sekä suunnittelutoimistot Alten Finland, Deemec, Etteplan ja RD Velho.

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU