Ohje - Hämeen ammattikorkeakoulu
Ohje

Konetekniikan opiskelutavat

19.05.2023 10:19

Päätoiminen opiskelu – päivätoteutus

Päiväopiskelu on nimensä mukaisesti päätoimista ja kokopäiväistä.

 • Opetus järjestetään pääsääntöisesti HAMKin Riihimäen kampuksella.
 • Opiskelu etenee säännöllisellä rytmillä oman opiskelijaryhmän kanssa.
 • Opiskelet noin kahdeksan tuntia päivässä, viitenä päivänä viikossa.
 • Työviikon aikana opetus on monipuolista – siihen sisältyy luentoja, harjoituksia, vierailuja, ryhmätöitä, itsenäistä työskentelyä, työelämälle tehtäviä projekteja sekä palautetta omasta työskentelystä.

Jos sinulla on aikaisempaa osaamista alalta, rakennamme yhdessä kanssasi henkilökohtaisen opintosuunnitelman, jota hyödyntämällä voit nopeuttaa opintojasi.

Opiskelu työn ohessa – monimuotototeutus

Opiskelu työn ohella on itsenäistä ja omatoimista. Se tapahtuu pääosin verkko-opintoina. Materiaalit, luennot ja tehtävät löytyvät HAMKin oppimisalustalta.

 • Itsenäistä opiskelua tuetaan verkkosessioin ja HAMKin Riihimäen kampuksella tapahtuvin kontaktijaksoin, joita järjestetään pääsääntöisesti syyskuun alusta toukokuun loppuun.
 • Verkko-opetusta on viikoittain pääsääntöisesti kahtena arki-iltana (tiistai ja torstai, myös keskiviikko mahdollinen). Jokaisen opintomoduulin alussa ilmoitetaan tarkempi aikataulu, ja pääosa verkko-opetuksesta tallennetaan eli niihin voi perehtyä joustavasti oman aikataulun mukaisesti.
 • Perjantai-illan ja lauantaipäivän kestäviä kontaktijaksoja on n. kerran kuukaudessa eli 2-3 kertaa moduulin aikana.
 • Itsenäisen työskentelyn ja lähiopetuksen lisäksi opintoihisi kuuluu ryhmätyöskentelyä ja kehittämisprojekteja alan työtehtäviin liittyen.

Lukuvuoden 2023-2024 monimuotokoulutuksen kontaktijaksot:

Syksy 2023:

pe-la 18.-19.8. (INKOM23A6 aloitus vain la 19.8.)
pe-la 15.-16.9.
pe-la 13.-14.10.

Syysloma viikko 42

pe-la 17.-18.11.
pe-la 15.-16.12.

Joululoma viikot 51, 52, 1

 

Kevät 2024:

pe-la 12.-13.1.
pe-la 9.-10.2

Talviloma vk 9

pe-la 8.-9.3.
pe-la 5.-6.4.
pe-la 3.-4.5.

INKOM23A6-ryhmälle (1. vuoden opiskelijat) kontaktijaksot ovat perjantaisin aikavälillä 8.00-20.30 ja lauantaisin n. klo 8.30-15.30.

INKOM22A6 ja INKOM21A6 -ryhmille (2.-3. vuoden opiskelijat) kontaktijaksot ovat perjantaisin n. klo 15.00-20.30 ja lauantaisin n. klo 8.30-15.30.

Verkko-opetusta ja -ohjausta järjestetään tiistaisin ja torstain aikavälillä 17.00-20.30. Tarvittaessa myös keskiviikkoillat voivat olla käytössä. 

Vahvan itsenäisyyden ja oma-aloitteisuuden lisäksi verkko-opinnot vaativat sinulta innostunutta asennetta verkkotyökaluja ja verkko-oppimista kohtaan. Vastapainoksi ne tarjoavat sinulle joustavuutta ja uusia oppimisvalmiuksia.

Voit hyödyntää olemassa olevaa osaamistasi ja työkokemustasi nopeuttaaksesi opintojasi. Rakennamme sinulle oman henkilökohtaisen opintosuunnitelman, jossa otamme huomioon aikaisemman osaamisesi. Jos olet alalla töissä, sinun on mahdollista hyödyntää nykyistä työpaikkaasi opintojen suorittamiseen.

Riihimäen kampuksen verstaissa, pajoissa ja laboratorioissa sovellat oppimaasi käytäntöön ja opit uutta nykyaikaisten laitteistojen avulla. Suunnittelet, tutkit ja toteutat aitoja kone- ja tuotantotekniikan ratkaisuja. Opiskeluun sisältyy

 • erilaisia projekti- ja harjoitustöitä jokaisena opiskeluvuotena
 • työharjoittelu, jossa sovellat oppimaasi käytäntöön ja opit uutta työpaikalla
 • opinnäytetyö, joka on yleensä kehittämisprojekti yrityksen toimeksiannosta

Konetekniikan koulutuksessa tehdään tiivistä yhteistyötä työelämän ja alan yritysten kanssa mm. erilaisten projektien, vierailujen ja luentojen sekä opinnäytetöiden ja harjoittelujen kautta. Yritysyhteistyön avulla sinulla on mahdollisuus luoda hyvät suhteet ja verkostot työelämään jo opiskeluaikana. Yhteistyökumppaneitamme ja opiskelijoitamme työllistäviä yrityksiä ovat mm. ABB, KONE, Konecranes, Kumera, Metso Outotec, Patria ja Valmet Automotive, Wärtsilä sekä suunnittelutoimistot Alten Finland, Comatec, Etteplan ja Huld.