Ohje - Hämeen ammattikorkeakoulu
Ohje

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelutavat

13.11.2018 07:43

Rakennustekniikan opiskelu on monipuolista.

Valmistut insinööriksi (AMK) päätoimisena päiväopiskeluna tai monimuoto-opiskeluna neljässä vuodessa.

Opiskelet insinööriksi

  • perinteisesti luokkaopetuksessa
  • kenttätyössä ja käytännön työtilanteissa
  • laboratorioissa ja atk-luokissa

Projekteissa, työkohteissa työpaikkaopinnoissa ja muissa työelämäyhteyksissä sovellat oppimaasi käytäntöön ja arkipäivän todellisuuteen. Jos haluat yrittäjäksi, tarjolla on starttihautomo, jossa voit suorittaa yrittäjyyteen liittyviä opintoja ja perustaa yrityksen asiantuntevassa ohjauksessa.

Päiväopiskelu (8-16)

Päiväopinnoissa opiskelet maanantaista perjantaihin klo 8-16 välisenä aikana.

Monimuoto-opiskelu (18-100)

Lähijaksot sijoittuvat pääsääntöisesti joka toisen viikon perjantaille ja lauantaille. Tämän lisäksi vuodessa on kolme intensiiviviikkoa, jolloin opiskelijoiden tulisi olla paikalla ma-la klo 8 – 17. Nämä intensiiviviikot ajoittuvat toukokuulle, elokuulle ja lokakuulle. Lähiopetus toteutetaan Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella.

Harjoittelusta työelämän taitoja

Rakennustekniikan koulutusohjelmassa on kolme harjoittelujaksoa, joiden kesto on yhteensä 20 viikkoa. Työharjoittelusta saat kokemusta työelämästä ja tutustut oman ammattialasi vaatimuksiin, työolosuhteisiin ja tuotantomenetelmiin.

Rakennustuotannon ja infrarakentamisen opinnoissa on myös työpaikkaopintoja, ​joiden aikana opitaan työssä käyden työnjohtotasoisia tehtäviä.

Koulutusohjelmaan kuuluva opinnäytetyö on suunnittelu-, tutkimus- tai tuotekehitystyö elinkeinoelämälle tai ammattikorkeakoululle.

Kansainvälisty opintojen aikana

Rakennustekniikan opiskelijana sinulla on monia mahdollisuuksia kansainvälistyä. Halutessasi voit

  • opiskella osan tutkinnostasi ulkomaisessa yhteistyöoppilaitoksessa
  • lähteä ulkomaille suorittamaan työharjoittelua
  • suorittaa puolet opinnoistasi tanskalaisessa yhteistyöyliopistossa, jolloin saat kaksoistutkinnon – suomalaisen insinööri (AMK) -tutkinnon ja Tanskasta Construction Architect tai Civil Engineering -tutkinnon

HAMK tukee ulkomailla suoritettuja opintoja taloudellisesti. Ulkomaanjakso ei pidennä opiskeluaikaasi.

Aina ei tarvitse lähteä ulkomaille asti hakemaan kansainvälisyyttä ja kielitaitoa. Construction Engineering -koulutusohjelmassa voit opiskella Hämeenlinnassa täydet rakennustekniikan opinnot englannin kielellä.​

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU